Ahojte,aký kurz by sa oplatilo spraviť s ktorým by nebol problém nájsť slušne zamestnanie?Školu mám obchodnú takže z každého trochu ale uplatnenie bohužiaľ bez výšky a praxe mizerné. Rozmýšľala som už aj nad pomaturitnym štúdiom aby som mohla byť asistentka v škole....ale to štúdium za ten plat asi tiež nestoji
Ja by som sa sustredila na cudzi jazyk, aby si vedela aspon anglictinu (nepises na akej je urovni) a potom by som to skusila v nejakom korporate, maju tam aj pozicie pre ludi bez VS, ale anglictina je nutnost.
Pripadne ak by ta bavila nejaka manikura, pedikura, vizas, ale do toho by som ja nesla.
Ak máš na to hlavu tak IT. Aj začiatočník a podpriemerný ITčkár zarobí nadpriemerne.
.
co je to slusne zamestnanie? alebo naopak ktore zamestnanie je neslusne??
A kde pracuješ teraz?kurz, keď si spravíš len, aby bol ti nedá nič.Jazyk asi vieš na OA sa určite učí tak, keď nechceš ísť na VŠ tak administratíva...neviem nejaká personalistika, mzdy, niečo okolo účtovníctva.Ty vieš čo ťa baví...kamarátka s OA je v cestovke a práca ju baví aj plat je dobrý.
Ošetrovateľ, manikúra, remeselné práce, it kurzy - je neskutočné spektrum toho, čomu sa môžeš venovať. Hľadaj to, čo by ťa bavilo a na čo by si mala predpoklady. Mimochodom, na dobrú admnistratívnu prácu nepotrebuješ VŠ. POtrebuješ len dobrú prácu s PC, jazyky a prax. Môžeš si urobiť tisíc kurzov, bez praxe sa nepohneš. Tú prax treba prežiť. Stačí ti aj vzdelanie aké máš, začať s menej platenou prácou, učiť sa jazyky, získať prax a postupne ísť na lepšie administratívne práce.