Aký odbor voliť v rozširujúcom štúdiu?

21. júl 2021

Ahojte budúci rok končím štúdium učiteľstva v kombinácii Biológia - Etická výchova a chcem si dorobiť rozširujúce štúdium, ale neviem či je lepšie uplatniteľné Geografia alebo Dejepis. Čiže rada by som vedela či zvoliť Geo alebo dejepis vramci uplatenia sa. 🙂 Ak sa tomu niekto rozumie budem rada za radu. Prácu si plánujem hľadať v Bratislave a okolí, prípadne Trnava a okolie 🙂

Pekný deň prajem.

sella38
21. júl 2021

Pri takýchto predmetoch je najlepšie dorábať si predmet, ktorý sa učí denne, napr. SJL.

dskjhfdlkdjhl
21. júl 2021

Myslim, ze je uplne jedno, ci geografia alebo dejepis. Vyber si to, co ta viac bavi. Ale pre lepsie uplatnenie by som si vybrala bud cudzi jazyk, alebo matematiku, informatiku-tam je totiz nedostatok ucitelov.

lubhomira
21. júl 2021

Ako píšu kočky nado mnou, určite predmet, ktorý má vyššiu hodinovú dotáciu, čiže jazyky, prípadne matematika, pretože sa môže stať, že Ti pri týchto predmetoch nevyjde celý úväzok, keď sa zamestnáš. Na 100 percentný úväzok potrebuješ 23 hodín týždenne, a to pôjde pri Tvojej aprobácii ťažšie.

tortelinka
21. júl 2021

Presne to isté, čo píšu:ani jedno sa neoplatí, geografia aj dejepis má cca rovnakú malú dotáciu, určite sa oplatí dorobiť SJ, aj, matiku, fyziku, informatiku

zuzanockamt
21. júl 2021

Ja radím matiku, fyziku, informatiku, jazykárov je dosť a geo a dej majú nízku dotáciu. Aj táto aprobácia, čo máš, je dosť o ničom.

ivka225
21. júl 2021

Len pozor, ak si studovala biologiu a eticku vychovu, je predpoklad, ze ta tieto veci bavia, kedze si si ich vybrala. Niektori tu radia doplnit si jazyky alebo matematiku, co moze byt ok vzhladom na hodinove dotacie, ale studovat nieco, co cloveka nebavi je dost peklo.