Aký máte stupeň vzdelania?

8. júl 2024

Je tu aj niekto kto ma 3stupen ? Phd ? Bolo narocne urobit si tieto skoly ? Aku skolu mate vystudovanu. Kedy ste sa dali na studium ? Bolo to aj okolo 30tky ?

zmrzlinka2021
8. júl 2024

Ja nevidím zmysel v 3 stupni VŠ, ak nefungujes na akademickej pôde, vo vede....

dskjhfdlkdjhl
8. júl 2024

Mam treti stupen (matematika) a ucim na VS, takze tam ani bez toho nie je mozne byt. Zacala som po skonceni VS a teda som to mala pred 30-tkou skoncene. Ci je to tazke/lahke, sa neda povedat. Zalezi od odboru a od konkretneho cloveka. Hlavne by to mal robit clovek preto, ze ho to bavi a je v tom odbore dobry.

autor
8. júl 2024

@dskjhfdlkdjhl treba vsak ovladat aj anglicky jazyk nie ?

dskjhfdlkdjhl
8. júl 2024

Urcite, ale zdokonalovat v AJ sa mozes v priebehu studia.

muchotrafka298
8. júl 2024

Z mojich skusenosti v beznej praci 3.stupen VS vzdelania nepotrebujes, NIe je to podstatne pre zamestnavatela. Dolezite to je vtedy, ak chces pracovat na akademickej pode, vo vede alebo vo vyskume.Poznam cloveka s PHD, co je dokonca je nezamestnany. Lebo okrem VS kde ucil ten titul ziadneho zamestnavatela neohuril.

vanilkovazmrzka
8. júl 2024

mam dokonceny druhy stupen a dorabala som si po 30ke, no nemam to ani v dokladoch a vobec ten ‘titul’ nepouzivam 🙂

lindous
8. júl 2024

Ja si ho robim aktuálne, s cieľom zostať vo výskume, ideálne na akademickej pôde, ale v mojom odbore sa to dá aj v súkromnej firme a PhD tam treba… náročnosť, ako už bolo povedané záleží určite od odboru, ale aj od teba a tvojej povahy… ja som mala úprimne aj veľmi ťažké obdobia, ale nemenila by som 😅😅 ale ťažko sa porovnáva, zatiaľ čo ja to mám ako full time job, kamarátka na úplne inom odbore popri tom stíha v pohode aj robotu, naša práca má proste úplne odlišný charakter, čiže pre lepšie info musíš konkretizovať 😊 a keď si v komentároch spomínala angličtinu, tak ja by som sa bez nej nepohla, jedna vec je čítanie a spisovanie článkov, pri ktorom sa vieš aj postupne zdokonaliť, ale ja som mala v angličtine aj predmety aj konzultácie s kolegami, keďže máme veľa zahraničných kolegov, to bude ale asi opäť záležať na pracovisku

luliu
8. júl 2024

Mám tretí stupeň, robila som z hneď po VS. Titul je pre moju prácu potrebný. Dnes to trvá 4 roky, za mojich čias 3 - dalo sa to zvládnuť v pohode. Angličtina je nutná

sisska96
8. júl 2024

Ak máš na to, určite choď aj na 3 stupeň a môžeš robiť aj na VŠ potom alebo v rôznych vyšších pozíciách, vo výskume a tak. Ja mám 2.stupen Ing. Ja som už nemala nervy toľko študovať, chodiť na skúšky, prednášať a pod. ani angličtina mňa nebaví

blonde_bella
8. júl 2024

@dskjhfdlkdjhl a môžem sa spýtať ako ti išli iné predmety ako matematika napr na ZŠ? Ako si zistila, že práve matika? Mala si aj iné smery , ktoré ťa zaujali?
Ja som matematické poleno, skláňam sa.

autor
8. júl 2024

@sisska96 len u mna je velky problem ta anglictina 😕

dskjhfdlkdjhl
8. júl 2024

@blonde_bella Mne na ZS aj na gymnaziu isli vsetky predmety (mala som same jednotky bez toho, aby som sa musela uict), ale nie zo vsetkych som robila olympiady. Matematiku som si vybrala najma kvoli olympiade. Ale bavili ma aj ine veci a mnohe mi dokonca isli nadstandardne dobre. Chvilu (asi rok) som uvazovala aj o medicine, chvilu o geologii.

lienka9
8. júl 2024

Mam treti,na stavebnej fakulte.isla som hned po skole.anglinu potrebujes,pises aj clanky,konferencie..v robote nevyuzivam titul,pisem si podla potreby..mala som viacero spoluziakov aj starsich ako 30,robili si phd pripadne externe

zitaje
8. júl 2024

Ja som si robila 3.stupeň ale som nedorobila. Chýbala mi motivácia (v práci by mi to nijako nepomohlo) a potom som otehotnela s druhým dieťaťom, tak to potom išlo do stratena.
Ako tu už baby spomínali, pre bežnú prácu 3.stupeň väčšinou až tak netreba. Ak chceš robiť vedu alebo ostať na vš, tak v tom prípade áno.

marianarem
8. júl 2024

Ja mam tiez PhD. z matematiky, nejake velmi tazke to pre mna nebolo. Isla som hned po skole. AJ som pouzivala aj doteraz pouzivam na dennej baze, bez toho by to v matematike neslo. Ani si velmi neviem predstavit vedny odbor, v ktorom by to islo, mozno okrem slovenskej jazykovedy, ale aj tam je lepsie vediet po anglicky.
Zacat sa da v hocijakom veku. Moj svagor si jedno PhD. robil externe po 30ke a teraz si robi druhe po 40ke. V praci to po nom neziadaju, on si to robi skor aby mal nejaku zaujimavu intelektualnu cinnost. Aj u nas na katedre sa obcas objavi niekto, kto si zacne robit neskor, ale to byva externe. Mali sme ale aj jedneho doktoranda, ktory najprv robil a potom prisiel spat na skolu na interne PhD.

neviditelnypes
8. júl 2024

Uryvok z Monty Pythons scenky:

"I'd like to be in Programming Planning actually, but unfortunately I've got a degree."

Priblizne, smerom k BBC ktora to platila:

"Chcel som pracovat na oddeleni planovania, ale bohuzial mam titul."

Cakam na prilezitost kde toto pouzit v praxi, mozno pracovny pohovor...? 🙂

hopsas
8. júl 2024

Ja mám. Náročné to nebolo. Ja som do toho išla aby som si predĺžila študentské roky a nemusela som ísť hneď robiť 😁

sisska96
8. júl 2024

Aj u mňa. Nikdy som nebola na jazyky a radšej som nešla už ďalej.

slovakboy
8. júl 2024

Urobil som si phd popri práci a kvôli práci. Technický smer. Každé vzdelanie má význam. Aj to, ktoré nás nebude živiť.

mykaellle
8. júl 2024

Mám PhD z molekulárnej genetiky, dalo sa to, ale keďže nepracujem v odbore je mi na nič. Dizertačku som obhájila v 2010, vystačila som si s pasívnou angličtinou. Ak chceš ostať na katedre, určite si sprav...

slovakboy
8. júl 2024

@mykaellle klobúk dole. To by som chcel vedieť aspoň trochu.

mykaellle
8. júl 2024

@slovakboy ale kde 🙂 teoretik najlepší praktik, myslím tým seba 🙂 mala som veľmi špecifické zameranie, optimalizáciu DNA mikrosatelitov pri overovaní paternity oviec. Naučíš sa veľa, keď to nepoužívaš, tak nič si nespomenieš, živím sa nakoniec písaním 🙂

bobaas
8. júl 2024

Ty musíš vedieť, aký odbor a či sa ti to oplatí. Náročnosť tiež individuálne. Podľa úrovne zadanej otázky, radšej si to nerob.

nelka93
9. júl 2024

Mam druhy stupeň VS a uvažujem nad PhD. Pracujem vo vedeckej sfére - jadrová fyzika

babkaland
9. júl 2024

Malý, malý, veľmi malý.

janedoe
11. júl 2024

Ja mam PaedDr. aj PhD. ... Ja som si ho robila hned po skole. Niekedy lutujem, niekedy nie. Minimalne som si predlzila studentske roky. Mojim snom bolo zostat na fakulte a pokracovat dalej az na profesuru. Ale.... po 10 rokoch na fakulte som menila profesiu a PhD. mi bolo skor na ostaru, resp. mi ho nikde nechceli uznat.

lucy_ms
11. júl 2024

ja mám dve školy, ale ja som taký večný študent a mám to ako hobby. na prvú som išla hneď po skončení strednej školy a druhú som začala asi 3 roky po skončení tej prvej VŠ a teda túto druhú som ukončila aj s PhD. celú druhú VŠ som študovala externe, zvládnuť sa to dalo a to z angličtiny viem základy. záleží, čo chceš študovať a čomu sa chceš venovať, ale angličtinu by som ako veľkú prekážku nevidela.