Aký máte názor na online koučky?

7. jún 2024

Dobrý večer otázka je hore uvedená. Aký máte názor na všetky tie online koucky na youtube, instagrame čo točia motivačne videa, ktoré hlásia ako môže byť každá žena, krásna úspešná len stačí pozitívne myslieť? A čo vravíte na tie ceny.. stovky eur za semináre alebo nejakú komunikáciu formou e-mailu. Ony sú naozaj nejaké psychologičky alebo šarlatanky?

patus_2
7. jún 2024

Stačí sa len zamyslieť nad tým, aký život vedie koučka. Či naozaj je u nej všetko také dokonalé, že sa odváži predať svoje rady ostatným...

autor
7. jún 2024

@patus_2 ved toto je ťažko posúdiť, keďže vo videách sú vysmiate doslova akoby žiarili šťastím a opisuju ako im všetko funguje v živote skvele

aeruginosa
7. jún 2024

Vyslovene sarlatankami by som ich nenazyvala, ale ani odbornickam (psychologovia, psychiatri..), ktore roky studuju, aby mohli pomahat v oblasti dusevneho zdravia. Pre mna su tieto koucky skor take motivatorky, ktore vedia, co chcu ludia pocut, vedia ako im to povedat a prave to niekedy ti ludia potrebuju, lebo nemaju nikoho v okoli, kto by ich vypocul a podporil. Ak su za to ludia ochotni platit, to uz je ich vec. Ja osobne takychto koucov nevyhladavam.

viestta
7. jún 2024

Poznam jednu koucku, kariernu. Poznam tak trochu aj jej pracovnu karieru. Ked moze ona robit kariernu koucku, mohla Ruzickova robit koucku na chdnutie. Takze asi tak...
A vypocula som si par tych motivacnych prednasok. Je to nieco medzi jehovistami, vikendovym stretnutim Herbalife a snemom HZDS

zitaje
7. jún 2024

@viestta 😀 výstižné, ja z nich mám podobný pocit 😀

tiezjedna
7. jún 2024

@viestta aj ja mám v okolí takú jednu. Presťahovala sa z riti do prdele, ale púšťa múdra akoby niekedy lízla Manhattan... Nelízla. Len sa cíti ako Carrie Bradshaw.

0silvia0
7. jún 2024

@viestta
@tiezjedna ale ste im to nandali🤩😜

tiezjedna
7. jún 2024

@0silvia0 na jednom sedení som zo zvedavosti bola, a ďakujem... takže po zásluhe😉

0silvia0
7. jún 2024

@tiezjedna ja som ziadnu online koucku nepocuvala, takze neviem posudit😄

tiezjedna
7. jún 2024

@0silvia0 my sme ju počúvali na tom sedení asi "až" piati... Mňa nalákala kamarátka a zvedavosť. Strašné žvásty.

viestta
7. jún 2024

@0silvia0 raz si to vypočuj, vyber nejakú radom a budeš rada ak vydržíš do polovice. Horšie od toho bol len stredajsi príhovor nášho láskavého a dobrotiveho súdruha premiera. Tiež bol taky motivacny...

0silvia0
8. jún 2024

@viestta rozhovor som vydrzala asi do tretiny, potom som s hnusom slahla sluchadla do suflika. Na pogrc.

buberova
8. jún 2024

Tiež by som ich nebrala vážne a určite ich nedávala na jednu rovinu s psychológom. Nemala by som problém sa porozprávať s nejakým na úrovni kariérnym poradcom ale takéto premotitované koučky, ktoré zistili, že je to super nápad robiť z domu pri deťoch, u mňa nemajú slovo

pukina
8. jún 2024

ja tiez jednu pani poznam, ktora koucuje o vztahoch s detmi, dava rady co s nimi robit ak su problemove, ak sa nevedia v zivote presadit a pritom ma jedno take uz davno dospele doma, ktore zivi, pretoze sa mu nechce pracovat, ma nerealne predstavy o zivote a za x rokov po skole ta osoba bola zamestnana asi 2 tyzdne dokopy.. asi tolko ku koucom.

dorottka
8. jún 2024

Podla mna je to katastrofa, mnohe ani nemaju v poriadku zivot, len to vidia ako lahko zarobene peniaze. Netreba na to ziadne vzdelanie a ten akoze akreditovany kurz, ktorym sa niektore ohanaju, nie je nic ine ako to, co sa dozvies z knihy o koucingu. Mnohe to hraju skoro na terapiu a to su uz sakra nebezpecne vody, lebo na to nemaju ziadnu kvalifikaciu. Na terapeuticky vycvik sa chodi 5-6 rokov, mas pocas toho xy aj terapii na sebe, supervizie a preco asi, je to komplikovane a narocne, uskodit viete ani neviete jak… a to vsetko preto, aby jedna baba sa po dakom zivotnom pribehu citila, ze ona to vie robit z fleku, ale studovat sa jej dlho nechce, tak si da nalepku kouc, pripadne si da partyzdnovy kurzik nech je “akreditovana” (jj je super byt akreditovany v niecom, v com to ani je potrebne a nikto ani nevie co je presna napln, akreditovat si mozete v dnesnej dobe hocico, robim vo vzdelavani, staci zaplatit poplatok na prislusnom urade), a hned si pyta 70-200e za sedenie. Podla mna su to smejdi, ktori len vyuzivaju, ze ludia maju problemy. Pretoze absolutne nie su kvalifikovani na ich riesenie.

murko14
8. jún 2024

@viestta plačem🤣🤣🤣

solange7
8. jún 2024

Ze sa to neda pocuvat. Slovna vata. Kecy o nicom.

baboobchod
8. jún 2024

Kukni si na netflixe seriál Alfa samci. Aj sa zabavíš, aj instagramová cica tam je… aj jej “skutočný” život 😃

danica2711
8. jún 2024

v živote by som ani len nezavadila o tieto rýchlokvasené "odborníčky"

gab1sol
8. jún 2024

Asi toľko, každý človek je jedinečný a každý potrebuje osobitný prístup, preto kouč, čo šije program na mieru a danému klientovi sa individuálne a dlhodobo venuje, môže byť naozaj dobrý. Ale ten asi bude stáť iné peniaze. Tí, ktorí sa snažia zdieľať nejaký všeobecný názor, sú podľa mňa pseudokouči, ktorí ťahajú peniaze od ľudí za nič. Áno, keci mysli pozitívne, odpútaj sa od negativity - áno, to viem aj bez nich, ale skôr je potrebné povedať, poradiť ako v mojom konkrétnom prípade na to…

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maxalla
8. jún 2024

Ono je to ako s investovanim. Skutocny investor sa nebude riadit radami rychlokvasenych mladickov, ktori sami neinvestuju a ziju len z reklamy. Rovnako tak skutocne dobri kouci maju zvycajne za sebou realne a overitelne skusenosti z danej oblasti, a teda ide o byvalych uspesnych manazerov, ktori uz maju svoje zarobene, ktori skutocne podnikali. Takych je ale ako safranu a tie cenovky su ozaj vysokanske. Nebudu to vysmiate insta dievcinky, ktore ked si preklepnes, nemaju za sebou ziadnu realnu skusenost, len poradenstvo.

zuzana76
8. jún 2024

@viestta 😀

dorottka
8. jún 2024

@gab1sol ked uz clovek ma dat “ine” peniaze, neoplati sa mu skor ist rovno za clovekom, co ma na to realne vzdelanie? Pocuvala som par koucov v podcaste Nevyhoreni a nehovorim, ze boli zli, ale tie ich cenniky 160-200e na hodinu mi pridu hodne prestrelene, po jednom kurze a rocnej praxi. A napriek tomu, ze obsah znel dobre, kazdy clovek s psychologickym vzdelanim pochopil, ze aj to su vseobecne blaboly, ktore sa tvaria ako inteligentna priama rada, akurat lepsi marketing.

viestta
8. jún 2024

@dorottka clovek ani nemusi mat psychologicke vzdelanie aby pochopil, ze to je len taka vata, ktora cloveku, ktory ma skutocne problemy neda nic, dokonca mu moze aj poskodit.

maminkadeticiek
8. jún 2024

@patus_2 Skutocna koucka neradi.Skutocny kouc vie,ze clovek si je sam sebe najlepsim radcom a privedie ho k najdeniu riesenia iba spravnymi otazkami.Kto radi nie je kouc.

luccija
8. jún 2024

Že ich je ako húb do daždi.Ludia maju veľa problémov a naletia každému mudrcovi na život.Topiaci sa aj slamky chytá.Neuznavam to, ale evidentne to vynáša a je záujem.Katarina Runa tiez nie je ničím výnimočná.To je ako sekta nájdu si ovečky a potom si robia semináre, sedenia, pobyty hlavne ženy 40, 50 plus znudene vyhorené sú vďačné klientky.
Ja poznám jednu čo robí ženské kruhy, Feng suej, ležia na lúke plnej kvetov a uvedomujú si ženskosť a hodnotu asi som príliš málo vedomá, ale toto nie

mandzula
8. jún 2024

Vnimam ich ako osoby, ktore sa prizivuju na ludskom nestasti a tuzbe po dokonalom zivote. A kedze tlaky na cloveka a na to, co by mal dosiahnut, aby bol stastny, su v sucasnosti velke, moze sa im aj celkom slusne darit.
V mojej rodnej vieske jednu taku mame a rady sa s dcerou na jej videach zabavame a nechapeme, ako jej moze niekto za tie zvasty platit. Je to ten typ agenta s teplou, co presiel od poistiek cez superturbo vyhodne investovanie az po neocenitelne rady do zivota.

tramtada31
8. jún 2024

Ja som absolvovala par sedení u koucky (aj online), ale je to koucka, ktorá má v tom vzdelanie, certifikáty, aj si robi ten koucingovy kurz za 5000eur teraz. Pracovali sme na konkrétnych problémoch a posunula som sa vdaka tomu v zivote a v istom obdobi aj nasla zmysel svojho zivota a spokojnosť. Ale take tie Katarina Rúna a spol mi naozaj pridu ako sarlatanky, takze keď si niekoho chcete najst, treba si pozriet, aké vzdelanie má v danej oblasti.

luccija
8. jún 2024

@dorottka tiež uznávam len studovanych ľudí psychoterapeut a pod oni spravia 3 m kurz a kouc na svete.Zial dnes ľudia potrebujú koučov na všetko výchovu, partnerstvo, šťastný život nezdravo sa upnu a sú celý v úzkosti, že nežili spravne a či všetko dodržiavajú ako poculi