Ahojte,som študentkou externej pedagogickej školy,nastupujem na prax a dostali sme tému srdce dokorán a podtému pocity a emocie, aku vzdelávaciu aktivitu by som mala zvoliť aj s motiváciou?mam vypracovať celu doobedňajšiu prípravu .dakujem za kazdu radu,nápad 🙏🏻
načo máte cvičnú učiteľku? berie za to peniaze, tak nech vám poradí.
@13valusik13 chcem sa dopredu na to pripraviť nech sa stym potom netrapim, ak nemate zaujem ponúknuť radu prosim nekomentujte,dakujem
Karticky a ake emocie to v nich vyvolava (havaria, bijuce sa deti, blazniace sa deti, kriciaci dospeli, etc)
Kazde dietatko, nech ma svoje ,,ukazovatko" alebo hodiny s nakreslenymi emociami a v priebehu doobedia ich bude menit- rozpravate sa prave prezavanych pocitoch ci emociach pocas celej doby. Resp na nejaky signal si deti posadaju do kruhu trebars raz za hodinu a ukazu tu svoju emociu a zasa rozhovor
Farby a emocie- maluju s farbami takymi, ako sa momentalne citia bud velky spolocny obrazok alebo kazdy svoj
To ber len ako tipy a rozvin si to podla seba a svojich potrieb v triede. Ale zo skusenosti viem, ze deti rady rozpravaju o svojich aktualnych pocitoch alebo o tom, co v nich rozne situacie vyvolavaju.
je maj tak sa zameraj na lasku nie len partnetsku ale vseobecne a napr. okrem ineho deti mozu na vytlaceny vysiaci zamok na papieri A4 vyznat svoje pocity k niekomu blizkemu a mozete si ich nalepit (pripnuta) niekde na nástenku