Ahojte, vuete mi poradit vysoku skolu? Nemam rada matematiku a fyziku. Biologiu a chemiu sa naucim ale nie su to predmety co ma bavia. Neviem akym smerom mam sa vybrat. Mate nejake skusenosti alebo vuete o niekom co ma taky problem co sa nevie najst a nevue co je pre neho najidealnejsie.? Ďakujem vopred.
@oceanahory obcianska nauka, celkom dejepis a kedze robim sport telesna vychova aj anglicky jazyk
@elena0905 Tak neviem mna napadlo napr. prekladatelstvo a tlmocnictvo, pedagogicka fakulta - vo vseobecnosti, ak by ta bavilo ucit, historia a archivnictvo alebo ak ta bavi sport, tak urcite FTVS UK.
Ja osobne by som sa na tvojom mieste zamerala na jazyky alebo kondicne trenerstvo + neskor dorobila kurzy ako vyzivovy poradca, aktualne je v tom obrovsky potencial a velky dopyt.
Nemáte na škole psychológa? My sme pred podaním prihlášok robili s ním test kariérnych predpokladov a potom konzultovali...humanitných odborov je veľmi veľmi veľa, ťažko len tak niečo streliť... ak školského psychológa/poradcu, na ktorého by si sa vedela obrátiť nemáte, skús niekoho takého nájsť... ideálne by bolo pozrieť nejaké veľtrhy VŠ, ale neviem či to už si nepremeškala, tak skús vyselektovať univerzity, fakulty a ísť pozrieť na dni otvorených dverí 🙂
Na skole sme uz robili testy, no vysledok este nemam. Ďakujem za radu. Premyslala som nad pedagogickou a FTVS. A co sa tyka trenerstva bavilo by ma to velmi. Bavilo by ma presne ako to ma nas trener... on je ucitel a popritom je kondicny trener a tak. Kurz by som si vedela spravit to j nemam ziaden problem ale tu vysoku si fakt neviem vybrat. Dákujem este raz.
Neviem, vsimla som si ze ako treneri sa vacsinou uplatnia muzi... neviem ci je to pravda ale tak to vnimam...preto ma FTVS odradza a este koniec so skolou ak by doslo zranenie
@elena0905 Praveze podla mna aj dobre trenerky sa lahko uplatnia, ja sama mam trenerku a vyhovuje mi ovela viacej ako trener, proste zena zene poradi lepsie, to je moja osobna skusenost 🙂. Ja by som to nezavrhovala na tvojom mieste.
Podľa mňa veľa žien preferuje trénerku ženu, veď existujú aj čisto ženské fitká alebo aspoň zóny, vo fitku kam chodím je tréner aj trénerka a obaja majú roboty viac než dosť a to majú len kurzy... jasné, VŠ vzdelanie v odbore môže byť pre niektorých zákazníkov rozhodujúce, ale vo všeobecnosti sa nemá problém uplatniť ani človek s certifikátom čo tak pozerám okolo seba...čiže na VŠ by som sa vybrala smerom, aby si mala ešte niečo navyše "v rukáve"... ak by ťa seriózne bavilo učiť, tak kombinácia TV a jazyk by mohla byť zaujímavá, skrz to, že štátnica z nich ti pomôže aj v iných smeroch... len teda to učenie je tak trochu poslanie a študovať dva odbory nie je vždy sranda a preto by to nemalo byť niečo čo ideš študovať len preto, že nevieš čo iné robiť...
Ďakujem krasne.Veľmi ste mi pomohli, dúfam že sa potom nájdem... hlavne chcem robit to, co ma bavi. Ďakujem krasne.
@elena0905 Drzim palce 🤞😊!
Ja som kvôli tomu aby nebola matematika išiel na psychológiu, ale pôvodne som chcel aj právo. Verím že sa niečo podarí.
@elena0905 a čo tak fyzioterapeutka ? Lekári v tomto smere stále chýbajú, ľudia potrebujú cvičenie, masáže a to nie len starší a pracujúci, ale aj detičky so skoliozou, pohybovým aparátom....
@elena0905 A ake predmety ta bavia?