Akú metódu využívate pri učení?

17. jan 2023

Akú metódu využívate, keď sa učíte? Len čisto mechanické zapamätávanie? Alebo kartičky, blurting, pomodoro atď...

ivangeline
17. jan 2023

Zvyraznovanie. Hovorenie nahlas. Mne pomaha sa ucit skoro rano a nie prelnena. Max tak kavou. :D

lindous
17. jan 2023

Veľmi záleží aký predmet a rozsah učiva sa potrebujem naučiť, ale väčšinou to potrebujem dostať do ruky, čiže stále si niečo poznámkujem, z toho ďalej vypisujem, čo mi stále nie je jasné atď. alebo si dookola riešim príklady a cvičenia - ale moje štúdium nikdy nebolo o memomrovaní veľkého množstva poznatkov, skôr o pochopení, čiže ak sa musíš naučiť stovky strán, tak sa asi nedá dookola všetko písať 😅 a potom vždy mi pomohlo učiť sa s niekým, spolu si to prechádzať a vysvetľovať si učivo navzájom..

ninusa221
17. jan 2023

Pondelok ma čaká skúška stanem rano o 6-7 dam kávu idem sa učiť poznámky mám vytlačené ale aj ich prepisujem učím sa tak do obeda poobede pauza a keď sa mi chce večer tiež stále si rozprávam dookola tému telefón nechávam v druhej izbe.

koniarova
17. jan 2023

Pridám sa. Čaká ma ťažká skúška a učenie mi akosi nejde. Čím som staršia,tým to ide ťažšie.

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
h2
17. jan 2023

Mne pomáhalo, keď som si písala. Proste som si z učiva robila poznámky. Zistila som to tak, že vždy, keď som si niečo ani za svet nevedela zapamätať a uchýlila som sa k zúfalému činu: napísala som si ťahák, tak som ho potom nikdy nemusela použiť, lebo potom som si to už pamätala.