Akú metódu využívate, keď sa učíte? Len čisto mechanické zapamätávanie? Alebo kartičky, blurting, pomodoro atď...
Veľmi záleží aký predmet a rozsah učiva sa potrebujem naučiť, ale väčšinou to potrebujem dostať do ruky, čiže stále si niečo poznámkujem, z toho ďalej vypisujem, čo mi stále nie je jasné atď. alebo si dookola riešim príklady a cvičenia - ale moje štúdium nikdy nebolo o memomrovaní veľkého množstva poznatkov, skôr o pochopení, čiže ak sa musíš naučiť stovky strán, tak sa asi nedá dookola všetko písať 😅 a potom vždy mi pomohlo učiť sa s niekým, spolu si to prechádzať a vysvetľovať si učivo navzájom..
Pondelok ma čaká skúška stanem rano o 6-7 dam kávu idem sa učiť poznámky mám vytlačené ale aj ich prepisujem učím sa tak do obeda poobede pauza a keď sa mi chce večer tiež stále si rozprávam dookola tému telefón nechávam v druhej izbe.
Pridám sa. Čaká ma ťažká skúška a učenie mi akosi nejde. Čím som staršia,tým to ide ťažšie.
Mne pomáhalo, keď som si písala. Proste som si z učiva robila poznámky. Zistila som to tak, že vždy, keď som si niečo ani za svet nevedela zapamätať a uchýlila som sa k zúfalému činu: napísala som si ťahák, tak som ho potom nikdy nemusela použiť, lebo potom som si to už pamätala.
Zvyraznovanie. Hovorenie nahlas. Mne pomaha sa ucit skoro rano a nie prelnena. Max tak kavou. :D