Akou formou sa najlepšie naučiť nemčinu?

lila1988
15. sep 2019

Ahojte Maminy. V minulosti som sa učila nemcinu 4 roky na gympli, ale teda si už vôbec nič nepamatam. Mám cca 3 roky čas(na rodičovskej), aby som sa ju perfektne naucila, minimálne na uroven B2, lebo potom si budem musieť hľadať prácu v AT. Viete mi dat rady, tipy, triky, ako a akou formou sa najlepšie uci? Pripadne ak ste sa učili z YouTube, tak odkaz na konkrétny kanál(ovládam AJ, tak môže byt aj v kombinacii)?
Prosim podeľte sa o skúsenosť, aký systém učenia sa, pri dietati ste Zvolili(lebo skusala som citat nemecké slovíčka na ihrisku a moc sa to nedalo, keď som musela behať za drobcom). Dakujem😊

liz_lemon
15. sep 2019

@lila1988 najdi si ucitela, najlepsie niekoho pre koho je nemcina rodna rec

fokuska
15. sep 2019

@lila1988 Pozeraj nemecke TV stanice, filmy, pocuvaj nemecke radia, hudbu, citaj casopisy, knihy.

erikavesela
15. sep 2019

Citanie je najlepsia forma...b2 ma daleko od perfektnej nemciny...ja mam c2 a teda perfektnou by som ju nenazvala...stale su veci, v ktorych mam medzery...ja si ju udrziavam citanim nemeckych knih...vsetko, co potrebujem nastudovat studujem v nemcine...slovicka su dolezite, ale komunikacia este viac

lila1988
autor
15. sep 2019

@erikavesela preto píšem, že minimálne, potrebovala by som skôr c1.. c2 je za 3 roky podľa mna nereálne, keďže viem, koľko mi trvalo sa naucit anglictinu v takej urovni, akou ju ovládam teraz a to som ju cielene študovala v zahraničí..
za rok mi drobec nastupuje do AT škôlky, čiže potrebujem niečo odkomunikovať aj s učiteľkami, tak verim, že aj prostredie spravi svoje a nebudem úplne vytreta..

lila1988
autor
15. sep 2019

Dakujem baby za rady😊 učiteľa by som chcela časom, len potrebujem oživiť základy, nech sa nejako dorozumieme😀

sense
15. sep 2019

Mne pomahalo pozerat tv v jazyku kt som sa ucila... najprv som pozerala filmy kt poznam... neskor filmy kt nepoznam...neskor talkshow, spravy , besedy a citala som dennu tlac...

nancy666
16. sep 2019

@lila1988 a odkiaľ si? Mohli by sme pokocikovat niekedy a pokecať po nemecky, som dvojjazyčne vyrastala takze konverzácie by nemali byt problém ;)

mlada_baculka__23
18. sep 2019

Na zlepšenie určite pozerať veci po nemecky... ja ti odporúčam velmi dobry serial, ktory je v nemcine => https://serial.kukaj.to/dark

lussyl5
19. dec 2019

@lila1988 Pozerať filmy po nemecky ideálne ak chytáš nemecké stanice.Skús si pohľadať nejaké AT reality šou niečo na spôsob našej Farmy,pred časom mali v AT aj farmár hľadá ženu.Ako ja reality šou z duše neznášam obsah je humus ale v reality šou počuješ rozprávať bežných ľudí.Vo filmoch a správach máš síce veľmi dôležitú spisovnú nemčinu ale v reality šou rozprávajú bežný ľudia hovorovou nie vždy 100% spisovnou nemčinou a ty potrebuješ rozumieť práve im.A hlavne neuč sa slovíčka uč sa celé frázy lebo vo vete má slovíčko iný tvar ako v neurčitku a ty ku komunikácii potrebuješ frázy a potrebuješ im aj rozumieť.Ak vieš slovíčko iba v neurčitku ľahko sa stane že nebudeš rozumieť ak ho niekto použije vo vete.

vinetuu
19. dec 2019

@lila1988 ahoj, ucim nemcinu uz veeeelmi dlho 🙂 .... pozeranim samotnym si nemcinu moc nezlepsis, tak ako ked si citas iba noty na klavir neznamena, ze to vies aj zahrat 🙂 ... je dolezite aby si aj rozpravala, cize dobre je si napr ak teda chces pozerat tak nejaky sit com najlepsie nemecky nie predklad z anglickeho a natocit si to a opakovat po nich frazy a nahlas ich hovorit, musi to byt nieco co ta bavi a robi ti to radost, neviem na akej urovni si a co vlastne chces dosiahnut, ak sa chces na urcitu oblast zamerat, tak si vyber texty, filmy, noviny etc z tej oblasti a ten isty text, komediu ci ak serial alebo odbornu oblast ktoru chces, opakuj a zahraj si sama so sebou divadlo, ze sa rozpravas ... tak ti to pojde narychlejsie a jasne ze tu plati pravidlo radsej 5 minut denne ako raz hodinu za tyzden. do kalendara si presne napis cas kedy sa tomu chces denne venovat a vysledky sa dostavia, len to chce konzistenciu ... a rozpravat sa priamo s ludmi odbehnut si do Rakuska ... drzim palce ...

jani_uk
31. aug 2020

@liz_lemon To ze je niekto native speaker, neznamena ze vie aj dobre ucit. Ja som sa roky s nemcinou neposuvala nikam specialne, a mala som hodiny aj s native speakrom. Az ked som si nasla skvelu nemci arku, skusenu, ktora sa tomu venuje nie preto ze vie po nemecky, ale preto, ze miluje svoju pracu, tak ani sama nemozem verit ako rychlo som sa posunula dalej. Teraz uz mierim na C1, a lektorku nezmenim ani za svet. Rozpravat sa s native speakrom je super, aj treba, ale skor ako aktivita navyse.