Som vzdelaná, relatívne úspešná s IQ nad 150, napriek tomu je moje sebavedomie veľmi nízke. Ako na tom zapracovať? Prešiel si tým niekto? Cítim sa zúfalo a viem, že chyba je vo mne, v mojom vnímaní situácií a udalostí, v ktorých si neberím pochybujem a trápi ma to…
Vraj IQ nad 150? no podľa mňa máš sebavedomia až až...
@egonsk byt istym sposobom podivin je ok a bola sol vzdy, mam okolo seba rusno a ludia ma povazuju za extroverta a to je len maska ktora doma opadne a potom je to bieda…
Nepotesim Ta... Vypni socialne siete
@astero2 prepac ze ti kazim predstavu ze na modreho kona chodia len hlupe zeny, IQ mam niekolkokrat s odstupom rokov testovane…
@jurly absolutne mi to nerobi problem, len cudzi ludia co ma nepoznaju dokazu poradit mozno menej zaujato ako okolie…
V akej sfere/oblasti pracujes?
Nedá sa. Na veky vekov o sebe pochybujem a moja sebaprezentácia je veľmi biedna, neistá a pred ľuďmi v reále by som najradšej ušiel. Až keď sa dostanem do svojej oblasti v ktorej som doma zrazu naberiem silu a všetko sa mení...
Je to klišé ale musíš sa prijať a mať rada aká si aj so všetkými nedostatkami. V jednej oblasti (IQ) si vysoký nadpriemer. Určite si nadpriemerna aj v iných oblastiach. V ďalších si priemer alebo podpriemer. Nie nadarmo sa hovorí že Boh má rád rovnováhu, dakde pridá dakde uberie.
Vždy lepšie ako blbka s egom riaditeľky zemegule.
Porozprávaj sa so psychologičkou, mne to veľmi pomohlo..
@katka700 ono je viacero veci kde ubral a nadpriemerne IQ je niekedy za trest snad. mam problem s porovnavanim, v kazdej vidim krajsiu uspesnejsiu zaujimavejsiu pritom viem ze su zeny, kolegyne ktore sa chcu podobat mne (dodnes nechapem absolutne preco)…
@jurly som v statnej sprave
Co okruh priatelov/rodinu mas? Aki si to ludia? Zelaju Ti dobre? Tesia sa z uspechov? Podporia Ta?
@buberova az v septembri mi vie dat termin…
Každý si myslí, že u susedov je tráva zelensia, že sú úspešnejší, majú lepšie deti, ak by si s nimi žila možno by si zistila niečo iné.Mozno večer plaču do vankúša.Sebavedomie sa väčšinou buduje v detstve, keď k tebe vzhliada kolegyňa zle to s tebou nebude🙂
Možno si príliš inteligentná a máš na seba vysoké nároky niečo podobné mi povedala psychologicka, že mám byť menej prísna na seba, nedávať si vysoké méty a byť pokorná a spokojná s tým, čo mám a mala pravdu🙂ale vtedy ma nasrala🙂)
Na hedepy najdes aj rychlejsie 🙂 mne tých 40€ za to stálo
@jurly mama je typ, ze aj ked mam po 30tke a brat po 40tkke ma pocit ze najlepsie vie co potrebujeme a ustavicne to presadzuje a kazde nase rozhodnutie spochybnuje ako keby neverila co vychovala, okruh kamaratov vo vsetkom podpori, tesi sa ale ak zacnem prehanat tak vedia usmernit. partnera ani deti nemam, mam 32 urcite sa budes pytat…
@buberova dotersz som o tom nepocula idem sa pozriet
Pozri určite je to portál s psychológmi, ktorí robia online sedenia. To isté ak ksebe.sk..
@luccija ano prameni to z detstva, boli sme 4 najlepsie kamaratky a vzdy som bola u nas doma “ta najhorsia”- oni mali jednotky dlhe vlasy chodili do kostola atd atd, potom bratranci a sesternice boli vzdy lepsie ako my a dostat doma pochvalu? cosi, ani po promociach a to brat koncil s cervenym diplomom…
@buberova super velmi pekne ti dakujem
Velmi bystre a vnimave dievca z Teba. Vek ma velmi nezaujima😁Vieme odkial to prameni. Co otec? A atmosfera v praci?
Ono to býva tak, že v niečom si človek verí a v niečom nie.
Asi sa to dosť nešťastne nazýva- sebavedomý človek.
Nikto si nie je istý sám sebou vo všetkom. Navyše aj človek, ktorý na teba pôsobí ako suverén, tiež má oblasti, v ktorých si neverí.
A aj v tom, čo mu ide, musí na sebe pracovať. Poväčšine nič nejde samo.
Ako napr. aj človek, ktorý je poväčšine v psychickej pohode, musí na svojej pohode pracovať- robiť veci, ktoré mu pomáhajú- pohyb, spánok, nezaoberať sa vecami či ľuďmi, ktorí mu tú pohodu uberajú atd.. zbytočne neplytvať energiou.
@jurly otec je uplny opak mamy, typicky chlap, vyjadri nazor podpori, hrdost nevyjadruje. babka bola taka ista ako mama cize to beriem tak ze nic ine nepoznala. v praci asi pohoda, som v statnej sprave nejaka nevrazivost je akceptovatelna ale v principe som nekonfliktny typ ktory sa do nikoho nestara nehram zakulisne hry a nikoho nepotopim aj ked by som vedela a mohla, samozrejme urobim chybu ale mame vymenu nazorov ale v principe viem co robim, vztahy nie su idealne ale ak ta to zaujima tak sukromne, pre mna je praca nieco odkial o 14:30 odidem a do 6:30 o nej neviem…
@unicornlady overthinking je moja oblubena parketa, potrebujem vo vsetkom vidiet logiku vediet kazdy krok vysvetlit naco a preco, neviem nechat veci plavat a udiat sa…
Neviem odkiaľ máš, že mám predstavu, že tu chodia len hlúpe ženy, opak je pravdou... Toto nebol z tvojej strany práve prejav vysokej inteligencie
Prestaň sa porovnávať a bodka. Ak si nevieš pomôcť aspoň sa neporovnavaj s ostatnými. Pozri sa kde si bola pred rokom a kde si teraz.
Porovnávanie musí mať niekde príčinu. Nepočúvala si v detstve kecy ako "prečo nemôžeš byť ako susedovie Janka/Zuzka/Terka/Anička?"
@katka700 samozrejme, ako spoluziacky ako sesternica ako brat atd…
podľa mňa si dosť sebavedomá,keď tvrdíš,že si génius...
V podstate robíš sama sebe to isté čo ti robili dospelí v detstve.
Si ako oni? Robila by si to inému človeku? Tipujem že nie. Tak to prestaň robiť sama sebe.
pozri, einsteina tiez moc ludi nechapalo, rovnako incyh geniov. Takze bud pozabudnes na vysku svojho IQ a budes robit s ludmi rovnake nezmyselnosti ako oni a may okolo seba vzdy rusno, alebo sa zmieris s tym, ze tvoj poglad na zivot, svet, alebo niektore veci, su aj diametralne odlisne od sirokeho okolia a preto pre okolie budes podivinom...