Chcem vás poprosiť o radu. Celý život žijem na Slovensku. Moji rodicia celý život hovoria narecim. Ja mam vyštudovaný vysokú školu. Od mala som mala dosť znížené sebavedomie kvôli tomu ze som nevedela L. Už ho viem, ale myslím si ze sa vôbec neviem vyjadrovať a presadiť názor ani medzi kamarátmi. Som dosť introvert co mi vôbec nenahrava. Neviem ci ísť na nejaký kurz slovenčiny alebo výslovnosti. Existuje vôbec niečo take? Bol niekto na niečom takom. Chcela by som vedieť pekne plynulo a lavne správne rozprávať v spoločnosti hocikoho. Ci by to boli pozitívne ci negatívne situácie. Vždy som mala problém ze ma nevnímali a nepocuvali a tak som hovorila rýchlo. Niekedy zle niečo zasklonujem. Samozrejme nie len ja všímam si to napríklad aj u tých kamarátov len paradoxne tam to nik nerieši a keď spravím nejaký prešľap ja tak to rieši každý.co mi opäť nepomáha so sebavedomím.
S vyslovnostou ti pomoze logoped, je to zadarmo, chodia aj dospeli. Mozes si dat skontrolovať rec, povie ti, na čom si
Ak sa nevieš vyjadrovať, presadiť svoj názor a hovoriť sebavedomo, tak skôr hľadaj kurzy na zlepšenie komunikačných schopností ako takých a nie slovenčiny a výslovnosti, tvoj problém totižto nebude v jazyku ... nemám so žiadnym konkrétnym skúsenosti, ale keď dáš do googlu "kurz komunikácie", tak ti ich nájde mnoho a snáď nájdeš niečo s dobrými recenziami čo bude vyhovovať tvojím požiadavkam, lokalite a finančným možnostiam 🙂