Dobrý večer,
som maďarka a i napriek tomu, že vcelku dobre ovládam slovenský jazyk, mám silné nedostatky. Problém nachádzam v tom, že sa 99% času pohybujem medzi ľuďmi, ktorí komunikujú po maďarsky a tým pádom veľa pozabúdam.
Je pre mňa veľmi dôležité ovládať tento jazyk čo najlepšie a preto ma zaujíma, ako by som sa mohla zlepšiť? Základ je používať jazyk čo najviac, avšak nemám s kým.
Ďakujem 🙂
Pises lepsie ako polovica rodenych slovakov ;)
@vanilkovazmrzka pise lepsie ako 80% kona...
Pozeraj slovenske filmy, citaj slovenske knihy, pocuvaj svk radio... v podstate si vezmi ako keby si sa ucila cuzi jazyk, len to rob so slovencinou...
Ahoj, tvoja slovenčina je fantastická! Ja mám dlhoročné pracovné skúsenosti s Maďarmi (nemyslím tých z Maďarska, ale tých zo Slovenska 😁) a teda žiadny z nich sa na teba ani zďaleka nechytá, čo sa slovenčiny týka.
Ja som na tom tak isto deti som nahlásila do slovenských škôl aby nemali problém ale podľa mňa máš aj dobrý pravopis
Ahoj! Aj ja mam ten isty problem. Musime si najst priestor na kommunikáciu so Slovakmi. Preply, italki som pouzivala na ucenie anglitciny, tam sa urcite najde slovenskeho ucitela. 🙂
A hlavný problém mám s prízvukom, toho sa neviem ako zbaviť 😃