Ako si nájsť vhodnú vysokú školu?

dianetta
3. máj 2023

Ako si nájsť vhodnú vysokú školu?
Dali ste to s dieťaťom ? Akú vysokú školu dporúčate ?
Vlastné skúsenosti najlepšie.
Práca popri Rodičaku? Máte príjem pri rodičaku ? Prosím o úprimne odpovede.

Ako sa rekvalifikovať?
Všetko ide hore cenovo...

sajmonka_1216
3. máj 2023

@dianetta no záleží od toho čo chceš študovať, podľa toho ti môžeme niečo odporučiť..
ja študujem externe 6. rok, s dieťaťom druhý rok, nemám príjem popri rodicaku, lebo nemám kde nechať dieťa (ma 1 rok čerstvo)
A je pravda že všetko išlo hore, ale teda aj to skolne slo hore.. tiež to je riadna palka.. v septembri budem platiť namiesto 840€ 940€

ivka225
3. máj 2023

Pockaj, to akoze ak ti tu vacsina odporuci teoreticku fyziku, tak pojdes na teoreticku fyziku a ak by vacsina odporucila sociologiu, tak pojdes na sociologiu?

saskia_98
3. máj 2023

@dianetta ja som si robila vš počas rodičaku a do toho som este mala administratívne veci na starosti. Uprimne ? Nechapačka ako som to dala. Ja len ďakujem Bohu, že moje dieťa je perfektne, že v noci spalo, cez den na obed 3 hodiny spalo, že ho postrážil hoc kto lebo bez toho, by som si mohla isť pískať. Mam ukončene len bc. Externe a stačilo mi fakt. Som myslela ze pojdem este dalej ale ne. Už sa na to necitim. 😄

panonia
3. máj 2023

Určite nechod na sociálnu prácu...skus pedagogiku, ja som študovala osetrovatelstvo diaľkovo (to Ti ale nedoporučujem) ale bez detí, s nimi si to fakt neviem predstaviť, tak ale niektoré mamky stihaju všetko Pri prvom dietati som išla pracovat na polovičný, pri druhom už nemusím 😁. Všetko išlo hore tak sme poorali pole a sadime...

lindous
3. máj 2023

Ja som si vyberala podľa toho čo má bavilo a čo by som raz chcela robiť, s dieťaťom by som môj odbor asi nedala... Moja mamina štátnicovala, keď som mala 3 roky, čo je už dávno, ale veľmi ju obdivujem, že to dala, študovala externe popri práci na plný úväzok, babka veľmi pomáhala a vybrala si školu, ktorá zvýšila jej kvalifikáciu v práci, ktorú už mala 😊 takže tam je veľa faktorov, ktoré rozhodujú o tom aká škola a či sa dá zvládnuť..

rebrambora
3. máj 2023

Nerobila som VS, ale kurzy. Už pocas materskej, hned som aj pracovala. Da sa to, ale mame odjakziva domacnost a deti s muzom 50/50.

terry658
3. máj 2023

@dianetta ja som spravila celú školu pri dvoch deťoch denne individuálne. Teraz čakám tretie a robim si pedagogické minimum. Žiaľ u mňa nemá kto strážiť takže všetko robím po nociach. Niektoré mesiace som za týždeň správala len 6 hodín. Bol to masaker. Pri bc. som pracovala na skrátený úväzok ale keď už som mala dve deti tak to už nešlo. Ešte sme popritom postavili aj dom. No čisté šialenstvo.

domi235
3. máj 2023

@rebrambora aky kurz si robila ?

dianetta
autor
3. máj 2023

@sajmonka_1216 áno rozumiem. Troška sa chcem presvedčiť o tom že to ide. A že sú aj také mamičky ktoré na rodičaku myslia na vysokú školu. Ďakujem za váš komentár.

dianetta
autor
3. máj 2023

@ivka225 asi potrebujem troška nakopnúť. A hľadám príjem aby som vedela prispieť do rodinného rozpočtu.

dianetta
autor
3. máj 2023

@saskia_98 áno verím že to je aj závislé od dieťatka . Chvála Bohu dá sa to zvládnuť. Ale aj tak obdivujem občas som rada že umyjem riad. :D

dianetta
autor
3. máj 2023

@panonia Držím palce, všetko je o dieťatku ako nam dá čas na iné aktivity. Ale všetky "kamošky" z detstva su lekárky alebo čo tak nerozumiem kedy to stíhali a pripadám si byť pripravená na vzdelávanie.

dianetta
autor
3. máj 2023

@lindous áno asi potrebujem počuť že bolo veľa žien ktoré to popri dieťatku zvládli. Ďakujem za odpoveď.

dianetta
autor
3. máj 2023

@rebrambora je to super podpora od partnera. Tiež ma môj manžel podporuje a myslím že by som to dala. Len tiež to treba odvahu na to.

dianetta
autor
3. máj 2023

@domi235 robila som si kurz floristiky

dianetta
autor
3. máj 2023

@terry658 máš u mňa veľký obdiv a verím že si ženy povedia že si ich inšpirovala. Každého kto sa na tento príspevok pozrie. Veď treba byť aktívny v živote ak nemáme ciele nežijeme . Chcem ísť dopredu.

terry658
3. máj 2023

@dianetta ono je to ťažko, keď človek nemá nejakú extra podporu. Ale dá sa to, len vždy je to niečo za niečo. Ja som veľmi pribrala za toto obdobie, lebo keď človek spí dokopy 7 hodín za 7 dní, tak odniekiaľ tú energiu musí mať.
Je ťažké aj prekonať, keď muž nedáva extra podporu k rozvoju. (veľká časť chlapov, čo poznám nepodporuje ženy čo sa týka vzdelania popri deťoch). Je tam veľa prekážok, ktoré musí, žena ako matka prekonať ak to naozaj chce.

natalia912
4. máj 2023

@dianetta ahoj🙂 tak ja študujem momentálne 3.rok externe právo, v prvom ročníku som otehotnela,takze skúšky som si prekladala pomedzi kontrakcie😂🤣ale teda príjem nemám žiadny, muž je preč na kamióne a rodičia pomáhajú ako sa dá...je to sem tam na úkor spánku a iných aktivít, ale verím že nám to prinesie len niečo dobré do života🙂 a našťastie školné mám garantované 4 roky,takže platím tu istú sumu ...ale ako vidím, nie všade je to tak 🤷

dianetta
autor
4. máj 2023

@terry658 ďakujem za odpoveď

dianetta
autor
4. máj 2023

@natalia912 ďakujem

maxalla
4. máj 2023

Vyberaj nie podla skoly, ale podla povolania, ktore by si chcela v buducnosti robit... Na niektore z nich nie je potrebna ani skoda, staci kurz na ziskanie odbornej sposobilosti.

dianetta
autor
4. máj 2023

@maxalla áno no v dnešnej dobe ani človek nevie kde sa uplatniť. Ženy nemajú veľa možností pri deťoch . A najmä ak sa o nich chcú starať . Najmä časovo myslím

sajmonka_1216
4. máj 2023

@dianetta ja by som ešte povedala že mi to lepsie ide s dieťaťom 😁 na bc som bola bezdetná a teraz na mgr s rocným dieťaťom a ide to na samé A.. zrejme si viem lepsie rozdeliť alebo naplánovať čas, lebo môžem školu riešiť len keď spi 😁
Takisto spolužiačka mala na bc 2 deti ktoré chodili do škôlky a skončila s červeným diplomom.. teraz ma tretie a tak isto..

dianetta
autor
5. máj 2023

@sajmonka_1216 ďakujem