Ahojte, chcela by som sa opýtať či viete ako si dobiť isic. Stačí keď v bežnom autobuse SADky priložím a poviem sumu dobitia? A ptm klasicky študenský a miesto kam chcem ísť samozrejne. Prípadne dá sa to dobiť niekde online? Som prváčka na výške, čiže žiadnu známku nepotrebujem, no zároveň neviem ci sa ísť niekde registrovať alebo stačí len takto klasicky priložiť a povedať autobusárovi. Na strednej som Isic nemala vôbec takže je to niečo nové, doteraz som nejako na výške nepotrebovala chodiť autobusmi SAD-ky preto to riešim až teraz. Budem rada za odozvu.
Teraz to nemyslím v zlom, ale už je 2. semester. Istotne máš spolužiačky, ktoré ISIC používajú a vedeli by ti s tým poradiť. My sme si takto pomáhali navzájom.
Ja keď som chodila na VŠ, ISIC sme si na začiatku roka chodievali akoby aktivovať na terminál v škole (nie v mojej budove, bolo to v budove druhej fakulty). A potom vo vlaku mi čítačku prikladali. Lístky sa vtedy ešte kupovali.
Na autobus som mala vybavenú čipkartu MHD, ISIC sa síce časom začal používať ako čipkarta, ale ja som mala svoju kartu, takže tam som peniaze nedávala.
Máš ho aktivovaný na hlavnej budove? Potom aktivovať na konkrétnu sad a môžeš používať. Všetko by si mala nájsť na stránke sad.
Podla toho či má tvoja škola taký ten prístroj kde si ho aktivuješ, tak musíš prv aktivivať tam inak na stanici byvajú. Potom normalne vsade ci je to mhd alebo dialkovy autobus si normálne dobiješ, ja už vyše 2 roky dobíjam cez ubian ale dávaj pozor, minimálne 3-4 hodiny pred jazdou si dobijaj lebo sa ti to nestihne pripísať. Veľa krát sa stalo že ani po 5 hodinách tak maj vždy rezervu pre istotu. Niekedy aj do hodiny sa stane, že ti dobije.
A je to uplne to isté ako obyčajna kartička ako napr. Od arrivy alebo sadky😀takže žiaden stres. Funguje to všetko na jedno kopyto
My sme mali na škole taký stroj ktorým si si nabila isic a tiež stranku kde si si previedla peniaze z účtu na isic, nápiš si do googla tvoju výšku plus niečo ako dobitie isicu 😄 ale na dopravu som ho nikdy nevyužila čiže možno sa to ešte inak robí
Pozri stránku svojho dopravcu, ja dobíjam cez ubian.sk