Mam certifikat C1,avsak aktivne nepouzivam vsetky gramaticke javy, ktore teoreticky ovladam. Cudzi jazyk pouzivam denne, no prakticky sa uz nezlepsujem. Vyuzivam to co viem. Ako sa pri C1 dokazat zlepsit? Prosim len realne skusenosti ak sa vam to podarilo.
Iba aktívna komunikácia s ľuďmi, vrátane odbornej terminológie. Tu knihy či film nepomôžu. Ak nemáš tú možnosť v práci, tak online lektor.
@melanta Jazyk pouzivam na dennej baze, no som na rovnakej urovni. Toto mi nepomohlo.
@syslik81 To je na to,aby ludia jazyk nezabudli,alebo udrzali na istej urovni. Neposuva to salej.
Ale komunikuješ evidentne denne o tom istom. Nie je komunikácia ako komunikácia. Potrebuješ komunikovať s inými ľuďmi, o iných témach, o iných vysoko odborných témach.
@melanta Problematika sa rozni, no kolegovia ma opravovat nebudu to je jasne. Kde najdem lektora na C1 a vyssie?
Ja robím vo viacerých cudzích jazykoch a je pravda, že počujem keď niekto povie niečo nesprávne, ale logicky ho neopravím. Ideálne podľa mňa native speaker. A možno je cesta VŠ v cudzom jazyku či nejaký zaujímový kurz v cudzom jazyku.
Citaj odbornu literaturu podla zamerania, v ktorom sa chces zlepsit.
poerat filmy,citat knihy ,spravy , ist na fb skupiny v danom jazyku a chatovat s ludmi ...