Ako sa učiť na prijímačky na medicínu?

2. júl 2021

Pekny den vsetkym, mam rok na poriadne sa naucenie na prijimacky, velmi to chcem a dam do toho vsetko, aj peniaze z brigad na doucka. Chcela by som vediet nejaky overeny system, alebo kolko otazok denne ste sa ucili vy, prosto ako ste sa ucili na prijimacky vy, viem ze kazdy ma svoj system co mu vyhovuje, ale rada by som nejake typy alebo ako si rozdelit cas na ucenie tak aby som to postihala a presla testovnice aspon 3x ak sa to da.
Dakujem za vsetky rady 🙂

sisa_s
2. júl 2021

A kde sa hlasis? 🙂 podla mna zalezi aj na tom, ake kvalitne mas zaklady zo strednej, ja som na doucka nechodila ani a popri uceni na maturitu som sa ucila otazky, nakoniec som isla do Cr, kde som sa neucila vobec z ich ucebnic a islo to 🙂 demotivovali ma slovenske biflovacske prijimacky

autor
2. júl 2021

@sisa_s prave ze do KE by som chcela ist, mam uz aj testovnice

sisa_s
2. júl 2021

Tam som sa nehlasila, takze nemam skusenosti 🙂

autor
2. júl 2021

@vejapa76 niee to som nebola ja ale citala som to uz, osobne by som nesla ani treti krat ..

alexandra2468
2. júl 2021

To je velmi individualne.
Ak mas dobre zaklady zo strednej a vies super chemiu aj biologiu, doucko nepotrebujes. Ak mas resty, potrebujes. otazky a odpovede z testovnic treba najprv pochopit, nielen sa to naucit naspamat. Ale samozrejme vzhladom na napor zaujemcov, treba byt “bezchybny” a teda budes sa to musiet v konecnom dosledku naucit aj naspamat.

A co sa tyka “casu na ucenie”. Vies niekto ma tazsiu zivotnu situaciu a napriklad musi brigadovat kazdy den po skole, tak ten sa uci len cez vikend, cely vikend od rana do vecera.
Niekto sa cez vikend chce bavit, tak sa uci len cez tyzden.

Ved si skus jeden den sadnut, “ist sa ucit” a uvidis kolko otazok zvladnes za den. Podla toho uvidis, ci musis pridat, aby si to stihla do prijimaciek aspon 3 krat prejst. Prvy krat to pojde najpomalsie😃
Hovorim z vlastnych a aj bratovych skusenosti 😃

dominikac321
2. júl 2021

do Kosic funguju stale znamosti a peniaze...

autor
2. júl 2021

@dominikac321 3 kamaratov mi tam teraz vzali a cuduj sa svete bez znamosti a financii

sisa_s
2. júl 2021

A preco sa potom ich neopytas, ako a kolko sa ucili? 🙂

vejapa76
2. júl 2021

Ja som celú tú diskusiu nečítala len som ju tu zahliadla. Myslela som že možno tam nájdeš odpoveď aj na svoju otázku ale keď si to už čítala tak asi nič 🤷. Mrzí ma že som nepomohla 🤷

autor
2. júl 2021

@sisa_s oni chodili na pripravny kurz z danej skoly, na ten sa ja nechystam

sisa_s
2. júl 2021

Ja poznam 2 ludi, ktori tam isli studovat a tiez chodili na pripravny kurz 🙂 tu nenajdes vela ludi, ktori ti s tymto pomozu

nafka0483
2. júl 2021

Ja som mala v KE na medicine viacero spoluziakov a spoluziacok zo strednej a ani jeden sa tam nedostal po znamostiach a cez peniaze.
Na druhej strane mam skusenost v rodine, ze bol obrovsky zaujem o medicinu v KE, velka ochota rodicov "podporit" skolu, ale ten clovek na to nemal a nepomohlo mu ani doucovanie priamo od ludi z fakulty, ani podplacanie ani nic ine... ani na tretikrat.

renab
2. júl 2021

Bez pripravneho kurzu vraj do KE tazko.

kaja118
2. júl 2021

Na zaciatok je dobre si poriadne prejst samotne ucivo bio + che, nasledne ku kazdej naucenej kapitole aj otazky.
System si musis najst svoj. Kazdemu vyhovuje nieco ine, ale zaklad je si to vopred rozplanovat a dodrziavat sa planu. Zacat tym, co je pre teba najtazsie. Otazky, ktore robia problem, vypisat a opakovat pravidelne.. a zozen si modelove testy a tie si neskor rob na cas, aky budes mat na prijimackach.

kaja118
2. júl 2021

Jo, a ziadne fakultne pripravne kurzy ti netreba (zbytocne vyhodene peniaze a strateny cas), ani peniaze do vrecka nikomu. To pisu ti, ktori o tom nic nevedia alebo ti, ktori sa nedostali a nevedia si uznat chybu. Treba len chciet a ucit sa. Doucka odporucam ked tak sukromne na ozrejmenie toho, co ti robi problem.

zuzik307
2. júl 2021

ja som chodila cely 4. rocnik gymnazia na pripravny kurz organizovany fakultou, tesne pred prijimackami sa robili "cvicne" prijimacky...len bolo to pred vyse 15-timi rokmi, robili sme prijimacky aj z fyziky...

alexandra2010
2. júl 2021

isla dom na medicinu pred 14 rokmi do BA. dva roky som mala denne citanie testy na prijimacky z biologie a chemie. Pomahala mi ucitelka z chemie na gympli vysvetlit niektore otazky, lebo som nevedela biflovat, potrebovala som vysvetlenie. Prijimacky som spravila bez doucovania na univerzite. Tie dva knihy testov je alfa a omega.

sabinka022
3. júl 2021

Ahoj. Sice som sa na Slovensku na medicinu nehlasila(iba do CR), ale doporucujem si prejst testovacie otazky...ale nie sa ich biflit, skor si ich prejst a snazit sa to pochopit. Druha vec je aky mas zaklad(chem, fyz, bio), pretoze ucit sa len vzorove otazky nie je cesta.

juliet86
3. júl 2021

a preco nechces ist na ten pripravny kurz???

autor
4. júl 2021

@juliet86 radsej by som tie peniaze venovala do osobneho doucka

juliet86
4. júl 2021

ja si myslim ze ist na kurz dava zmysel. spoznas prostredie profakov ich smer myslenia atd atd

saimaa
15. júl 2021

ja som sa na prijimacky ucila uz pred par rokmi, bolo vtedy treba zvladnut tych 3000otazok..... chvilu som chodila sukromne aj na doucko z chemie, biologiu mi nebolo treba.....tú som sa iba ucila.... a hlavne u tej chemie, a hlavne výpocty:kazdemu prikladu excelentne rozumiet, a x krát to prepocítat...... ano, zakladom je aj odporucane ucebnice mat poriadne prestudované, a tie otazky odpredu, odzadu, dookola....

saimaa
15. júl 2021

tie ofic.kurzy fakult viacerí , ktorí sa dostali, chvalia.....ale samozrejme, ide to aj bez toho,

demetria
15. júl 2021

Za mojich cias rozdiel robila chemia. Mnoho ludi sa po neuspechu jeden rok druhy rok dostalo tak, ze si vypocitali priklady z testovnic a vysledky vsetkych prikladov sa naucili naspamat.
Pripravne kurzy boli skor slabe, resp. pre studentov s lepsimi zakladmi zbytocne, nic nove sa tam nepreberalo.
A kolko sa ucit? Niekto sa ucil cely rok, niekto dva roky, niekto to dal za tri mesiace…
Zavisi od skoly, vyucujuceho (su vyucujuci, ktorym kazdy rok prejde vela studentov a ti uz vedia pripravit priamo na prijimacky), schopnosti pamatat si…

nika17365
30. sep 2021

Testovnice sa da jeden predmet stihnúť za 3 dni. A tak len aplikácia a stále drtit otázky 🙂 Ak sa učíš len na jednu VS tak toto je základ.

sisa_s
30. sep 2021

@nika17365 v ktorom vesmire sa daju testovnice stihnut za 3dni? 😬

miskamicha
1. okt 2021

Košice uplne v pohode a bez znamostí a pripravneho kurzu.

nika17365
2. okt 2021

@sisa_s No inak sa na to díva študent strednej školy a inak niekto čo už má nejaké skúsenosti s učením sa a logikou. Ja som právnička, a tých 350 strán čo ma jedna testovnica nie je ani štvrtina z bežných kníh na práve a na medicíne ani nevravím, a keď som sa učila tie otázky na medicínu tak proste som si vzala knihu vyplnila vždy 100 otázok následne porovnala výsledky a pozrela si to, čo bolo zle a prečo, v zásade je potrebné len poznať latinské výrazy dobre a keďže som latinčinu mala nebol to problém, a samozrejme vzorce genetika a tvorba krvných skupín, transkripcia. Samozrejme iné je to s chémiou tam to trvá dlhšie, keďže je nutné počítať, ale poznám aj takých, čo sa učili výsledky naspamäť :D :D :D A najlepšie je učiť sa cez aplikáciu stále dokola ale to je BA, neviem či aj KE majú niečo také. Ale treba si uvedomiť, že ak niekto rok potrebuje na to, aby sa naučil brožované knižky zo strednej školy a stále mu to nejde tak proste na medicínu nemá, lebo v reáli nemáš čas takú anatómiu napr.: prejsť viackrát a máš aj iné predmety na skúšku, tie príjmačky sú proste oproti reálnemu štúdiu len ochutnávka.

sisa_s
2. okt 2021

@nika17365 no ale na prijimacky sa ucia stredoskolaci, ktori nie su zvyknuti takto sa biflit ako na VS stovky, tisice stran 🙂 takze povedat, ze jasne, za 3d sa to stihne 😀