Ako sa stať zdravotnou sestru?

matin_ka
8. mar 2024

Srdečne pozdravujem,
bola by som rada za každú radu.
Moja túžba bola stále byť zdravotnou sestrou v ambulancii no rodička ma dotlačili na techniku školu a tak som 10 rokov odrobila po štúdiu v telke nie žeby ma ta práca nebavila a necítila som tu iskru.

Preto by som vás chcela poprosiť o skúsenosti AKO SA NAJRÝCHLEJŠIE DOSTAŤ DO ZDRAVOTNÍCTVA. Aké štúdium najlepšie externé.

Vďaka.

miamaria
8. mar 2024

@matin_ka Zamestnat sa v nemocnici ako pomocny pracovnik v zdravotnictve, zaroven od septembra nastupit na 2rocnu skolu zdravotny asistent, nasledne 4 roky bc osetrovatelstvo, za 6 rokov bude z teba zdravotna sestra

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
8. mar 2024

ešte rýchlo podaj prihlášku na strednú zdr. školu -pomaturitné externé štúdium...Externé pomaturitné štúdium:

5361 N praktická sestra

učebný plán 2023 (pre 1. ročník)
učebný_plán_2019 (pre 2. ročník)
profil_absolventa
napr. https://szshlbokaza.edupage.org/a/externe-pomat...

matin_ka
autor
8. mar 2024

@deti95060810 nevieš ako prebieha vyučovanie? Je to piatok, sobota ? A nieje potrebné už pracovať v zdravotníctve?

paty277
8. mar 2024

@matin_ka poznám pár osoby čo chodili do Michaloviec externe na zdravotnu 2 ročnú a hodiny stredu od siedmej rana do druhej a štvrtok od pól 2 do piatej čiže nie cez víkendy

matin_ka
autor
8. mar 2024

Alebo nieje tam povinná prax?

paty277
8. mar 2024

@matin_ka prax zo zdravotníctva nebola potrebná a oni inak mali prax vrámci štúdia ten štvrtok čo chodili poobede ale už som si nie istá či to nebolo až od druhého ročníka.
Predtým som si to tiež zisťovala pre vlastne účely a stále nad tým rozmýšľam že si podám prihlášku od septembra veď 2 roky zbehnú ako voda a v zdravotníctve bude roboty stále

matin_ka
autor
10. mar 2024

@paty277 len kde zamestnávateľ ktorý takto toleruje voľno. A ja ešte chodím aj na VŠ na výživu ľudí ale to budúci rok končím.

paty277
10. mar 2024

@matin_ka ja som akurát na materskej a akurát mi to vychádza že pokiaľ by som skončila rodičovský tak by som skončila aj školu inak neviem známej to v robote tolerovali ale robila na zmeny čiže si to vedela odpracovať iné dni alebo mala tak že zo školy na nočnú a z nočnej na prax čo je zahul podľa mňa

janinah
10. mar 2024

@matin_ka výživa ľudí? S tým by si nemohla robiť na pozícii diétnej sestry? A zariadiť sa.aby si radila pacientom a ich príbuzným ohľadom stravy? Ja som sa tak radiť chodila v areáli nemocnice.

matin_ka
autor
11. mar 2024

@janinah
@janinah stretla som sa s tým že nie všetci akceptujú, že je to výživa ľudí a chcú nutričneho terapeuta čo sa študuje na strednej škole. A osobné si myslím že my tu výživu ideme riadne do hĺbky. Mala som skúšky od morfologie cez anatómiu hormóny všetky cez genetiku potravinové alergie a kopu iného. Je to dosť mladý odbor.

matin_ka
autor
11. mar 2024

@paty277
Toto by som práve nechcela. Ísť do školy lebo musím a nútiť sa. Plánujeme aj my bábätko tak presné som si povedala, že počas materskej sa prihlásim. Dá sa to takto stíhať?

A ešte by som rada vedela aky je rozdiel praktická sestra a zdravotná sestra.

paty277
11. mar 2024

@matin_ka tiež som názoru že ak sa človek k niečomu núti tak to nedopadne dobre ja som tiež vyzeral na to až teraz pri druhej 😅
Tak ono to je v podstate sa mi zdá to iste len ak chces mať vsetke kompetencie potrebuješ aj Bc. čo sú ďalšie 3 roky na vysokej
Napríklad známa čo skončila praktickú sestru robí sestru normálne v DSS ( pri starých ľuďoch)