Ako sa stať doktorkou pedagogiky?

20. okt 2023

Čo na to treba ? (Mám mgr vzdelanie predškolská pedagogika)

Dá sa to študovať externe?

Polepším si platovo či ide len o titul? Alebo aký to má iný benefit?

Aky titul potom človek uvádza?

liz_lemon
20. okt 2023

naozaj si skoncila VS, ked si toto nevies vyhladat?

autor
20. okt 2023

@liz_lemon to povie niekto kto sa na nástenke ľudí pyta či dávajú plechy do umývačky 😂😂😂 návod ste neobdržali?????

solange7
20. okt 2023

Doktor pedagogiky je v skratke Paedr. a tento titul sa nestuduje ale ziskava rigoroznym konanim/skuskou. A fakt ma prekvapuje, ze sa to clovek s magisterskym titulom musi pytat.

liz_lemon
20. okt 2023

plechy su normalna vec na otazku, ale mat VS a pytat sa primitivne otazky, ktore si viem najst do 5 sekund, je dno nasho skolstva, si jasny dokaz toho, aki absolventi vychadzaju, neschopni ziskavat informacie, uz nestuduj, darmo budes mat titul, tebe nepomoze

peti_2005
20. okt 2023

3. stupeň štúdia - doktorandské štúdium: 4 roky
Môžete mať Mgr a ešte za menom PhD. (Doktorandsky titul) aj takto sa da

liz_lemon
20. okt 2023

@solange7 titul je PaedDr.

ferihegy
20. okt 2023

Titul PaedDr. sa ziskava 1 rocnym studium. Je to maly doktorat. Odovzdava sa rigorozna praca a statnice su z obhajoby prace a z ustnej skusky. Je to stale II. stupem VS.

solange7
20. okt 2023

@liz_lemon ano mam tam preklep.

dskjhfdlkdjhl
20. okt 2023

Aka je Tvoja motivacia? Len ten titul? Tak sa radsej na to vykasli a venuj sa tomu, co Ta naozaj bavi.

jar_ka
20. okt 2023

Naštudujte si zákon o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch, tam nájdete odpoveď, čo získa pedagóg vykonaním rigoróznej skúšky...

nelca0510
20. okt 2023

Nuž,toto by si mala vedieť. Opýtaj sa na príslušnej katedre,dá sa dorobit aj Paedr ak PhD. Aj externé. Benefit platových má PhD,keďže nahrádza atestaciu

aaadkaaa
21. okt 2023

@nelca0510 po novom aj rigo nahradza atestaciu

julia_a_romeo
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janedoe
22. okt 2023

https://www.fedu.uniba.sk/studium/celozivotne-v...

Treba si so skolitelom dohodnut temu, ktorej sa chcete venovat, potom sa mate rok na odovzdanie prace, potom obhajoba a statnica tusim z 3 predmetov. Uz si nepamatam presne.

Studuje sa externe a po novom to ma uz zase ten benefit, ze rigo nahrazda po 5.tich rokoch praxe 1. atestaciu. Kto vie dokedy 😊 Lebo uz to tu bolo, ked som studovala a potom to zrusili

mejackm
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
julia_a_romeo
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janedoe
27. okt 2023

@julia_a_romeo ja neviem....ja som mala skolitela, resp. konzultanta, s ktorym som si dohodla, akej teme sa budem venovat. Navrh temy som si nechala schvalit predsedovi rigoroznej komisie, lebo som si temu vyberala sama. A na obhajobu som sa ucila otazky z 3 predmetov (konkretne Pedagogika, Didaktika a Dejiny pedagogiky). Ale uz je to 13 rokov, takze si to nemusim pamatat uplne presne. Ale ak si dobre pamatam, tak aj v komisii, ked som bola, tak bola obhajoba rigoroznej prace a nasledne rigorozna skuska z 3 predmetov. A ospravedlnujem sa, ze aj rigoroznu, ale i dizertacnu skusku volam statnica.