Čo na to treba ? (Mám mgr vzdelanie predškolská pedagogika)
Dá sa to študovať externe?
Polepším si platovo či ide len o titul? Alebo aký to má iný benefit?
Aky titul potom človek uvádza?
@liz_lemon to povie niekto kto sa na nástenke ľudí pyta či dávajú plechy do umývačky 😂😂😂 návod ste neobdržali?????
Doktor pedagogiky je v skratke Paedr. a tento titul sa nestuduje ale ziskava rigoroznym konanim/skuskou. A fakt ma prekvapuje, ze sa to clovek s magisterskym titulom musi pytat.
plechy su normalna vec na otazku, ale mat VS a pytat sa primitivne otazky, ktore si viem najst do 5 sekund, je dno nasho skolstva, si jasny dokaz toho, aki absolventi vychadzaju, neschopni ziskavat informacie, uz nestuduj, darmo budes mat titul, tebe nepomoze
3. stupeň štúdia - doktorandské štúdium: 4 roky
Môžete mať Mgr a ešte za menom PhD. (Doktorandsky titul) aj takto sa da
Titul PaedDr. sa ziskava 1 rocnym studium. Je to maly doktorat. Odovzdava sa rigorozna praca a statnice su z obhajoby prace a z ustnej skusky. Je to stale II. stupem VS.
Aka je Tvoja motivacia? Len ten titul? Tak sa radsej na to vykasli a venuj sa tomu, co Ta naozaj bavi.
Naštudujte si zákon o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch, tam nájdete odpoveď, čo získa pedagóg vykonaním rigoróznej skúšky...
Nuž,toto by si mala vedieť. Opýtaj sa na príslušnej katedre,dá sa dorobit aj Paedr ak PhD. Aj externé. Benefit platových má PhD,keďže nahrádza atestaciu
https://www.fedu.uniba.sk/studium/celozivotne-v...
Treba si so skolitelom dohodnut temu, ktorej sa chcete venovat, potom sa mate rok na odovzdanie prace, potom obhajoba a statnica tusim z 3 predmetov. Uz si nepamatam presne.
Studuje sa externe a po novom to ma uz zase ten benefit, ze rigo nahrazda po 5.tich rokoch praxe 1. atestaciu. Kto vie dokedy 😊 Lebo uz to tu bolo, ked som studovala a potom to zrusili
@julia_a_romeo ja neviem....ja som mala skolitela, resp. konzultanta, s ktorym som si dohodla, akej teme sa budem venovat. Navrh temy som si nechala schvalit predsedovi rigoroznej komisie, lebo som si temu vyberala sama. A na obhajobu som sa ucila otazky z 3 predmetov (konkretne Pedagogika, Didaktika a Dejiny pedagogiky). Ale uz je to 13 rokov, takze si to nemusim pamatat uplne presne. Ale ak si dobre pamatam, tak aj v komisii, ked som bola, tak bola obhajoba rigoroznej prace a nasledne rigorozna skuska z 3 predmetov. A ospravedlnujem sa, ze aj rigoroznu, ale i dizertacnu skusku volam statnica.
naozaj si skoncila VS, ked si toto nevies vyhladat?