Ahojte.
Vy ktore ucite nemcinu, viete nieco odporucit. Ako sa najrychlejsie dostat do konverzacie v nemcine ? Hovorim s velkymi gram. chybami hocijako proste. Hoci zaklady gramatiku mam presne nastudovane. Ale napr neviem tie odlucitelne neodlucitelne neviem woruber daruber a tie otazky neviem nechapem to ani vobec nikdy som nechapala. Mam aj malu slovnu zasobu neviem napr vobec tie pady v konverzacii v spojitosti s clenmi napr mit einem ??Hund aLebo ze mit meinem kinder ? Ja absolutne neviem koncovky a take mnozne cislo vobec to tam strielam hocico absolutne neviem ze ci je tam na konci s alebo iba prehlasky. A netusim ako sa to doucit. Neviem proste komunikovat vobec spravne a Dobre a vlastne s nikym som nekomunikovala uz 13 rokov takze nula bodov a na SS som mala sice jednicky ale to uz je davno. Kde je nejaky online lacnejsi kurz nemciny kde najdem ? Vyhadzuje mi s native speakermi 250e kurz a ze 10 hodin po 30min co sa mi zda extreme vela. Mam aj taky pocut ze sa neviem donutt k tej konverzacii ..ak ste tu nejaka co aj ucite a mate Dobru ceny mozeme sa dohodnut vsak..dakujem
No, podla toho, co pises ti chybaju uplne zaklady...pretoze pady, odlucitelne predpony zakladom su...bez tych padov vela vody nenamutis...ja vzdy hovorim...nauc sa zaklady... cleny, pady, casy, rozsir slovnu zasobu a potom konverzuj do nemoty..
Ahoj. Ja milujem nemcinu a zivim sa nou. Naucila som sa ju bez douciek za 4 roky na strednej, potom som ju sla studovat. Tie styri roky gympla som sa jej venovala vzdy, ked bol cas (ako zaluba, vasen), kazde slovo som sa naucila s clenom, kazde jedno, pre zaciatocnika neexistuje ucit sa slovo bez clena, inak sa nepohnes. Vela fraz, viet, clankov som sa ucila naspamat. Kedvmas v hlave siet spravnych gramatickych fraz, lahko ich aplikujes do beznej reci. A uz potom casom zrazu pochopis, ze aj cleny maju logiku, dokazes ich aplikovat sama aj na mnohe doteraz nezname slova. Nemcina je brutalne logicky jazyk, ale na zaciatok vyzaduje velmi pedantneho ziaka. Anglictina na seba nadvazuje z jednoducheho k zlozitemu (predstav si obrateny vianocny stromcek), kym nemcina vyzaduje kvantum poznatkov, kym vies budovat dalej (a tu si predstav standardny vianocny stromcek 😄).
Treba slovnu zasobu a mat ju napocuvanu. Na kontakt bud zit v nemecky hovoriacej krajiny, alebo pozerat nemecke filmy a vysielanie. Na youtube bude dost nemeckych filmov,... a daju sa zapnut aj generovane titulky.
@erikavesela hovorim to v neurcitku,, v tom zakladnom tvare proste
@tanuuulka mozeme komunikovat spolu ? ak chces zamenim za anglictinu ak potrebujes pripadne zaplatim
@tanuuulka cleny, pady uff odlucitelne predpony ohh
Takze ani casovanie nevies, musis ovladat zaklady, inak sa nepohnes...ja mam goetheho institut c2....chcelo to vela ucenia ako pise kocka vyssie, ale stalo to za to, dnes studuje nas syn na bilingvalnej nemeckej ss, doma pozerame filmy len nemecky (ked nepozera nas mladsi) a casto sa so starsim rozpravame nemecky, manzel hovori plynule, sice sa smejeme, ze aj jeho musim ucit gramatiku ako mojich ziakov (hoci ju absolutne nepotrebuje, lebo ma nemcinu napocuvanu)...chce to vela ucenia
pozri si toto video
https://www.youtube.com/watch?v=EWwMvEsgXnM a tento článok http://nemcinapreteba.sk/pridavne-mena-1/
Nemčina má 4 pády a neviem či vieš správne určiť pád. Ak máš napríklad vetu "Vidím psa" či vieš v akom páde je slovo "psa", prípadne veta "Idem so psom", zase musíš určiť pád slova "psom". Keď vieš v akom páde je slovo, tak musíš vedieť člen aký má člen v nominatíve, tak si vieš určiť aký člen má v páde v ktorom potrebuješ. Podobne je to aj pri prídavných menách. Tieto tabuľky sa musíš naučiť naspamäť https://deen.sk/die-deklination-der-adjektive-s... Na také základy odporúčam túto knihu (je to len na precvičenie gramatiky, nestačí ako jediná kniha na učenie sa nemčiny) https://www.knihomol.sk/ucebnice-slovniky/jazyk...
skús aplikaciu Preply, môžeš si tam zaplatiť online hodiny konverzácie s lektorom za prijateĺnú cenu a rozprávať. Plus filmy a učebnice.
No to tazko, ja mam tri deti a pracu z domu, doucovat budem, az ked najmladsia bude v skolke. Najlepsim riesenim by ti bola jazykovka.
@erikavesela casovat viem...ja neviem tie pridacne mena a tie koncovky s ich padm ..er .en .take .plus viem pady..vidim psa a ide so psom to je jazne akuativ a dativ ..mit dem Hund .a den bund vidim koho co tot viem celkom ..narocnejsie Veci neviem..ich sehe den Hund ..a tame to hej ale uz zlozitejsir ze vidim pekneho psa ..neviem .alebo ze nejakeho psa .. ich sehe schonen Hund ? To triafam neviem a mnozne cisla absolutne netusim a cleny sa mi myslia..ci je to der die alebo das neucim sa ich so slovickami .viem vela pdos.mien napr ze Kase..tasse .platz ale neviem velmi aky clen k tomu dat...jazykovky nechcem chcem Len online gramatiku a plus konverzacia nic ine
Neviem slovicka poeiadne ..mysli sa mi..predlozky tiez a take woruber a tak ..trny rod .podmieinky neviem nic .iba viem ze je tam nieco ze..ich konnte...a take alebo ze musste...ale to uz Ani neviem co je photo. Sa to nejak prehlaskuje tiez to neviem a tl je zas nieco ine..mam v tom zmatok
Si pisala, ze hovoris v neurcitkoch, preto som usudila, ze nevies ani casovat...toto vsetko, co pises sh zaklady, kt.sa zial treba naucit...nik ti to do hlavy nenaleje...tvrda drina par tyzdnov a vies to...a potom slovicka, citaj, pozeraj tv...to velmi pomaha...skade si?
mozes skusit aj duo lingo, tiez sa tam vedia vybavit s gramatikou.
tak potom začni tým, že si zoberieš napríklad 500 najpoužívanejších slovíčok a zopakuješ si ich a doučíš sa členy k podstatným menám. Keď zvládneš 500 slovíčok, tak sa douč ďalšie. Bez členov sa ďalej nepohneš. Plus si vytlač tieto tabuľky a v nich si nájdeš koncovky prídavných mien https://deen.sk/die-deklination-der-adjektive-s... musíš ísť na to pomaly, postupne sa ti to zautomatizuje. Zaberie to dosť času, ale je to základ. Na postupne sa môžeš učiť ďalšie veci. Na youtube je veľa videi, prípadne sú aj články na internete, kde sú vysvetlené gramatické javy a tam si vieš naštudovať použitie.
Za mna sledovat filmy a serialy v nemcine. Od native speakers sa tiez naucis vela chyb popravde. Ja som si tiez vzala lektora sukromne skrz gramatiku, nakolko mi prave tie napocuvane rozne frazy kazili prejav. Cize na tom stale pracujem a je to normalne. Oni tiez nemaju nejaky super prejav mimo ludi, co pisu napr akademicke prace a prednasaju. Podobne ako tu vidime rozne nezmysly v slovencine ( odcudzovat ) a dalsich kopec prikladov.
@klimova28 https://preply.com/en/?pref=NDczNjc0OQ==&id=170... s kliknutím získate 70% zľavu na prvú hodinu, vyskúšajte ho 🙂
@jana121212 presne tuto tabulku neviem 🙂 pridavne mena a ich sklonovanie..
nemam slovnu zasobu, a tiez neviem to woruber a to, to je co ???prosim ta ? ako sa to da naucit ?
cleny viem kde aky pad viem, predlozky s padmi viem, viem casovat slovesa, casy viem pouzivat
Ked ovladas sklonovanie podstatnych mien...tak nemoze byt problem skolovanie pridavnych mien...pozri si detailne obe tabulky a porovnaj...sama najdes spojitosti...
pozri tento článok http://nemcinapreteba.sk/zamenne-prislovky/ a potom tento http://nemcinapreteba.sk/opytovacie-zamenne-pri... a potom fotku
Podla toho,co pises,vobec nemas nastudovanu gramatiku. Nauc sa koncovky v sklonovani. Nie je mit menem Kinder ale mit meinem Kind(singular) alebo mit meinen Kindern (plural)...vorüber - o com? Darüber - o tom!
@erikavesela ty si moj clovek, milujem nemcinu
@zuzana76 kedysi som nemcinu nenavidela, dnes ju milujem..ludia okolo nas nechapu nasu naklonnost k tomuto jazyku....ja vravim...az v urcitej faze znalosti nemciny pochopis, preco sa hovori, ze nemcina je jazyk basnikov a myslitelov...
@erikavesela vacsina ludi nemcinu neznasa z viacerych dovodov: nezda sa im dostatocne lubezna ako napr taka spanielcina, alebo taliancina, je tvrda, mne vravia, ze gramatika je velmi tazka, ale to je opak, podla mna ti ludia nerozmyslaju a nevnimaju, asi sa ucia inym systemom. Nam, co mame radi system a poriadok sa nemcina velmi paci. Poto aj tie historicke dovody zavazia. Nemcina je uzasny jazyk, milujem aj spanielcinu velmi a anglictina je u mna asi na tretom mieste.
Na tvojom mieste by som sa nespoliehala na ziadne kurzy. Nevohorim, ze su to vyhodene peniaze ale ziadny kurz ta nenauci ziadny jazyk pokial sa ty tomu nebudes sama venovat a spoliehat sa len na co bolo na kurze. Dnes nam toho internet ponuka naozaj vela. Ja by som zacala, ze by som si kupila nejaku knihu, usposobenu na tvoju uroven. Ja pouzivam Aspekte ale nwm ci su aj pre nizsie urovne. Tak potom napriklad Sicher. A snazila sa obkopit nemcinou napr podcasty, youtube, na instagrame si nasla ludi co su native speakeri. Musi sa to stat tvojou kazdodennou sucastou. A casom to pride aj automaticke pouzivanie gramatiky. Ucenie sa jazyka je dlhy proces, kde potrebujes hlavne motivaciu a ciel preco sa dany jazyk ucis. Musis si urcit co potrebujes zlepsit napriklad ked chces pracovat alo zdravotna sestra musis sa venovat aj slovnej zasobe, ktora s tym suvisi. Ked chces pracovat vo firme,kde potrebujes nemcinu tak potrebujes vediet aj pravopis co pri zdravotnej sestre az tak nutne nepotrebujes.
Co sa tyka konverzacie, skus napriklad hovorenie ho sebou moze to zniet divno ale pomaha to 😂 alebo skus cez Italki to je dobra stranka, kde si zaplatit napr len jednu hodinu nemusis platit cely kurz.