Ako sa posunúť s angličtinou?

6. okt 2023

Mám dosť dobrú pasívnu angličtinu, pasívne myslím že na úrovni B2, ale aktívne neviem ani na B1, keď mám rozprávať. Ako sa posunúť? A hlavne by som to potrebovala rýchlo, kvôli práci.

autor
6. okt 2023

Ešte dodám, ze v práci máme angličtinu, s lektorom a ja sa tam strašne bojím chodit, lebo je mi to trápne pred kolegami, že moja angličtina nie je taká dobrá 😢 hoci pohovorom som prešla, ale ten bol iba písomný test. Určite si ju chcem zlepšiť, ale neviem ako začať, asi by bol najlepší súkromný lektor.

eternity24
6. okt 2023

Jednoducho rozprávať. Žiadne lekcie nepotrebuješ. Potrebuješ niekoho s kým budeš hovoriť výlučne po anglicky.

liz_lemon
6. okt 2023

ale ved ste asi zaradeni podla nieco do jednej skupiny, tak ste na tom asi priblizne rovnako, nemusis sa hanbit

lias3915
6. okt 2023

Viem že to vyznie divne ale keď sa bojíš rozprávať tak skús napríklad Omegle. Ja som to robila na strednej aby som si zvykla na seba. Vadilo počuť samu seba rozprávať po anglicky. Písať počúvať viem plynulo ale rozprávať sa seknem. Je to o cviku, buď sa rozpravaj s niekym doma, alebo len tak sama so sebou alebo skús ten Omegle. Je to len sila zvyku 🙂

ibrunova
6. okt 2023

Práve preto tam choď, veď tam ideš preto, aby si sa naučila, nie aby si sa predvádzala, akú máš super anglinu. A Taký prepych, môcť sa učiť anglicky priamo v práci, nemá hocikto.

ivanabat
6. okt 2023

Hovoriť sa nenaučíš nijak inak, než hovorením. Na začiatku, kým sa rozbehneš to bude všade také trápne, ale po 2-3 týždňoch už to bude pohoda, hlavne keď máš aj dobré vedomosti, čo sa týka gramatiky a slovnej zásoby v písomnej forme. Ja by som na Tvojom mieste využila, že máte lektora v práci. Ak sa Ti do toho nechce, tak potom len zaplatiť si kurz. Tú skúsenosť 1 na 1 proste nikdy nenahradíš aplikáciami apod.

ivangeline
6. okt 2023

Odhodlanie. Nic ine. Tiez mam aj na dobrej urovni ale rozprava sa mi taaaazko. Ked som bola nutena,donutilo ma to. V Anglicku. Na skole. V praci

autor
6. okt 2023

@liz_lemon no tu ide o to, že minuly rok som chodila so skupiny s B1, lenže tento rok by som mala chodiť do B2, pričom viem, že v tej B1 som mala problém rozprávať. 😔 a strašne sa hanbím. Ide o to, že tá B1 je v inej budove, v inej časti mesta a nedá sa mi tam chodiť. A na naše pracovisko príde lektor kde vedie hodinu B2, alebo proste už plynulú angličtinu. A moji kolegovia su niektorí na tom brutálne dobre, lenže ja som nemala nikdy anglinu na škole, viem že to nie je dôvod ju nevedieť, len proste som strávila s ňou menej casu. A teraz za hanbím pred mojimi kolegami priznať že pomaly neviem ani zaťať, teda na ťažšie témy. Lebo ja som predtým chodila s kolegami, v rámci spoločnosti, no neboli z môjho oddelenia, takže mi boli takí cudzí, a tam som ten strach nemala až taký.

buberova
6. okt 2023

Ak sa hanbíš pred kolegami, pred klientmi alebo partnermi sa nebudeš hanbiť? Musíš to len prekonať.. a stále to bude lepšie a lepšie 🙂

ivanabat
6. okt 2023

Rozumiem, že máš obavy, ale nikto sa ti tam predsa nebude smiať, že nevieš plynulo hovoriť po anglicky, ide o skupinu B2, nie C1 alebo C2, ty to vnímaš úplne subjektívne, ale garantujem ti, že ani jeden z tvojich kolegov nevie anglicky v tejto skupine hovoriť nejak parádne bez chýb a zasekávania sa. Len práve tým, že prekonali tento blok a išli do toho, tak majú potenciál sa zlepšovať. Mala by si pre svoje dobro vystúpiť zo svojej komfortnej zóny a ísť do toho.
Len pre príklad: Jasom bola taktiež v práci na angličtine a boli sme pomiešaní, ja som level C2 a bol tam kolega, čo je B1-B2, na začiatku sa naozaj trápil, ale fakt na sebe makal a na konci kurzu rozprával úplne krásne. V živote by mi ani nenapadlo mať z neho srandu. Choď do toho, nemáš, čo stratiť, iba získať!

kornelies
6. okt 2023

@eternity24 Zacina s B2, takze stale potrebuje lektora.

kornelies
6. okt 2023

@ivanabat Su ludia, ktori dosiahnu urcity level v cudzom jazyka a viacej nenapreduju. Autorka je typ, ktory sa boji rozpravat. Myslim, ze by bolo pre nu idealne skombinovat sukromne hodiny s firemmymi, musi sa "rozhovorit" aspon v pritomnosti jednej osoby.

majkakvet
6. okt 2023

Vela citat, pocuvat np bbc radio, podcasty na spofity.

gabka123123
Odpoveď bola odstránená
Zobraz