Ako sa naučiť rýchlo po rusky?

heidy222
1. nov 2021

Kvoli novej praci sa potrebujem co najrychlejsie naucit po rusky 🙈, stacia zaklady, taktiez vobec nepotrebujem pisanie, cize sa nemusim urcit azbuku, Staci foneticky. Mate pre mna nejake rady? Idealne konkretnu apku/Podcast/knihu atd. Kolko vam trvalo sa naucit po rusky? Tematicky okruh je najma medicina. Dakujem!

haley7897
1. nov 2021

@heidy222 neviem kde žiješ, ale nemáš v blízkosti možnosť jazykových tutorov. Možno aj študenti. Pripadne online výuka. Neviem si predstaviť učiť sa z kníh alebo appiek bez znalosti azbuky. Ale možno niečo existuje 🤷🏻‍♀️

heidy222
autor
1. nov 2021

@haley7897 presne to je Moja otazka, ci nie je nieco na foneticku vyucbu. ja nie som moc kurzovy Typ. Nemcinu, holandstinu som sa z knihy a telky ucila.

kkatka22
1. nov 2021

Pri tejto knižke nepotrebujete azbuku ale sú to len základy

haley7897
1. nov 2021

@heidy222 tomu rozumiem, som na tom rovnako. Preto som myslela na napríklad študentov co ponúkajú hodiny jazyka. Ú nás tak fungujú mnohí. Zarábajú si tak popri škole. Ak si vo väčšom pripadne študentskom meste, je šanca nájsť zahraničného študenta na konverzáciu. Iné mi veľmi nenapadá. Ruština ma v tomto pri samostudiu nevýhodu azbuky.

marianarem
1. nov 2021

@heidy222 Zacni pozerat filmy, videa, pocuvat pesnicky, co najviac. Rustina je podobna slovencine, nalepi sa rychlo.

zuzanaam
1. nov 2021

óčeň mnógo govoriť 🙂 Azbuku sa naučíš čítať za pol hodinu, s písaním je to horšie. Mne trvalo asi mesiac, kým som začala plynulo rozumieť. A treba sa naučiť ako prvé slová, ktoré znejú v slovenčine aj v ruštine rovnako, alebo podobne, ale majú iný význam.

lydiasabolova
1. nov 2021

Duolingo.com je super appka, len tam sa musíš učiť skrz anglický jazyk