Ahojte poraďte ako sa najlepšie naučiť nemčinu ako samouk. Nejaké dobre knihy, CD alebo nejake online vzdelávanie. Ďakujem
.
Chytiť knihu pre samoukov, naučiť sa základy a potom si zaplatiť online nativspeakera a komunikovať, inak sa to nedá
Ako dobrú pomocku odporúčam appku AnkiDroid. Systém kartičiek, je to synchronizované s web stránkou, takže v PC si do toho nahádžem slovíčka a vety a z telefónu sa učím kedykolvek mám volnú chvílku.
A ešte eshop eBook.de, kde je vela kníh na stiahnutie zadarmo, podmienkou je iba registrácia.
nauč sa slovička zakladné a skloňovanie slovies hlavne.. ich habe, du hast, ....zámena..my, vy, oni, pred, vzadu, okolo, potom,...zaklady..a potom skus s niekym zakladnu konverzaciu
Základné skloňovanie ich bin, du bist....w otázky: wo, wer, was, wie, wieviel, wann...základy ja, ty, on,....skladba vety minulý prítomný budúci čas: ich lese, ich habe gelesen, ich werde lesen .....kopec slovíčok a fráz sa treba naučiť a potom dobrého učiteľa
ak mas cas a peniaze, chod do Rakuska alebo Nemecka na nejaky jazykovy kurz. Tiez pozeraj nemecku televiziu.
Na začiatok sa nauč gramatiku z nejakej knihy. Pozeraj filmy a seriály v nemčine, na začiatku s titulkami, po pár mesiacoch skús aj bez nich. Cestuj do Rakúska a Nemecka na dovolenky a núť sa tam rozprávať s domácimi. Dohodni sa s kamoškou, čo už vie po nemecky, že sa občas budete zhovárať v nemčine. Neskôr môžeš skúsiť knihy, časopisy a články na nete v nemčine (ale nie moc odborné). Možno ti pomôže aj duolingo 🙂 Tieto veci ti na pré 2-3 roky podľa mňa postačia na to, aby si sa v pohode dorozumela. Potom ak by si chcela vyššiu úroveň (B2/C1), tak už asi jedine jazykovka alebo jazykový pobyt 🙂
vies co bolo by dobre nejaky kurz kvôli gramatike....nemcina ju ma dost tazku. ale inak ak gramatiku mas, ja som napriklad pozerala nemecke filmy aj s nemeckymi titulkami, kde som si prekladala vsetko co som nerozumela - ucila sa tie slovicka a potom som ten film pozrela znova a znova aby sa to dostalo aj do usi....je to dlhy projekt prvy film moze trvat aj dva tri tyzdne kym ho prelozis a spracujes, v druhom snad trocha kratsie....je to len jeden typ, kazdemu pasuje nieco ine....film by mal byt zabavny aby si ho bola schopna vidiet viac krat, inak ti hrabne....moj prvy bol "Who am I - ziadny system nieje bezpecny?"
potom pomaha aj najst si na internete nejake kratke clanky ktore ta zaujimaju napriklad psychologicke poruchy a za tyzden sa nieco naucit rozpovedat....ak si ulne zaciatocnik mozes zacat aj s maturitnymi temami....
myslim ze ciel je, naucit sa nieco dozvediet sa nieco,zazit nie iba nudne ucit slovicka a cakat kym mi z toho hrabne.
I, Vaverková Der, die, das kniha pre samoukov hruba, ma to 45 lekcii, ale vysvetlené po lopate, na 20.lekcii aj na 15, už budeš vedieť komunikovať s predavačom, aspoň mne sa to zdalo ľahke
Odporucam Jazykovy mentoring. Ak si v tom jazyku uplny zaciatocnik, tak je pre teba Kluc k jazykom, ak uz nieco vies tak Majster jazykov a Akademia samoukov. Je to skvele, naucia ta ako sa mozes ako samouk ucit tak, aby ta to bavilo a vydrzalo ti to..
Na konverzaciu odporucam italki.com
@dajen_7 duolingo skus