Ahojte potrebovala by som sa zlepsit v angličtine keďže idem na hotelovú a neviem skoro nič naozaj mi to nejde skúšala som sa dívať seriály v angličtine ale stale to neviem nemate nejake rady?
Zaplat si o par mesiacov nejaky certificat drahy a potom sa na neho pripravuj (sú na to prípravné knizky, testy), proste budeš mať cieľ, bude ti ľúto prípadne vyhodených peňazí, tak aj kreativita stúpne, že ako sa to vlastne naučiť 😉 bez cieľa pozerať telku, to nefunguje... Možno u dvojročných trochu ..
dcéra učí cez skype,takže nájdi si takého človeka
Mne pomohlo keď som si prekladala pesnicky. Lepšie si to zapamatas ked to budeš poznať z obľúbenej pesnicky. Do Googlu si napis názov songu a preklad a máš to tam rovno aj s anglickým textom aj slovenským
Ja sa učím španielcinu cez aplikáciu Duolingo. Skus🙂
citaj anglicke knzky zacni lahke rozpravkove a postupne zvysuj zataz
Pozri si webinare od Lýdie Machovej - jazykový mentoring. Nájdeš na YouTube. Je tam Ela tipov na učenie sa ako samouk.
Skus si pohladat nejakych youtuberov, ktori sa venuju teme, ktora ti je blizka, pripadne na spotify podcasty na rozne temy, mozno zo zaciatku nebudes nic rozumiet, ale casom to pride, hlavne, aby ta to bavilo. Pripadne nejaky oblubeny serial, ktory uz poznas v slovencine, prejst si ho cely v aj. Vyhodou je, ze uz budes vediet, o com sa tam hovori.
Autor tohto príspevku, napíš mi súkromnú správu, kľudne ti veci, ktoré nevieš vysvetlím, poradim😊 môžem s tebou aj po anglicky písať a opraviť ti chyby atď
podla toho aka si uroven... mne vela pomohlo filmy s titulkami, ked aj pocujes, ale zaroven to aj vidis napisane a je to jasnejsie. a preklad slov pozeram, len ked mi to uz fakt nedava zmysel a stratila som sa, pretocim spat, kuknem slovnik a pozeram dalej....
skus
Na FB je skupina Ucime sa ucit jazyky, tam najdes mnozstvo tipov od ludi, co sa tiez ucia cudzie jazyky. Stranku zalozila Lydka Machova, ktoru tu uz niekto spominal. Odporucam aj Jazykovy mentoring. Mam od nich obidva kurzy, aj Majster jazykov a aj Kluc k jazykom. Zucastnila som sa aj ich Akademie samoukov, dokonca dva krat. Odporucam, vedia paradne namotivovat a naucia ta ako sa ucit jazyk ako samouk.
@gulka123 dakujem to by bolo super napisem☺️
Nájsť si niekoho s kým budeš môcť/musieť komunikovať v angličtine... Filmy po anglicky pozerať s titulkami... Stále mat zapnutu telku v angličtine... Každý deň opakovať... Čítať knihy v angličtine a pôjde to a keď tak doučovanie...