Ahojte. Prosím Vás, ako sa dokopem k robeniu seminárky, pretože sa akosi neviem k nej dostať :D. Ďakujem za rady
Veľmi jednoducho: začni ju robiť. Daj si malé ciele, jeden deň si napíš osnovu, potom píš po kapitolách... tu nič nepomôže, len to proste robiť, dať si to ako prioritu a pôjde to.
@zitaje urcite ma seminarku za sebou
No ked sa nevies dokopat k seminarke, co s diplomovkou? Radsej to zabal. Usetris si nervy a cas a peniaze.
Nijako,termin ta dokope🤣🤭
Ja som taká, že mi musí horieť pod zadkom a vtedy som supervýkonná 😅 ale to nie je asi najlepšia rada 😂
Dôležité je začať teraz - hneď - nie o hodinu, nie zajtra, proste viem, že by som to mala robiť, tak nad tým nepremýšľam a robím ... začni si hľadať zdroje, čítaj o téme, vypisuj si poznámky, premysli si osnovu o čom chceš písať, ako to chceš písať a píš - prvé vety sú najhoršie vždy, keď už sa rozbehneš, tak to pôjde, držím prsty 🙂
Ja som vždy robila, keď mi horelo za ritou a musela som to proste uz spraviť. 😄 Mala som v sebe akýsi adrenalín a vtedy som vymyslela aj nemožné... Ale nie každému to tak vyhovuje 😄
A aká je téma seminárký???
Ja som robila eseje tak..ze denne 200slov musi byt. Ked aa rozpises...moze byt zrazu viac. A obcas sa proste neda ani 200 ale vzdy bola snaha peiblizit sa..Ja som zas potom mala problem sa zmestit do daneho poctu slov..a musela zas prerabat ale.je jednoduchsie z viac urobit menej ako naopak..:D
Ja viem najlepsie vysledky podavat pod tlakom, takze vzdy som seminarku pisala na poslednu chvilu, najlepsie vecer pred odovzdanim a vzdy som ju vyplula na jeden pokus. U mna jednoducho nejde pisat nieco po castiach. Bud mam myslienku a vyplujem text alebo nemam a nenapisem nic.
Aj diplomovku som odovzdavala tak, ze dva tyzdne pred terminom som kompletne vymazala vsetko, co som mala napisane a zbuchala som to cele nanovo.
Takze asi ti neporadim ako sa dokopat. Termin ta dokope sam. A ked ani termin nie, tak sa na to vykasli, lebo na to nemas.
vsetko vypni, vsetko si daj na poriadok, prec od seba veci, ktore by rozptylovali a sup na to. cim skor zacnes, tym prv budes mat s tym pokoj.
Naplanuj si to, daj si mensie ciele, ktore ta budu neustale posuvat vpred a motivovat, rob si pauzy aby si sa citila lepsie, neries socialne siete a ono to pojde 🙂
Vypni kona a zapni word?