Ako rýchlo sa dá naučiť nemecký jazyk na úroveň B2?

10. apr 2023

Ako rýchlo sa podľa vás dá naučiť nemecky na úroveň B2?
Moja úroveň je asi tak A2…nejaké základy mám a zopár vecí rozumiem.

sun_shine_2020
10. apr 2023

Ahoj, kolko casu denne tomu chces venovat? Samouk alebo kurz? Alebo kombinacia? Ake mas studijne materialy? Chces vycestovat na kurz do DE?

autor
10. apr 2023

@sun_shine_2020 iba ako samouk doma

nezabudka1001
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sun_shine_2020
10. apr 2023

Mas nejaku predstavu o uceni? Myslim nejaka postupnost - konverzacie, citanie, gramatika atd...ucebnice mas? Skus pozriet Jazykovy mentoring maju dobre tipy a triky na ucenie 😊

svetlonos
10. apr 2023

Ahoj,
kolko mas rokov, mas rodinu, partnera?
Ak nie a jazyky sa u is v pohode, odpirucam ist priamo do de za tymto ucelom ako operka. Budes mat strechu nad hlavou, zaplat si intenzivny kurz a pojde to rychlo. Nestretavaj sa a nekomunikuj so Slivakmi, Cechmi, Poliakmi 🙂 Ked tak len malucko aby si bola nutena hovorit len nemecky.
Ak je na prvu otazku odpoved ano, ano a si este aj po 26stke, tak by som ti radila jazykovku a priamo nemeckeho ucitela. Gramatiku sa porad v jazykovke, ktoru knihu. Ja som mala nemecky s zsmevom v skole ale od vtedy sa gramatika zase isto zmenila. Pozeraj nemecke filmy, pocuvaj pesnicky. Drzim ti palce 🙂 a vela uspechu prajem.

spadnutaslivka
10. apr 2023

zaujímala by ma tvoja úroveň "asi tak A2", že aká to je. Samouk doma dačo dáš, podľa mňa akurát na tú úroveň A2, na B1 a B2 by si fakt potrebovala niekoho ďalšieho, lebo to potrebuješ veľa konverzovať.

marcellka32
10. apr 2023

Zaplatiť nemca, rakúšana na konverzácie

yoxinka
10. apr 2023

@spadnutaslivka
Dnes sa dá konverzovať z domu s ľuďmi z celého sveta. Italki ponúka ľudí na konverzáciu, učiteľov, profi lektorov, stačí si vybrať. Jazyk sa v pohode dá naučiť z domu, len v tom treba mať systém, toť vsjo.

basska_b
10. apr 2023

Ja som sa ucila tak, ze som si vymyslala pribehy, texty, uvahy v nemcine a pisala som ich v nemcine. Rovnako som citala knihy v NJ a prekladala si. So slovnikom, mobil, googel, vtedy nebol. Startovala som takto ako 14rocna po 4 rokoch nemciny na gymnaziu z urovne B1. Zo zaciatku moja gramatika des a hroza, ale po nejakom case som precitala knihu bez pitreby cokolvek si prekladat, rozumela som rodenym Nemcom... aktivna komunikacia prisla az uplne na zaver. Dostala som sa na uroven C2 asi po 2 rokoch. Ale bola som na strednej a mala som na to mega vela casu.

spadnutaslivka
10. apr 2023

@yoxinka veď hovorím, že potrebuje niekoho ďalšieho na konverzovanie

ritalein
10. apr 2023

Ahoj, tiez ti poradim, ze najlepsie sa naucis, ked sa budes s niekym rozpravat, pozerat nemecke programy, filmy. Tak ti poviem, ja som sa ucila v skole 9r. nemcinu a ked som prisla prvy krat do Rakuska, tak som im nerozumela nic, nevedela som, kedy skoncila jedna veta, zacala druha 🙈😂 ale tym, ze sombola medzi nimi a rozpravala, islo to potom velmi rychlo 🙂

kateenky
10. apr 2023

Ja nemam priamu skúsenosť s nemčinou ale bola som na tom podobne ze cca pol roka som sa učila doma sama španielsky (A1 som mohla mať) - vycestovala som tam robiť a za 3 mesiace som spravila raketový progres. Nie je nič lepšie ako ist priamo do prostredia, ale ak nemáš tu možnosť, tak presne ako hovoria ostatní. Filmy, seriály, knihy a k tomu by som si našla native speakra na konverzácie.

ildiko36
10. apr 2023

Chceš isť pracovať do Nemecka či do Rakúska že potrebuješ B2úroveň?Lebo aj vonku su jazykove kurzy a niektore firmu ti pomôžu s kurzom

vilma7
10. apr 2023

Ako.rychlo? Ak budeš tomu venovať čas 3-4 hodiny denne, tak kľudne aj za.pol roka.

luxus10
10. apr 2023

@ritalein ja niekedy neviem kedy konci slovo a zacina druhe....🙂 nie ze cela veta,,,,😍

oli18
10. apr 2023

@ritalein ja som sa ucila 7 rokov v skole, potom som ju roky nepotrebovala. V tv rozumiemvelmi malo, lebohovoria rychlo. Najlepsie rozumien niekomu, kto nema rodny jazyk nemcinu,lebo sme na tom obaja rovnako.

luccija
10. apr 2023

@oli18 lebo hovorí spisovne🙂ja som pracovala s nemčinou v práci a najlepšie som rozumela Srbom, Chorvatom čo hovorili po nemecky
Prišiel niekto s dialektom a zwei bolo zwo a ešte sa rozčuľovali, že som nerozumela🙂

bluka2
10. apr 2023

Ide ti o ten certifikát alebo o reálnu znalosť? Lebo na certifikát pomerne rýchlo, možno za pár mesiacov by si natrenovala, ak máš čas.

bluka2
10. apr 2023

@kateenky spanielcinu nemôžeš porovnávať s nemčinou 😂 nemčina je ťažšia na exponenciálnej krivke…

kateenky
11. apr 2023

@bluka2 akoze z nemciny mam taku slabu B1 a myslim ze zas to nie je taky náročný jazyk ako s tym vsetci strašia. Ano je tam hnusna tvorba viet s tymi slovesami na konci.. 🙈🙈

martinka17
11. apr 2023

trvalo mi to asi 2 roky, 4 hodinny nemčiny týždenne a takmer všetko som v TV sledovala nemecky. Ale A2 nie je pár slov rozumieť, to si na A1 🙂
Druhá vec, či chceš mať papier na B2 alebo chceš nemcom aj reálne rozumieť a vedieť s nimi komunikovať. Podľa toho pridaj na intenzite učenia.

yoxinka
11. apr 2023

Jazyk sa dá učitm čisto počúvaním. Angličtina má na toto kooopu podcastov, sú rôzne, aj podľa úrovne aj také, zamerané na učenie jazyka. Ale môžeš počúvať aj ťažšie, proste slúchadlá do uší a počúvať. Určite také existuje aj v nemčine. Výhoda, môzěs to robiť pri iných činnostiach (varenie, upratovanie …) Čím viac, tým lepšie. Super je pozerať filmy/seriály v nemčine a bachnúť si tam nemecké titulky. Na slovíčka existujú aplikácie (anki, brainscape). To je super, lebo to máš stále pri ruke. Na zastávke, u lekára, hocikde, vytiahneš a môžeš sa učiť. Keď počúvaš ozaj veľa, gramatika ti pomaly začne dávať zmysel z počúvania, ale je fajn zohnať nejakú super knihu a robiť si cvičenia. Na anglinu existuje Murphyho English in Use. Na jednej strane gramatický jav, na druhej o tomu cvičenia, vzadu kľúč s riešeniami. Také niečo by som hľadala na nemčinu. Youtube ponúka koooopu možností. Môj muž sa učil taliančinu cez angličtinu. Taliansky lektor po anglicky vysvetľoval veci, celý kurz na youtube. Ja mám rada v angline anglických lektorov na youtube. Určite nájdeš aj na nemčinu. A čítať a začiatok zjednodušené knihy alebo dvojjazyčné knihy. Ja som zohnala aj v obyčajnej malej knižnici také knihy. Videla som aj nemecké. Na kecanie je ideál človek (nájdeš napríklad na italki) keď máš z toho stres, rozprávaj si sama pre seba. Muž sa nemecky naučil tak, že si všetko okolo seba opisoval, neskôr začal rozmýšľať v nemčine. A najdôležitejšia vec je VYTRVAŤ. Ono výsledky prídu, len musíš byť konzistentná v učení a robiť to pravidelne. Lepšie 15 minút denne ako raz za týždeň 3 hodiny.

bluka2
11. apr 2023

@kateenky ja som sa učila obe na C2. Španielčinu rok a nemčinu tak 10 rokov

kiki68
11. apr 2023

Ak iba kurz a certifikat cca 4 mesiace, 2 mes b1, 2 mes b2 a hotovo.

domi235
11. apr 2023

@yoxinka ahoj, dobre ze pises o AJ, ja mam B1 a chcem sa dostat na B2, mam knihu kupenu english grammar in use, pocuvam culips, mam self talk a chcela by som sa posunut s AJ a tak som zacala premyslat nad certifikatom FCE uroven B2- nejde mi o papier ale aby som bola viac nutena sa ucit ten jazyk, u mna to tak funguje ak som pod stresom zaberam rychlejsie, lenze pripravne kurzy na jazyk su nejake tri mesiace lenze realne podla Jazykoveho mentoringu clovek potrebuje na uroven B2 aspon rok z B1. Poznate kurz pripravny na FCE ktory trva rok? Aj solidnu jazykovu skolu ktora vyucuje online ? Ďakujem ;)

yoxinka
11. apr 2023

@domi235
International House Bratislava učí na FCE. Inak neviem, ale možno ich bude viac. Ja sa o certifikáty moc nezaujímam zatiaľ, nemám potrebu robiť si certifikát, mňa motivuje učiť sa jazyk pre jazyk. Tu je link:
https://www.ihbratislava.sk/sk/cambridgeske-sku...