Dobrý večer,
Zaujimalo by ma Vás názor a aj poradiť si. Študujem na zdravotníckej škole. Po SŠ chcem ísť rozhodne študovať do ČR, zubní lekarstvi, lenže otec trvá natom aby som študovala tu na Slovensku z dôvodu že ČR je ďaleko pre mňa. Aj keď ja viem že s českou VŠ budem mať väčšie uplatnenie ako s tou VŠ na SK. Čo si myslite, ako dokážem zmeniť jeho myšlienku o tom že budem pokračovať tu na SK? Ďakujem peknee🌹
@ttammkz preco si si dala nazov diskusie Zahnärztin? Mas plan ist studovat do nemeckohovoriacich krajin? Co sa týka uplatnenia a univerzity tak to záleží na tom kde chceš vykonávať prax po skončení školy
Do Martina berú žalostne málo študentov za zubára, takže možno si ani nebudeš musieť vyberať, ale určite by som si dala aj do ČR aj na SK prihlášku a hlavne si zabezpečila doučovanie, lebo je ťažké sa dostať na "len" lekársku fakultu, nie to na zubárinu. Dúfam, že to nevyznelo veľmi pesimisticky. Keď sa chce, všetko sa dá. 🙂
@ttammkz no neviem ci to bude preto ze je to "daleko" preteba alebo skôr preto ze ked budes na SK tak pravdepodobne nebude musiet platit intrak (ak byvas v okoli skoly) a nebude ti musiet posielat vreckove lebo vsetko budes mat doma 😁😂 takze jedine ze by si si nasla popri VS brigadu a presvedcila ho tym .. vyskusaj
@aylinn Áno ja chcem si nájsť jednoznačne popri škole nejaku brigádu. Nakoľko otec musi vidiet teraz (ako ne trz ako trz, ale ešte pred koronov)že zvladam školu učenie, 2 brigadky popri tom a pritom mám plat mesačne okolo 670e podľa toho aký je týždeň.
@alexk12 ano mam, a presne to som mu vravela. Ale neviem nechce ma počúvať a nakoľko je on tvrdohlavy si bude stáť za svojím.
Ahoj 🙂 nechcem ti kaziť nadeje ale na zubarinu sa dostat to není lahka vec.. A keď už do toho ideš určite sa prihlás na viac škôl a úvidis kde ta zoberú .. Možno ta vezmú len do ČR alebo len na Slovensku a už bude po rozhodovaní ;) a bude to musieť prijať bud tvoj otec alebo ty
Ukaz mu ceny prihlasok na slovenskych LF a ceskych 😀 hned zmeni nazor 😀 tak mu vysvetli, ze rada by si studovala v CR, vyhliadni si univerzitu, na ktorej chces studovat a hlavne sa poriadne nadrtit otazky, lebo na zubarinu potrebujes mat uplneee minimum chybiciek v teste...zvysok je samozrejme na otcovi, on ta bude zivit, internaty v CR su drahsie nez na slovensku, cesty vlakom rovnako nie su lacne, skripta a pod...takze musis vsetko zobrat do uvahy