Ahojte, ako by ste postupovali v mojom prípade?
Najradšej by som učila druhý stupeň alebo strednú školu (gymnázium) biológiu a geografiu, je to však dosť náročné na uplatnenie / kvôli úväzku. Viem si predstaviť učiť aj prvý stupeň vlastiveda, prírodoveda alebo aj iné predmety, tam by som si našla prácu skôr.
Neviem teraz kam sa zamerať, vyštudovať učiteľstvo biológia a geografia? Ale s tým nemôžem učiť na prvom stupni, alebo áno? Ak sa dám na elementárne neskôr na primárne vzdelanie, môžem učiť len max. ZŠ prvý stupeň.
Na vacsej skole vyskladas uvazok.Mam viac takych kolegyn,kt maju napr BIO -Chem, Geo- TSV, dokonca aj TSV- technika/ informatika, ale musela by si najst pracu na vacsej skole. Na mensej skole ti k tomu daju ucit este nejake ine predmety TSV, technika, ale aj dejepis, fyzika....
Na prvom stupni uci jeden ucitel vsetky predmety, takze tam nepotrebuju nikoho zvlast na vlastivedu alebo prirodovedu. Ak chces ucit na prvom stupni, je to jeden studijny odbor, s ktorým mozes učiť len na prvom stupni, ale vsetko: slovencinu, matematiku, vychovy. Ak chceš biologiu a geografiu, musis vyštudovať učiteľstvo pre druhy stupen a stredne skoly a ucit mozes len na druhom stupni a strednej skole. Uvazok je s tym slaby, vyber si jedno z toho a pridaj k tomu taziskovy predmet - matiku, slovencinu, cudzi jazyk. Inak uvazok nevyskladas.