Ako pokročiť s angličtinou?

18. mar 2024

Chcela by som lepšie rozprávať anglicky. Momentálne som na úrovni B1. Alebo niekde medzi B1 a B2. Jazyku rozumiem dobre. Nemám problém porozumieť seriálom a filmom. Len rozprávanie je už horšie keďže sa zatiaľ aktívne neučím. Chodím na rôzne soc. siete kde som obklopená anglicko-hovoriacimi ľuďmi, pozerám filmy a seriály v angličtine, čítam v angličtine všeliaké články, no musím prejsť aj na knihy. Pomaly sa to na mňa nalepuje. Ako ste sa vy naučili angličtinu na komunikatívnej úrovni, bez presťahovania sa do anglicko-hovoriacej krajiny?

thereisabear
18. mar 2024

Zaplať si konverzácie, ideálne s niekým, kto nevie po slovensky.

gabika0825
18. mar 2024

Pomohli by skôr konverzácie, ako čítanie článkov, keďže tvoj problém je v rozprávaní. Ja keď som chvíľu zila v Barcelone, rozprávala som pár mesiacov po anglicky a neskutočne sa mi angličtina po komunikatívnej úrovni zlepšila. A bola som na tom ešte horšie ako úroveň b1 😀 ale ako som prišla naspäť na Slovensko tak som začala zabúdať slovíčka. Teraz keď potrebujem rozprávať po anglicky tak všetko dopletiem 😀 ale tak dorozumiem sa

petronellla87
18. mar 2024

Ja až v robote. Podľa toho čo píšeš sa potrebuješ rozkecat a to sa dá iba rozprávaním najlepšie s native speakerom

sashulla
19. mar 2024

Zožeň si učiteľa online alebo sa vyber na kurz priamo do UK. To ti dá veľmi veľa.

stanka_k
27. mar 2024

Pozri na FB, dávajú rady, tipy....

lucia23529
11. jún 2024

Ak máš niekoho vo svojom okolí komu tiež ide angličtina skúste sa vonku rozprávať po anglicky. Niečo sa naučíte a aj sa zabavíte.

polo123456
Odpoveď bola odstránená
Zobraz