ako dôkladne ste si vyberali tému bakalárskej práce? dá sa napísať aj téma, pri ktorej si nie ste úplne istí, príp. vás až tak nezaujala? je výber školitela dôležitý? ako veľmi ten školitel zasahuje do toho procesu písania?
Toto bude dosť záležať od charakteru práce, ak má byť celá teoretická, tak sa asi ťažšie píše niečo čo človeka nebaví... u nás je gro práce zase experimentálna robota, tú teóriu človek nejak napíše skoro z hocičoho, ale výber školiteľa (celkovo výskumnej skupiny) je kľúčový, lebo pri zaúčaní v laboratóriu je toho spolu stráveného času celkom dosť - ja som si vyberala viac podľa ľudí ako podľa témy (ale zase nie je to niečo čo ma vôbec nebaví)... ako moc zasahuje do procesu to zase záleží, za seba poviem -aj keď ja vediem prácu, aj ako som to mala ja so svojou vedúcou - spolu zostavíme osnovu, dám nejaké odporúčania, nechám študneta napísať pár strán, tie potom spolu skonzultujeme, že či ide dobrým smerom a môže tým štýlom pokračovať alebo čo robiť inak a potom si to po kapitolách vymieňame, postupne opravujem, radím... ale viem, že sú aj takí, ktorí majú proste jednu konzultáciu na začiatku a jednu na konci a človek je rád ak mu školiteľ vôbec odpovie 😅
ja som si vybrala svoju vlastnu temu a skolitelka mi ju schvalila, samozrejme bola z olasti, ktoru som studovala a potom dalej som sa v Mgr specializovala tym smerom, lebo potom sa nam uz rozdelovali studijne odbory..
Ja som vzala temu, ktora bola vypisana a ostala volna. Tema, ktoru som chcela mi niekto vyfukol. A nakoniec sa mi tema zapacila tak, ze som v nej pokracovala aj v diplomovke
Vybrala som si vlastnu temu, ktora ma zaujima a chcela som sa aj ja o nej dozvediet viac, skolitelku som mala super 🙂 tak niektore su aktivne a niektore nie, preto si ju treba vybrat s rozumom (co od nej hlavne ty ocakavas) ;) a jasne da sa pisat aj o niecom, co ta nezaujima, pisanie prac je primitivny proces a v tejto dobe internetu mas materialu vsade vela.
Téma stačí, že troska zaujme a niečo o nej vieš ale školiteľ je dôležitý. Ja som sa vnorila do témy a školiteľ ma ignoroval, potom aj tk ohodnotil..
Bakalarku som si vyberala hlavne z oblasti, ktora ma v ramci celeho studia najviac bavila, plus som prihliadala na skolitela.
Diplomovku mi navrhla skolitelka, ktoru som mala aj na Bc., velmi ma zaujala, ale az po zacati som zistila, ze to bude narocnejsie, ako som si myslela, nie kvoli mne, ale strasne vela ludi mi zamietalo spolupracovat a bez toho som sa nepohla, tak sme temu menili, ja som si navrhla, co by sa mi pacilo, skolitelka dala formu zadaniu a bola to krasna praca. Aj po 15 rokoch sa rada k tym kniham vraciam a sem tam si precitam aj pracu.
Ja študujem soc prácu a žiadna téma ma neláka...ochh..mňa by viac bavilo zdravotné témy než trápne témy z soc...
no mna to teraz caka, oslovila som skolitelku ze by som rada s nou pracovala a slubila mi, ze mi temu vypise ;) tak uvidim.... Ona je jedina, ktora v ramci nasej fakulty robi na tuto temu vyskum, a mna jej praca bavi, jej publikovane prace a vyskum som citala davno pred tym, ako som vobec vedela ze raz mi bude prednasat..... ale teda aku mi presne da temu a ze ci na mna realne nezabudne ---- tot otazka 🤷🏼♀️
Mne ostala téma, o ktorej som nemala ani páru. Z názvu som ani nevedela o čo ide🤣ešte na začiatku písania som v tom mala absolútny guľáš a opúšťala som sa,že to nedám ani keby neviem čo. Nakoniec som mala A a moja práca bola odporúčaná ako príručka pre vedeckých pracovníkov🤣🤣 Ide o to,ako sa k tomu postavíš, môžeš mať neviem akú prácu,ktorá ti vyhovuje,ale ak na tom nezamakáš, nemusí to byť ani tak dobré..
no nam nahodili temy a my sme si zo zvolenych vyberali co sa mi "paci" asi tak najviac... ziadne takze ze vlastna tema