Ako dlho vám trvalo zlepšit rozprávanie v cudzom jazyku?

8. aug 2022

Ahojte, pouzivala som anglictinu v praci vacsinou vsak komunikacia cez emaily, ked som mala sem tam nejaky call tak panika stres. Momentálne som na RD mam este rok cas kym sa vratim. Chcela by som natrenovat konverzacie pred nastupom do prace, skusim asi cez italki. Neviem ci to uz riesit teraz alebo staci par mesiacov pred koncom RD, pripadne aku intenzitu zvolit? Kolko vam trvalo plynulo rozpravat ked ste uz mali urcitu uroven jazyka? Zatial doma skusam aspon self talk a klasika serialy v AJ atd..

katkami123
8. aug 2022

Ahoj,
sú rôzne Jazykovka, kde sa dá zaplatiť iba čisto komunikácia. Ono je to asi ako so šoférovaním čím viac a pravidelnejšie - tým lepšie. Žila som v zahraničí, kde sa aj stala pomaly mojim materinským jazykom, ale akonáhle som prišla na sk, úroveň začala opadať. Stres strasieš jednoducho tak, ze budeš veľa komunikovať a na to potrebuješ ešte niekoho.

ivangeline
8. aug 2022

Callan method. Prip sa ozvi a mozeme obcas pokecat. ;)

sun_shine_2020
8. aug 2022

callan method odporucam aj ja🙂

katkami123
8. aug 2022

Ja som napríklad bola na prvej skúšobnej hodine, neviem či to bolo lektorkou, ale za mna katastrofa. Reálna konverzácia medzi ľudmi podľa mna neprebieha tak, ze 2x po lektorke zopakujem vetu takú dlhu, ze v polovici zabudnem, čo som to chcela povedať 😀

katkami123
8. aug 2022

Skús sa dohodnúť s niekym cez skype, najlepšie ak máš niekoho, kto žije v zahraničí a pozná našinca, ktorý by s tebou poskypoval. Nech nechytis zle zlozvyky, pretože výslovnosť lektorov a učiteľov, pokým nežili minimálne 5 rokov v zahraničí je katastrofa. Dohodnite sa na nejakej symbolickej sume. 🙂 naučíš sa hlavne pohotovo reagovať, vyjadrit myšlienku.