Ako dlho trvá odpoveď na štátniciach? Ako ste to zvládli? Ja tam idem v pondelok, ale asi odpadnem od stresu
Mala som podobné pocity 😅 a to ani nie som extra stressman, štátnice ma ale dostali... úprimne, ani neviem ako som to zvládla, proste ma kopol adrenalín a išla som na automat 😂 priebeh asi záleží, my sme mali všetky 3 predmety naraz, bola som tam asi hodinku a pol, do detailov to teda bolo.. ale nás bolo v ročníku máličko, takže sa netrebalo ponáhľať
Záleží od školy a odboru :D ja som odpovedala asi 40 minút (3 predmety naraz)
Podľa mna bola maturita bola oveľa ťažšia ako štátnice...Dôležité je nezostat ticho, ja som rozpravala a sami ma zastavili. U nás bola vždy taka priateľská atmosfera teda na bc a potom mgr.
AK si chodila tie roky predtym do skoly a ucila sa, nemas sa naozaj coho bat. My sme nemali cas dany, proste vytiahla som si otazku a isla som, nakoniec ani priprava nebola potrabna pred odpovedou), lebo aj tak diskutoval so mnou niekto. A poviem ti, odstatnicovali aj taki co nevedeli ani zatat.. cize si myslim o tom svoje..
45 minút bakalárske, 60 minút inžinierske, magisterské.....
Je to ako matury...2-3otazky, priprava, odpovedas, oni sa pytaju. Mne 1 otazka nesadla vooobec, cakali viac, lebo som bola inak poctiva studentka, tak mi dali dvojku. Tak ako na maturach, poznaju studentov a beru do uvahy cele studium...u nas este bc vtedy nebolo, len rovno Mgr.
My sme mali stanovený čas na 25 minút. Takže spolu s prípravou to bolo 50 minút. Zvládla som to tak, že keď som už vytiahla otázku tak som sa už 100% sústredila na vedomosti, čo si ešte pamätám, písala som si iba záchytné body a potom na odpovedí je dôležité komunikovať, nezostať ticho a bude to dobre 🙂 a píla som medovkovy a lubovnikový čaj :D
Z kazdeho odboru sme mali tri otazky, na kazdu sme odpovedali cca 15 minut. Neda sa to zovseobecnit. Ale to si tam ani neuvedomis. Ak ta poznaju ako normalnu studentku, ktoru poznaju z prednasok a cviceni, tak ta isto nepotopia. Ani nad tym nepremyslaj, kolko casu tam stravis, budes este viac nervozna.
Úprimne, ani neviem koľko to trvalo a ani či bol určený nejaký čas. Vytiahla som si otázky, potom príprava, potom som obhajovala prácu a prípadné otázky k nej a až potom odpovedala k vytiahnutým otázkam. Väčšinou ma sami zastavili, že stačí alebo nejaká otázka a hotovo. Všetko som mala naraz. Fakt neviem koľko to trvalo, bolo to už viac ako 10 dozadu.
Ja ucim na VS, statnice su kratke, u nas 2 otazky a kazda na max. 10 minut. Stres je pochopitelny, ale tato skuska je v skutocnosti dost povrchna, nie je cas ist do detailov. Len treba vediet zaklady. My v podstate vyhadzujeme len tych, ktori nevedia bud nic alebo aj vyzeraju, ze vedia, ale nachytame ich na nejakej uplne zakladnej veci.