Ako dlho ste sa učili na štátnice?

21. máj 2023

Ahojte, čaká ma jedna štátnica, 34 otázok. Ako dlho ste sa učili na štátnice? Nejaké rady, tipy, triky?

teleskop
21. máj 2023

par dni

lindous
21. máj 2023

Ja som mala na každom predmete tiež 30-40 otázok a na každý som mala vyhradené cca 2 týždne - jeden viac-menej na vypracovanie otázok, druhý na opakovanie... snažila som sa tak, aby som ku každej otázke vedela niečo, aby som v žiadnom prípade nezostala úplne ticho 🙂 keďže štátnicuješ, už za sebou nejaké tie skúšky máš, takže asi vieš ako sa ti najlepšie učí, toho sa drž

beata_k
21. máj 2023

2 tyzdne.

guiseppinka
21. máj 2023

Skor zalezi od toho aky predmet. Ja som statnicovala na mojmu odboru pribuznej katedre, ucitelia nas nemali radi, vedeli sme, ze dostaneme horsie znamky uz len z principu, lebo nie sme ich... Dalej jeden predmet mal len na skusky 2 A4 povinnej literatury, ktora sa nedala ani zohnat a vedela som, ze sa tam moze skusajuci spytat vsetko... A tak aj bolo... V podstate som si to len citala a snazila sa nejako si to poskladat, aby som vedela reagovat...

evkamotka
22. máj 2023

Pol roka, tusim 3 predmety som mala

patus_2
22. máj 2023

Ja som mala tiež 3 skúšania počas štátnic a učila som sa cca 3 mesiace. Posledný mesiac intenzívne od ráno do večera každý deň.

lavender94
22. máj 2023

5 predmetov po 30 otázok. Učila som sa 3 mesiace, ale nie vskuse. Tak intenzívnejšie som potom išla posledné tri týždne kedy som sa učila 12 hodín denne.

malaopicka
1. jún 2023

Záleží aké štátnice, aký predmet, ako si sa pripravovala priebežne. Ja som mala 4 štátnice plus obhajobu diplomovky, na všetky som si opakovala učivo (priebežne som študovala počas celej VŠ) celé obdobie blokov, ktoré trvalo 5-7 týždňov podľa predmetu. Otázok bolo 30-100, ako v ktorom predmete.

ankalv1
1. jún 2023

Naposledy som mala naraz obhajobu a 4 predmety po cca 25 otazok, učila som sa približne 2 týždne