Ako ďalej s vysokou školou?

29. aug 2024

Ahojte…
…chcem sa spytat, ci sa niekomu stalo nieco podobne a ak ano, ako sa k tomu postavil - ci sa vzdal alebo bojoval dalej a zvladol to. Ide o to, ze prvy rok som sa aj napriek snahe a douckam nedostala na vysnivanu vysoku skolu, tak som bola rok na inom odbore, na druhykrat prijimacky zvladla a zacala studovat. Prvy rocnik bol narocny, ale zvladla som ho. V druhom vsak zlyhalo vsetko od time managementu cez moju psychiku a organizaciu ucenia a skusok a vyhodili ma. Rok som bola doma, pripravovala som sa opat na prijimacky, opat som sa dostala. Zacala som studovat v rocniku, v ktorom ma vyhodili. Az teraz v auguste som si dala z jednej tazkej skusky prvy termin, lebo som si dorabala este niektore skusky z prvaku a nestihala.. no a skusku som neurobila. Takze si do tretieho rocnika prenasam velmi narocny predmet, ktory sa tazko uci, treba ho vediet fakt vyborne aj na E a je z neho velke sito u nas. Velmi ma to dostalo, lebo som sa fakt snazila. Teraz neviem, co dalej. O par mesiacov mam 25 rokov a este len budem tretiacka na skole, ktoru mozno ani nedokoncim skrz tento prenasany predmet… neviem, co dalej..

pribinak
29. aug 2024

Čo tak začať makat?

To že máš 25 rokov a si v 3. roc. je úplne v poriadku. Dnes veľa ľudí cestuje, pracuje v zahraničí a potom sa vracia študovať
Alwbo študujú aj viac škol

veva011
29. aug 2024

Na kolko rokov maš tu školu? Ak ti ostava rok-dva určite to nevzdávaj. Ja som toho názoru keď sa chce a človek sa zatne všetko sa da. Nie je doležite kolkokrat ťa zo skušky vyhodia, ale doležite je, že sa nevzdaš a ideš si za svojim cielom

dobryden
29. aug 2024

Nezufaj,este stale mas sancu dokončiť.Skus sa to naucit,pokym sa vam nezačne semester.Proste jeden predmet nie je tak vela na prenášanie,viem ze pridu dalsie skusky plus statnice ale skus najst system aby si to zvladla.Aku mas skolu?

wade
29. aug 2024

Ach, ako by som sa videl (okrem toho vyhodenia). Tiez som si z 2 do 3 rocnika prenasal dokonca 3 najtazsie predmety (horko tazko som presiel do 3). Tam som proste brutalne zamakal a vsetko dorobil - najtazsi letny semester. Potom to uz akosi islo vsetko OK. Urcite by som isiel dalej.

janage
29. aug 2024

A uplatnenie po tej vysnívanej výške budeš mat bez problémov?

micusa2222
29. aug 2024

je na škodu, že na výške študuje veľ deciek, čo na to nemá..a zrejme potom to aj tak vyzerá v reálnom živote,,,

anavianavi
29. aug 2024

Isla by som na to racionalne.
nemysli vobec na to ako sa citis, ale zrataj si kolko tomu davas a co z toho mas, ci sa oplati makat a co dalej.
racionalny fakt na zvazenie je aj to, ze zrovna na tuto skolu nemusis mat hlavu. Otazka je, ci len na skolu, alebo by si sa trapila aj v zamestnani, ak je rovnako narocne, ci uz na analyticke myslenie alebo pamat.

autor
29. aug 2024

@janage jj

mummmmmy
29. aug 2024

Dáš to spolužiak bakalára študival 6rokov, ja som si najťažší predmet hodila pred štátnice, prenesený z prvého ročníka. No nakoniec aj dobre menej učenia na štátnice. Bol to jeden z hlavných predmetov. Možno to tak malo byť.

marianarem
29. aug 2024

Ak je to vysnivana skola, tak by som tomu dala este sancu. Ved mozes sa zacat pripravovat uz rovno teraz, proste pribezne, po kuskoch, ale systematicky sa tomu venuj. Ja ucim na VS a u nas nie je nezvycajne, ze sa nejaky predmet opakuje aj viackrat. Aj na mojich predmetoch som mala ludi, ktori to dali az na 4. krat. A videla som aj pripad, ked po tom 4. raze uz bol z povodneho prepadlika dobry student, ktory neskor spravil aj doktorat a dnes je uspesny v odbore, ktory vystudoval. Ono ide o to, ked raz z tej skoly vyjdes, aby si bola naozaj vzdelana, nielen ze si spravila skolu. U niekoho to vzdelanie moze trvat dlhsie, ale moze byt nakoniec vzdelany dobre.

kaktusik007
30. aug 2024

no porobila si kiksy, prvy termin tazkej skusky v auguste???? fuuu, dievca.... trosku sebavedomia a pristupu typu svet je gombicka do buducna ;)

hlavu hore

aka je to vyska?

a teda predpokladajme, ze mas na to tu pracu vykonavat a iba si si zle rozvrhla veci ---- potom sa zatni a ono to pojde, nemaj brutalny strach dopredu

mantilka
31. aug 2024

Pozri, zabojuj. Život je boj, len odvážni víťazia. Nauč sa bojovať, budeš to v živote neraz potrebovat. Budúci rok rob opakovanú skúšku hneď prvú, aby si nevyletela zo školy a potom ďalšie skúšky si naplanuj tak, aby si prešla. Keď budeš znova prenášať nejakú skúšku svet sa nezbori.

kukuk29
31. aug 2024

tak ked je to vysnivana skola tak zamakaj a uc sa uz odteraz aby su ju spravila hned ked dostanes termin...

fairestofthemall
31. aug 2024

@micusa2222 to si len myslíte, že na to nemajú. Skôr ma problémy na univerzite najinteligentnejsi človek zo všetkých, ako taký priemerný. Dôvody na to sú rôzne. Tí, ktorí na to nemajú, ti študujú na súkromných vysokých školách, kde to urobia, aj keď nechcú, teda druhí za nich robia online skúšky, lebo ti ľudia o ktorých píšem, to sú na úrovni imbecility, nevedia napísať seminarku na úrovni strednej školy, nevedia naozaj nič. A nejakým spôsobom bakalára urobia, to som sa naozaj čudujem v tých prípadoch, ktoré poznám. Ale keď sa niekto chváli tým, že 4x nebol schopný urobiť testy na vodičák a na 5 raz si to zaplatil, tak sa vlastne netreba čudovať.