Ako často chodíte domov z internátu?

13. aug 2024

Ahojte, študenti na VŠ, ktorí ste na internáte, ako často chodievate domov? Hlavne tí, ktorí sú radi doma. Na víkendy a potom kedy - cez prázdniny, sviatky, cez skúškové..?
Ďakujem.

diewcatqoo
13. aug 2024

No to asi zavisi aj od toho, ako daleko od domova je clovek na internate. Z Bratislavy do Humenneho by sa mi kazdy vikend cestovat nechcelo. Z Kosic do Humenneho by som cestovala kludne kazdy vikend, sviatky a prazdniny 🤷‍♀️

autor
13. aug 2024

@diewcatqoo cca 80km.

egonsk
13. aug 2024

tolko cestuje niekto aj denne do prace. Kludne aj na tyzdnovky chodievaj na intrak a na vikendy s batohom pradla domov 😁😅😉

diewcatqoo
13. aug 2024

Aha, tak tolko cestoval isty cas kazdy den moj manzel do prace, takze toto ani neberiem ako nejaku dialku 🙂 to by som chodila domov kazdy vikend, pripadne ak by sa mi chcelo obed od mamy, tak aj pocas tyzdna otocila 🙂

justxme
13. aug 2024

Ja som chodila každý víkend a v podstate vždy keď sa dalo. Skúškové som plánovala tak, aby som mohla byť doma čo najviac a na internát prísť na pár dní, počas ktorých som spravila čo najviac skúšok. Cestovanie mi však zabralo len niečo cez 2 hodiny, takže sa to dalo zvládať.

ivanaks
13. aug 2024

Ja som študovala cca 180 km od bydliska. Domov som chodila každý 2.-3. víkend. Spolužiačky z Východu chodili raz mesačne alebo len na sviatky. Tí "z bližšia" (a zopár aj z väčšej diaľky - a nielen ako prváci) chodili aj každý víkend. Cez skúškové som bola doma a len tesne pred skúškou šla na intrák. Mne sa tam nedalo učiť, bol tam príliš rušný život (a najmä cez skúškové...).

jomarch
13. aug 2024

ja som to mala domov hodinu a chodila som kazdy vikend, na intraku nebolo cez vikend co robit, resp. doma sme sa zvykli pozliezat vsetky kamosky. takze aj to je podla mna take kriterium, ze ci tam mas aj realne co robit 🙂 keby som na VS teraz tak asi zostavam aj na vikend obcas.

titla
13. aug 2024

Z BA do KE som chodila kazdy druhy, posledny rocnik kazdy treti vikend. Skuskove som si naplanovala tak, aby som mala skusky porobene v prve terminy a bye bye internat (ja ale mam skonceny odbor, kde sme nemali vela ustnych skusok, ale hodnotenie bolo postavene na testoch a pisomnych pracach)

venom19
13. aug 2024

Kazdy vikend 🙂

mamamasama
13. aug 2024

Každý víkend. Tešila som sa 🥰

ibrunova
13. aug 2024

Moja dcéra chodí domov každý víkend. Doma si vie viac aktivít dopriať, tam vraj nemá čo robiť. Prádlo mi domov nenosí, perie si na intráku. Zbytočné vláčenie vecí.

bona
13. aug 2024

Ked som studovala, chodila som domov vzdy, ked som nemala skolu😉 V Bratislave som nestravila ani jeden vikend za celych 5 rokov a v piatom rocniku v letnom semestri som chodila uz len na otocku (vlakom 1,5hod. cca)😀

larrylurex
13. aug 2024

@bona ja presne tak isto. Utekala som domov len čo sa dalo 😀🙂

patus_2
13. aug 2024

Školu som mala niečo cez 100km od domu. Väčšinou som cez víkendy chodila domov. Cez skúškové ako kedy. Celkom dobre sa mi učilo aj na internáte, keďže tam nikto nebol, veľakrát som sa tam zostávala učiť.

autor
13. aug 2024

Ďakujem za odpovede 🙂 Píšem ako mama synov, ktorí idú na intrák - obaja do BA, každý na iný. Jeden by radšej dochádzal, vôbec ho neláka intrák, druhý sa teší až tak, že neviem, čo od toho toľko očakáva, snáď bude chodiť aj domov.

ibrunova
13. aug 2024

autorka- a odkiaľ ste?

jaskolka
13. aug 2024

Ja som mala z Košíc domov cca 90 km z internátu, zo začiatku som chodila každý víkend, postupne som si našla aktivity aj okruh známych v Košiciach, takže som začala chodiť menej. Keď som sa presťahovala na privát, tak som chodila domov tak 1x za 3 mesiace. Cez skúškové som väčšinou bola v Košiciach
Možno aj preto som po výške ostala bývať aj pracovať tam. Domov už ma to veľmi neťahalo.

ninusa221
13. aug 2024

Ja som práve na výške a moje kamošky čo sú na intraku tak chodia domov hociako. Niekedy každý víkend niekedy sú tu aj dva týždne podľa toho či nám niečo netreba robiť spoločne do školy alebo nemáme školu v sobotu. Ja som na byte mám to 100 km domov a teda chodím tiež rôzne ale cca 2 krát do mesiaca. Mne sa nechce cestovať a keď prídem sobotu a mám ísť nedeľu domov príde mi to zbytočne. Aj spolužiačky obdivujem ktoré to majú 5-7 hodin vlakom že sa im to chce.