Aké vzdelávanie si mám dorobiť, aby som mohla učiť 1. - 4. ročník?

6. jan 2022

Ahojte, možno mi bude niekto vedieť poradiť.
Mám vyštudované všeobecné vychovávateľstvo na UKF v Nitre magisterské štúdium (5 rokov) a rozširujúce štúdium špeciálnej pedagogiky na UK Bratislava - pedagogika emocionálne a sociálne narušených.
Momentálne pracujem ako asistent pedagóga na bežnej ZŠ , mám pridelenú žiačku s mentálnym postihnutím. Do budúcna by som na danej škole mohla robiť učiteľku na 1-4, ale nie som kvalifikovaná. A znova študovať 5 ročné štúdium 🤦 skôr by sa mi pozdávalo nejaké rozširujúce štúdium, max 2 roky. Máte niekto skúsenosť? Vďaka za rady a pekný večer 🙂.

petina5001
6. jan 2022

Ahoj. Je rozširujúce štúdium primárnej pedagogiky na UK Bratislava, pracoviská majú aj v Žiline, Spišskej Novej Vsi a v Košiciach. Trvanie 2 rok

matus7030
6. jan 2022

Ako vychovávateľka ste absolvovali bakaláraky odbor PEP? Ak áno, tak vám už stačí len dorobiť si 2 roky UPV.

autor
6. jan 2022

@matus7030
2 roky UPV? Poprosím vysvetliť. Vopred ďakujem 🙂

ingush616
6. jan 2022

Podľa mna stačí Mgr štúdium elementárna pedagogika. Informuj sa na UKF či to môžeš pokračovať nato čo mas 1 stupeň urobeny

terry2003
6. jan 2022

Mgr štúdium elementárna pedagogika

matus7030
6. jan 2022

Ja som študovala 3 roky bakalára - predškolskú a elementárnu pedagogiku. A potom na magisterské štúdium sme sa akoby rozdelili. Niektoré išli študovať vychovávateľstvo a niektoré (aj ja) na UPV - učiteľstvo pre primárne vzdelávanie (1-4). Totiž aj tak sa na bakalárskom stupni takmer nič o 1-4 neučilo. Ja som chodila v NR 2010 - 2015

poly2406
6. jan 2022

Ahoj, ako píše @petina5001, stačí 2 roky na UK. Aj ja sa chystám, po 15tom budú informácie pre nový akademický rok 2022/2023

andrea52
24. feb 2022

@poly2406 ahoj.Už mas nejake info?Aj ja by som rada nieco vyskusala.

poly2406
1. mar 2022

@andrea52 áno, na stránke UK nájdeš informácie.. Už som aj podala prihlášku

andrea52
1. mar 2022

@poly2406 super.Takže prihláška je do 30.04. Vieš prosím ťa aj výšku školného?Pôjdeš do Žiliny?

poly2406
1. mar 2022

@andrea52 Pôjdem do KE, mám to bližšie. Školné som nejak ani neriešila nakoľko som rozhodnutá ísť. Mám pocit že 800€, no istá si nie som... Dôkladne som stránku neštudovala 😊 Ty sa chystáš do Žiliny?

andrea52
2. mar 2022

@poly2406 ahoj.Ja sa chystam do Ziliny,ale zatial nie som rozhodnuta na 100%.Kazdopadne prihlasku podam.Poznas niekoho,kto to studoval?

autor
2. mar 2022

@andrea52 ja som v Žiline študovala špeciálnu pedagogiku, končila som v roku 2004.
Momentálne musím riešiť úplne iné záležitosti, neviem či vôbec budem ešte môcť pracovať 😭. Moja maminka má vážne zdravotné problémy, momentálne sa snažím získať nejaké informácie ako by sme ju vedeli dostať do Kováčovej ( veľmi dobré referencie idú na tieto kúpele).
Takže všetko ostatné ide bokom, žiaľ aj štúdium...

poly2406
3. mar 2022

To mi je ľúto.. poznám to veľmi dobre, keď ti niečo kríži plány. Ja som chcela ísť minulý rok. Namiesto školy som strávila začiatok prázdnin v onkologickom ústave, a po operácii zvyšok prázdnin deň čo deň u dr, aby som v septembri mohla nastúpiť do práce.. nakoľko som s deťmi sama a som odkázaná na vlastný príjem.
V Kováčovej som bola s dcérou pred sedemnástimi rokmi. Mnohým liečenie pomohlo. Jej nie. Ale treba skúšať. Návrh na liečbu vypíše obvodný lekár na základe odporúčania od odborného dr. Schvaľuje/posudzuje ZP. Nie je to zložité, lekár vás naviguje.
.... kolegyne dcéra študuje primárnu pg. prvý rok v KE. Tiež mala špecku, vraj jej uznali 20 predmetov... čo sa mi nezdá, no ok.
Prihlášku si podaj. Možno to práve vyjde. Nikdy nevieme, čo bude zajtra, nie to o niekoľko mesiacov.. Ja tiež stále doliečujem to, čo mi spôsobila choroba. Do práce chodím na liekoch, bojujem ako viem. Kým vládzem, chcem ísť dopredu 😊
Prajem vám/mamine veľa síl a zdravie!!!!
M