Aké vzdelanie potrebuje učitelka v MŠ?

makaronka01
5. sep 2018

Ahojte, chcela by som sa opytat ci mi neviete poradit ake vzdelanie potrebuje ucitelka v materskej skole. Mam vysokolske vzdelanie ale uplne v inej oblasti. Co by som potrebovala vystudovat ak by som chcela ucit? Vopred dakujem

tyrkysova_kobyla
5. sep 2018

@makaronka01 co tak predskolsku a elementarnu pedagogiku?

makaronka01
autor
5. sep 2018

Myslela som skor ci nie je mozne si urobit len nejake nadstavbove studium, kurz. Lebo nie vsetky ucitelky co ucia v MS v okoli maju vysoke skoly. Popripade si dorobit nejake pedagogicke minimum. Je nieco take?

katulka1992
5. sep 2018

potrebujete buď strednú pedagogickú školu alebo Bc. z odboru predškolská a elementárna pedaggoika

vonava007
5. sep 2018

@makaronka01 pokial viem pedagogicke minimum je uz aj 10 rokov zrusene. Treba uz pedagogicke vzdelanie aj v skolke.

tyrkysova_kobyla
5. sep 2018

@vonava007 pedagogicke minimum sa da spravit priamo na VS, ale len pre vyucovanie na ZS/SS

alchemilkazltozelena
5. sep 2018

@makaronka01 vacsinou len "stare" ucitelky ktore ucia v skolke cely zivot nemaju titul..a su aj pripady ked si aj oni musia na stare kolena urobit vysku

Cize ak si mgr ale v inej oblasti pochybujem ze ta vezmu ucit do statnej skolky..do sukromnej neviem

danmag
5. sep 2018

da sa v kosiciach sukromna skola za 2 roky,dialkovo.sukromna stredna odborna skola,bukovecka 17 kosice

methexis
5. sep 2018

co tak nadstavba na strednej pedagogickej? to by nestacilo?

danmag
5. sep 2018

staci,to je to co spominam,kolegyna bola

makaronka01
autor
5. sep 2018

Dakujem Vam velmi pekne, presne toto som myslela nadstavbu na strednej pedagogickej skole.

luslus
5. sep 2018

Do sukromne skolky nepotrebujes ziadne specialne vzdelanie. Poznam vela ludi co robia a vzdelabie maju uplne niekde inde

221girl
5. sep 2018

@luslus len aby ti to nakoniec stacilo. Aby si si nespravila nadstavbu a dovtedy to zrusia, kedze tieto nadstavby uz neplatia v podstate nikde..

luslus
5. sep 2018

@221girl to si asi nepisala mne 😉

andy03
5. sep 2018

ahoj ja som to akurat riesila ..mala som ziadost v skolke a boli sme dve uchadzacky, ktore nemali adekvatne vzdelanie...ja som mala ucitelstvo odbornych predmetov a ona polnohospodarsku univerzitu... podmienka na prijate bolo dobobit si rozsirujuce studium- Odbor učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo (7649 N)-dvojrocne studium .. vacsinou byva v piatok poobede alebo v sobotu.. toto studum poskytuju skoly v Ba, TT, tepliice a este dve..neviem presne.. nakoniiec zobral itu druhu pani lebo mala adaptacny program za sebou- co je vllastne to ze uz pracovala v skostve- v druzine. snad som pomohla

titla
5. sep 2018

@makaronka01 Potrebuješ doplňujúce pedagogické štúdium predškolskej pedagogiky. Je to 2-ročné externé štúdium, ktoré poskytujú pedagogické fakulty vysokých škôl.

anabeth
5. sep 2018

externá pedagogika- stačí stredoškolská-
nie je žiadny zákon- a údajne ani nebude, ktorý by požadoval pre učiteľku MŠ vysokú školu
veľa riaditeliek uprednostní stredoškloláčku- má lepšiu prax - ako vysokoškoláčku
ak zriaďovateľ nevie najsť kvalifikovanú učiteľku, može zamestnať kohokoľvek s maturitou- akoukoľvek, s podmienkou, že si odbornú maturitu v pribebehu 4 rokov doplní- externým štúdiom
všetky stredné pedagogické školy umožňujú externé študium elementárnej pedagogiky- podmienkou prijatia je maturita a absolvovanie talentovej skúšky. študujú sa len odborné predmety- psychologia, pedagogika, biologia, metodiky- telesnej, výtvarnej, hudobnej a literárnej výchovy a hra na hudobné nástroje- zobcová flauta je povinná + druhý nástroj podľa ponuky školy
súčasťou je povinná 2-týždnenná prax v MŠ a 2 týždne v školskom klube
maturita má praktickú časť- vypracovanie prípravy -a po jej uspešnom ohodnotení si pripustená k ústnej maturite

makaronka01
autor
5. sep 2018

Velmi pekne dakujem za tolko doplnujucich informacii

dadulkaf
5. sep 2018

Známa z rodiny bola nezamestnaná a urobila si nejaký krátky kurz a už robí v MŠ. Neviem podľa čoho posudzujú jednotlivé riaditeľky adeptky na túto prácu.

kattika1985
12. sep 2018

@vonava007 nemáte pravdu.Pedagogicke minimum sa da študovať na SŠ hociktorej (teda väčšinou)pedagogickej strednej skoly.Ani sa to konkrétne nenazýva pedagogické minimum ale nadstavbové studium a trvá 2 roky.😉to ja len pre info,že sa stále da.

dskjhfdlkdjhl
12. sep 2018

@kattika1985 to, co spominas, to nie je pedagogicke minimum.

kvetinka75
12. sep 2018

@makaronka01
@dadulkaf viem že sa robia aj kurzy opatrovania detí. A mám známu ktorá sa potom zamestnala v škôlke. Ale v súkromnej. Neviem či to berú do úvahy aj v štátnych.

kvetinka75
12. sep 2018

@kattika1985 ale nie je to pedagogické minimum

janaia
12. sep 2018

@makaronka01 neviem odkial si ale v Levoci sa robi 2 rocne pomaturitne studium

eliska13
12. sep 2018

@kvetinka75 v súkromnej berú aj bez školy, ak by som to chcela robiť idem do súkromnej aj kvôli platu
Kamarátka si robila skolu v Modre veľmi si chvalila

kvetinka75
12. sep 2018

@eliska13 tak to som nevedela, že súkromná zoberie aj bez školy. Teda z časti áno. Ale požadujú aspoň ten krátky kurz. V podstate si bez školy ale niečím prejdeš. Síce málo oproti škole ale niekto ani školu nepotrebuje a s deťmi to vie a niekto môže mať tých škôl kvantum a nevie si k deťom nájsť cestu.

eliska13
12. sep 2018

@kvetinka75 tiež si myslím, že niekto to má v sebe.Ja som reagovala na pár inzerátov na profesii do súkromnej síce tam bolo neviem či proforma, ped.vzdelanie, ale volala som tam, že nemám či sa môžem uchadzat aj bola na pohovore a nebola to povinnosť.

kattika1985
12. sep 2018

@dskjhfdlkdjhl ono sa to konkrétne nazýva nadstavbové studium.(áno hovorovo je to peda.minimum)v podstate.Viem to preto,lebo som sa rozhodovala medzi tým spomínanom minimom a riadnym štúdiom.Nakoniec zvíťazilo to.😉

kattika1985
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kattika1985
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anabeth
13. sep 2018

pedagogické minimum je pre študentov vysokých škôl nepedagogického smeru, aby mohli učiť- bez ukončenej VŠ je nepoužiteľné- napr. chalan vyštuduje fyziku, je inžinier ale bez pedagogického minima by nemohol fyziku na gympli učiť

učiteľka Mš potrebuje- po starom nadstavba , po novom externé študium na Strednej pedagogickej škole. Prihlásiť sa može len ten, kto uý má maturitu, pretože tu bude študoovať a maturovať lren odborné predmety a bude mať prax

veľa mš nechce vš pedagogiku- lebo nemajú prax, nemajú metodiky, chcú stredoškolské vzdelanie

@kattika1985
@kvetinka75
- teda neviem či som vás dobre označila