Aké školy si ešte držia úroveň?

10. sep 2024

Ahojte… asi je vseobecne zname, ze vysoke skoly u nas uz nemaju taku uroven. Ale predsa, existuju este podla vas odbory, ktore sa oplati studovat aj tu? Stale si drzia uroven, nepoberu kadekoho bez prijimaciek a su aj narocne?

ella1234
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kris_tin257
10. sep 2024

@ella1234 ak myslíš ekonomickú univerzitu v Bratislave, vyštudoval mi tam a neskôr aj učil (asi 5 rokov po skončení) kamarát, všeobecne povedané sám tvrdil že množstvo učiva museli značne zredukovať lebo študenti to nedávali, že keď on študoval mali toho o dosť viac, no nakoľko potrebovali študentov museli ubrať z náročnosti či už pri prijímačkach alebo celkovo pri výučbe...

ella1234
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
melanta
10. sep 2024

asi je vseobecne zname, ze vysoke skoly u nas uz nemaju taku uroven - toto renomé vzniklo primárne kvôli množstvu súkromných škôl, ktoré chrlia každý rok množstvo nepotrebných a nie kvalitných absolventov. Drvivá väčšina štátnych VŠ je na naše pomery dobrá. Áno, určite existujú v zahraničí lepšie alternatívy, ale berme dp úvahy fakt, že nie každý má na to, aby dieťaťu platil prestížnu zahraničnú VŠ. Za mňa na začiatok sa stačí vyhnúť súkromných školám.

melanta
10. sep 2024

@kris_tin257 na ktorej fakulte učil? Národnohospodárska, obchodná a podnikového manažmentu zrovna nie je nič mega, to sú presne tie fakulty, ktoré chrlia ročne množstvo absolventov. Ale napríklad fakulta hospodárskej informatiky má dobré renomé. Myslím, že tam sa ani nedostanú tí, ktorí by nezvládali štúdium.

beata_k
10. sep 2024

Skus univerzity, nie vysoke skoly.

autor
10. sep 2024

@beata_k Tak univerzity. Co vies poradit?

beata_k
10. sep 2024

Univerzity robia aj vyskum/vyvoj hadam maju aj lepsich odbornikov nez vysoka skola. Ktora je naj ti neviem povedat.
https://www.vysokeskoly.sk/clanok/zakladne-pojm...

deti95060810
10. sep 2024

aj techniky išli "dole kopcom" ...
veľa predmetov sa zrušilo, to čo ostalo z toho veľa vecí vynechali - zrušili, prijímačky sa nerobia a tak tam neraz majú také panoptikum ako kuchár a pod.
neraz študenti nevedia ani len zlomky sčítať, a zložený zlomok je pre poniektorých španielska dedina - ale titul ING to by chceli....
tak si urob obraz o poniektorých študentoch... a o stave školstva.

autor
10. sep 2024

@deti95060810 o tomto som uz viackrat pocula, ze technicke odbory su na tom velmi zle a stale sa znizuju naroky..😕

viestta
10. sep 2024

Ako povedal nas kamarat, co oducil na TUKE desiatky rokov uroven fakulty zistis podla toho ci sa na nu robi vyber alebo nabor.

fairyy
10. sep 2024

@viestta rozumiem preco to povedal 😅 ale na tych naborovych potom robia cistky v prvych semestroch na urcitych predmetoch..cize nie uplne sa da zistit takto uroven

marianarem
10. sep 2024

Ja ucim na VS technickeho smeru a snazim sa, aby moje predmety boli zvladnutelne, ale nie lahko a nie kazdy. Ale uroven isla aj tak dole a myslim, ze vsade. Je to aj tym, ze zo strednych skol.prichadzaju studenti s ovela mensimi vedomostami ako kedysi. A teda ak nechceme vyhadzat uplne vsetkych, tak robime s tym, co je. To znamena relativna obtiaznost je stale rovnaka, ale pre studenta spred trebars 15-20 rokov by uz bola nizsia. Neviem celkom, co s tym, ale teda bolo by trreba dvihnut uroven vsetkych skol, nielen VS.

maryetta
10. sep 2024

Nemyslim si ze ide o nejaku “uroven”. Len napr co si pamatam volakedy (20-30rokov dozadu) isiel 1-2 z triedy na vs.
Potom cca pred 15rokmi to bola mozno polovica-aspon ked som ja koncila tak co sme isli na vs tak…
Teraz mam pocit ze uz je na vs kazdy.

Uz ked ja som isla tak “vravieval” ze vs je uz nutnost. Ako volaledy maturita.

queen_mary
10. sep 2024

Preco bt niekto chcel ist na narocnu skolu? Aj paneuropa ma uroven. Ak sa menej ucis, mas ovela viac casu na prax popri skole. Co vyuzijes ovela viac ako drtenie skript po veceroch.