Aké predmety sa učia na pedagogickom minime?

21. nov 2024

Aké predmety sa učia na pedagogickom minime?je tam matematika?

magic08
21. nov 2024

nie je

diaalex
21. nov 2024

od toho závisí na aký odbor sa špecializuješ

autor
21. nov 2024

@magic08 v to dúfam

autor
21. nov 2024

@diaalex mám vysokú, ale nie pedagogický smer.keď spravím minimum, tak vraj budem môcť robiť asistentku v škole, učiteľku v škôlke a vychovavateľku v školskom klube/družine

diaalex
21. nov 2024

tú môžeš robiť aj teraz, ale dajú ti podpísať, že do 2r musíš začať študovať riadne na Vš učiteľstvo ... u nás v školskom klube musia mať aspoň Bc. vzdelanie učiteľstvo ... učiteľka v škôlke tiež musí byť vyštudovaná alebo musí študovať učiteľstvo ... pedagogické minimá ti nestačia

autor
21. nov 2024

@diaalex na škole kde chodí syn vychovavateľka v školskom klube má vysokú, ale nie pedagogický smer.robi si nadstavbové pomaturitne na strednej pedagogickej.asistentku robí taká čo s uciteľstvom nemá nič.tiez si doplňa len minimum.mne povedala učiteľka z tej školy, že mi stačí minimum.

diaalex
21. nov 2024

u nás v meste majú všetky učiteľky aspoň Bc. alebo študujú... je to podmienka, lebo takto by mohol byť s deťmi hocikto aj bez vzdelania a to nie je správne

autor
21. nov 2024

@diaalex všade by to malo byť rovnaké.vedľa v dedine aj v školskom klube majú učiteľku, čo má učitelstvo Mgr.predškolská a elementárna pedagogika

heln
21. nov 2024

pedagogicke minimum neexistuje, existuje len doplnujuce pedagogicke studium.
zalezi na tom z coho mas statnicu, a zaroven na ake dps sa prihlasis, nemozes zaroven robit dps na vychovavatela a na asistenta. robis bud to alebo to, kazde ma zvlast skusku zo svojej didaktiky. v bb mas 3 semestre povedzme na vychovavatela a este si mozes urobit 1 na asistenta, alebo opacne. v ruzomberku mas zakladny modul 2 semestre a na vychovavatela dalsie 2 semestre. na matersku skolu tiez nie je minimum. bud si dorobis strednu alebo vs pep. ani druzina neexistuje, je to skolsky klub.

luccija
21. nov 2024

Čo je pre teba pedadodicke minimum?myslíš 2r pomaturitne pedadogicke?
Ak áno, neučí sa matematika biológia, pedadogika, niečo zo psychológie atď...

diaalex
21. nov 2024

ale ako píšeš, má Mgr. v pedagógií a nie dpš

autor
21. nov 2024

@diaalex vedľa v dedine. a tu je taká čo robí pomaturitné na strednej.ešte len teraz začala.

autor
21. nov 2024

@luccija ja som ešte na MD s dcérkou a učiteľka zo synovej školy mi len toľko povedala, aby som si spravila minimim, že do ich školy budú potrebovať učiteľky do MŠ aj asistentky.

luccija
21. nov 2024

Stačí ti 2 r pomaturitne dialkove

autor
21. nov 2024

@heln píšem tam školský klub/družina.nemusiš ma chytať za slovička.veľa deti používa výraz družina.keď som sa spýtala krsniatka či chodí do školského klubu pozeral na mňa.kamarátka vravela, že oni tomu hovoria družina...už nie je ani brané ani rodičovské združenie...
a ja hľadám na výchde