Ahojte..Tot bude skôr taky vylev a prosba o radu čo ďalej..Mám 21 rokov a fakt neviem čo so životom.. Ukončené mam stredoškolské vzdelanie s maturitou (odbor kozmetička) ,neviem to robiť takže sa stym ani uplatnit..Neviem,nejak ma nelaka predstava robiť po fabrikách za minimalku do konca života..Myslíte,že ešte nieje neskoro podať si prihlášku niekde na výšku?Nieje neskoro na štúdium?
technika robí nábor ešte aj v lete...😉
Nikdy nie je neskoro,, len ci viec vôbec coc chceš študovať? Kam potom pôjdeš pracovať?
Vždy ma lákala psychológia,sociálna práca..Myslíte,že ešte mám šancu sa tam dostať aj tento rok? Chcela som byť psychologička už od detstva
Prečo by malo byt neskoro ? Niekto sa rozhodne aj v 30tke urobiť si školu, lebo sa chce vydať iným smerom. Nikdy nie je neskoro. Myslím, že väčšina škôl ma termín podania prihlášok do 31.3. takže to ešte stíhaš.
Nikdy nie je neskoro na zmenu. Otazka je co by ti ta vs dala... Nauc sa radsej nejaky skill. Online mas dostupne vsetko. Ak vies po anglicky, naucis sa cokolvek rychlo a lepsie ako zabijanim casu na VS
Len teda aby si nemala skreslené predstavy o tej psychológii a sociálnej práci - vieš, aký je ďalší postup po úspešnom ukončení štúdia psychológie? Aké uplatnenie máš so sociálnou prácou?
a nechces pracovat na sebe ako kozmeticka teda?Je ťažke uplatniť sa po skonceni tejto skoly? Nechces si dorobit nejake zdravotnicke vzdelanie a sklbit to s tou kozmetickou?
Tak keď si chcela byť psychologička prečo si šla na kozmetickú ? Sociálna práca a podobne odbory sú aj na stredných školách
Keby som ti mal poradiť, určite choď na psychológiu. V dnešnej rýchlej stresujúcej dobe čoraz viac ľudí potrebuje psychologickú pomoc.. keď budeš mať raz vlastnú ordináciu tak sa ti budú sypať peniaze..
@cubo2 no neviem, mam kamošku vystudovanu psychologicku. Po škole pracovala cez nejaký projekt, to bolo super. Po projekte ani za onoho si nájsť miesto Samostatného psychológa môžeš robiť až po niekoľkých rokoch praxe pod dozorom. A to je ten problém, že všade brali len mužov, či po známosti. Bola ochotná robiť už aj vo väznici. Nakoniec skončila úplne mimo odbor. Mňa to dosť prekvapilo. Baba šikovná a pracovitá.
Takže milá autorka zisti si ako je to s uplatnením po škole.
Nepíšeš ako Ti išlo učenie, lebo psychológia je škola náročná s množstvom učenia teórie. Zisti, z čoho sa robia prijímačky a uvidíš.
Sociálna práca je fajn, ale problém je, že málokto z vyštudovaných ju chce skutočne robiť. A preto je potom nedostatok sociálnych pracovníkov. Tých terénnych zvlášť.
Tiez mam pocit ze takychto ludi je kazdym rokom viac, co sa tyka presne tohto odboru ale pokial to chces aj robit a vidis sa v tom tak preco nie este nic nie je stratene.
nie je neskoro, kdeže ! A vieš, čo by si chcela študovať a potom robiť?