Absencia na vysokej škole

klaraka122
16. feb 2023

Dobrý deň, chcem sa spýtať a poradiť či mi niekto nevie pomôcť s tým keď v škole mám veľa absencii za jeden semester vynechala som 2 mesiace s tým že aj tak na další rok chcem ísť odznova na nový odbor. Vyhodia ma za nedostatočný počet kreditov, a ak hej bude možnosť sa na tu istú školu hlásiť znova? Máte s tým niekto skúsenosť?

kristie571
16. feb 2023

@klaraka122 Pytaj sa na študijnom odd konkretnej VŠ. Každa škola to ma inač nastavene..

simca06022011
16. feb 2023

1. Hlasit sa mozes znova
2. ake mate podmienky udelenia kreditov je stanovene pri kazdom predmete, niekde absencie neriesia a inde ano, niekde staci spravit skusky. Treba sa preto konkretne pytat v skole.
3. AK budes mat malo kreditov, tak ano vyhodia ta. Mozes sa hlasit znovu, na rovnaku skolu, aj na rovnaky odbor aj iny, Mozes si aj poziadat o uznanie skusok, ktore mas urobene. To ti ale vsetko na studijnom presne povedia. Ono ak by ta nevyhodii a chcela by si studovat u vas iny odbor, tiez sa informuj, za mojich cias sa to dalo zmenit, uznali rovnake predmety, a dorabali sa potom lenn tie "rozdielne".

Inak my sme kedysi nafasovali skolsky poriadok ci ako sa to na VS volalo a vsetko tam bolo napisane...

alenah31
16. feb 2023

@klaraka122 môžeš, normálne znovu podávaš prihlášku, znovu ideš na skúšky resp. nejdeš ak sa nerobia, platíš za prihlášku potom za ISIC už nie len ročný poplatok (karta ti bude platiť tá čo už máš) + poplatok to zápisné sa platí znovu. A pozor - keďže pôjde o nadštandardnú dĺžku štúdia - bakalára budeš robiť 4 roky a nie tri (tebe sa ráta aj ten prvý ročník) tak v treťom ročníku (u teba v štvrtom) si budeš denné štúdium platiť. Ak má ten iný odbor totožné niektoré predmety, ktoré si už urobila - dáš si uznať skúšky a to už nerobíš. A hlavne pozor na to, že ak doby kedy ti v lete príde papier o vyradení zo štúdia - už študentom až do nového zápisu resp. do 1.9.2023 nebudeš, čiže sa prihlásiš na ÚP alebo sa zamestnáš.

luliu
16. feb 2023

@klaraka122 na prechod do letného semestra potrebuješ určitý počet kreditov, ak ich nemáš, vyhodia ta. Hlásit znova sa mozes