20 ročná dcéra sa chce hrať

margareta52
11. feb 2014

Ahoj zienky. Dlho som rozmýšľala ci sa opytat alebo nie no rozhodla som sa ze to skusim. Mam dceru ma dvadsat a neviem ale uz dlhsie mi hovori ze by sa rada hrala s babikami kocikovala ich atd. Ona mi aj hovori ze vie ze je na to velka no strasne by sa s nimi chcela hrat druhy ak sa to da nazvat problemom je ze mam pocit akoby bola neviem to tak nazvat jednoducho je jej jedno co si na seba oblecie nemaluje sa pricom kazda baba v jej veku sa maluje atd, nechce chodit na diskoteky nepije. Mne to ako velmi nevadi len mi je cudne ze ani raz za jej zivot sa neopila aj ked je pravdou ze sem si da pivo no nic ine. To ma tak ani netrapi skor to ze ma dvadsat a chce sa hrať .... ist s nou za psychologickou. Nevoem ci este nedospela Lebo co ale uz ma dvadsat to je dost podla mna

mima4
11. feb 2014

@margareta52
heh..som podobny exot.. nebavia ma diskotejky, nejak nechlascem, milujem teplaky a posledne čo by som chcela riesit je čo si obliect... chcem sa sice malovat, ale nuda tiez 😀

a ze sa hra? a? čo by malo byt na tom divne?

kazda mame tu svoju 13tu komoru ..taku tajnu a odveci 😉

lucus222
11. feb 2014

Sa nehnevaj ale tam bude nejaká chyba, spomaleny vývoj určite .... Si myslim že to už trebali riešiť skor , určite sa to neprejavilo z dňa na deň

materina_duska
11. feb 2014

@margareta52 @lucus222 Mám skoro 30 a keby môžem, prehrám sa celý deň 😀

slaskou
11. feb 2014

okolie co na nu hovori?
neviem,ale podla mna to nic take zle neni....kazdy ma nejaku zabavku,napr. taky pani v rokoch sa hraju s vlacikmi 🙂

alebo je to nejak skryta tuzba po dietati?

anatalia77
11. feb 2014

@margareta52 viem,ze ta to trapi,ale zas na druhej strane,chcela by si riesit,jej nedokoncenu skolu,tehotenstvo bez partnera,strechu nad hlavou...

mimla
11. feb 2014

Je to otázka miery. Koľko bábik potrebuje? Koľko času tomu venuje? Koľko peňazí na to padne? Chodí ich kočíkovať okolo baráku, alebo jej stačí ich vlastniť a kupovať im šatičky? Niekto zabije pol dňa na playstation strieľaním do virtuálnych nepriateľov. Niekto zbiera modely lietadielok. Sú ľudia, ktorí behajú v dospelom veku po lese a hrajú sa na elfov, alebo sa stretávajú za účelom prezlečenia sa za členov posádky Star Treku. Iní sa prezliekajú za upírov a v čiernych kabátoch križujú nočné mesto. Niekto otriesko niekoľko výplat na meče a krúžkovú zbroj, aby sa celé leto mohol hrať na rytiera na rôznych historických festivaloch. Každý z nás potrebuje nejaký ventil. Ak máš ale pocit, že je to na psychológa, tak jej to skús navrhnúť.

mokon
11. feb 2014

@margareta52 akú školu má dcéra skončenú?

flower72
11. feb 2014

určite by som sa poradila s odborníkom. Každá matka sa bojí o svoje dieťa. Nemôže to byť skrytá túžba po dieťati? Že si to kompenzuje bábikami?

maria1989
11. feb 2014

ešte som nevidela mamu, ktorá by sa sťažovala, že jej dospelé dieťa sa ešte neopilo 😉 inak mne je tiež jedno, čo mám na sebe, nemaľujem sa, miesto bábik sa hrám s mačkou a so psom... hmmmm.

hanaja
11. feb 2014

Ja si myslim, ze je to vporiadku. Poznam jedno dievca, ktore chodi na vysku a chodieva strazit deti len preto, lebo ju to strasne bavi sa s nimi hrajkat. Nie je v tom ziadna tuzba po dietati, len je to jej hobby. Inak je to mudra, zlata baba, ma aj frajera. Skus navrhnut dcere, ci by nechcela opatrovat deti, tam by sa naplno mohla venovat svojmu hobby, nikto by ju neodcudzoval, naopak rodicia opatrovanych deti by si ju len pochvalovali a deti by ju mali radi.

svano
11. feb 2014

@margareta52 Je veľa matiek,ktoré by tvoje problémy s dcérou ihneď vymenili. Možno má dievča iba bujnú fantáziu a pri hre sa prenáša do svojho sveta. Keby na svete nebolo takýchto ľudí,tak by možno dodnes nebol napísaný jediný román,namaľovaný jediný obraz, natočený jediný film atd. Svet potrebuje aj takýchto ,,uletencov,, .🙂

endi82
11. feb 2014

Ahoj, ja si myslím, že v skutočnosti ťa trápi to, čo by na to povedalo vaše okolie a nie to, že sa dcéra neopila. Ja si myslím, že tvoja dcéra si veľmi dobre uvedomuje svet v ktorom žijeme a jednoducho si vytvára vlastný priestor, taký bezpečný a láskyplný. My ostatní sa tiež hráme na počítačí, sedíme na internete, háčkujeme, kreslíme si s deťmi, hráme sa s deťmi (s našimi malými). Čo povedia ostatní to by ťa nemalo trápiť, ale ku psychológovi by som zašla, ale nie preto aby sa dcéra zmenila, ale aby som pochopila jej motívy.

ematko29
11. feb 2014

@margareta52 Nato si sama musíte odpovedať.my vašu dceru nevidíme.To,že sa rada hrá tak to by podla mna natoim nič nebolo ,ale záleží ako sa zfhovára s vami a záleží od iných maličkostí a podla toho by som zvážila toho psychologa 🙂

motovidlo
11. feb 2014

Ak sa ti zdá, že je celkovo detinská, proste mimo na svoj vek, skúste psychológa. Druhá vec je, že ak ti aj potvrdí nejaké zaostávanie, aj tak s tým veľa nenarobíte... Ak je to len tá jedna vec, hodila by som to za hlavu, každý z nás má svoje "šajby".

izabelkas
11. feb 2014

Moj nazor je, ze mama je divna. To ze sa dievca neopija a nemaluje, je prejavom silnej osobnosti - nebyt ako vacsina stada. A rovnako tak jej moze byt jedno co si kto mysli o tom, ze sa chce hrat. No a co, takmer vsetci dospeli sa hraju na super dolezitych, ale pritom to je uplne opacne. Ona sa neskryva za falosnu pretvarku. Napriklad pozrime sa na to z pohladu vyzivy. Tucny clovek sa moze akokolvek hrat na doleziteho, pokial je tucny a vidim, ze do seba pcha cukriky urcene pre deti, tak na mna nikdy nebude posobit seriozne a "dospelo". Ale stylom - neviem vziat zodpovednost za svoje telo a zivot, len mi neberte z ruky cokoladku, lebo sa rozplacem...
To ze sa hra s babikami by som nepovazovala za nejaku uchylku ci nenormalnost s ktorou by trebalo ist k psychologovi... Je jedno co clovek v zivote robi, hlavne aby ho to bavilo a mal z toho radost. Ak sa jej paci hrat s babikami, nech sa hra - mozno z nej raz bude slavna dizajnerka siat pre babiky alebo vymysli vlastnu originalnu babiku. Ona sama si uvedomuje, ze pre vacsinu ludi je cudna, ale podla mna je celkom normalna ked uvazuje o sebe aj takto. A nielen normalna, ale aj vynimocna.

cerez
11. feb 2014

Záleží aj ako fungujete vy, konkrétne ty. Ty si jej vzorom. Rovnako môže byť introvert, aké má kamarátky, prežila už prvé zamilovanie, prvé milovanie, to všetko ovplyvňuje. Buď rada že nehýri po diskotékach. Tiež túžiť hrať sa s bábikou nemusí znamenať niečo zlé. V každom z nás drieme kus dieťaťa. Obdobie detstva mala možno krásne a nerada by o ten pocit prišla. Alebo môže túžiť sa stať maminou. Kto vie? Ja som tiež snívala byť maminou okolo 20. Ak máš ale pocit, že nie je niečo ok, najprv sa s ňou porozprávaj. Načri do jej vnútra.

hviezdicka111
11. feb 2014

Ja neviem, ale urcite by som sa nestazovala, ze sa moje dieta v zivote neopilo 😀 bola by som len rada... po diskotekach som nejak nebehala ani ja, nebavilo ma to.... to iste mojho muza...spoznali sme sa vo veku, kedy moje spoluziacky behavali po diskotekach, no a my sme vecery travili radsej aj doma pri telke ako na diskoteke... 😀 nemyslim, ze by to bola vada... 😀
a co sa tyka hrania....mam mladsiu sestru, na prvom stupni ZŠ....neuveris, ale ked sa hram s nou, obcas to dopadne tak, ze sa vlastne aj ja hram 😀 a to uz mam vlastne dieta... 🙂
ak tvoja dcera nekocikuje babiky vonku po ulici, nechodi po meste s babikou v ruke, nepovedala by som, ze je to problem, ak ich obcas chyti do ruky...no co...niekto hra pocitacove hry, iny chyti do ruky babiku 🙂

lorela
11. feb 2014

@izabelkas Ja mám len jednu otázku, prepáč, ty si si od svojich 18. rokov nedala do úst ani jeden cukrík?

meryr
11. feb 2014

a čo škola, štúdium..jej priority, životné méty...to by napovedalo viac..môže a nemusí to byť nič čo by ťa malo trápiť...

margareta52
autor
11. feb 2014

@mimla ... staci jej jedna a kocikovat len doma. Je to ten typ bábiky co je male miminko.v rodine mame dieta trojrocne a je pravda ze ona deti zboznuje. @mokon Ma ukoncenu strednu priemyslovka.
Ako dievca je zodpovedná aj ked je pravda ze chodila na vysoku a kedze to nebolo nic pre nu tak skoncila a chce istt na soc pracu.
@cerez .. frajera nema a ma mozno tri kamaratky vravi ze radsej mat menej a tym verit ako mat ich vela a falosne.

margareta52
autor
11. feb 2014

@meryr .. chodila na vysoku s trchnickyym zameranim no akoncila pretoze to nezvladala a chce ist na socialnu pracu.

salamistka
11. feb 2014

možno sa v nej prebúdzajú materinské city

salamistka
11. feb 2014

a ešte niečo, hravosť je pre ľudí aj zvieratá prirodzená...viem jedno, moju dcéru by veľmi sklamalo, keby som o nej pochybovala, deti treba prijať také aké sú, aj keď majú vlastnosti, ktoré sa nám zdajú čudné...už ste sa o tom porozprávali? vie o tom, že to považuješ za problém? ak som dobre pochopila, ona o tom len rozprávala, nenašla si ju v detskej, ako prezlieka bábiky....mimochodom, ja som sa hrávala s dcérou s Barbinami a mňa bavilo obliekať ich oveľa viac ako ju...a som tu

meryr
11. feb 2014

v tom prípade by ti tvoj problem mohla zavidiet nejedna mamicka...podporuj ju hlavne v studiu a v tom, comu by sa podla teba mohla venovat-obliekanie, zovnajsok atd..aj ked ta to nebude stat malo..urcite sa jej to zapaci...a komu by nie🙂

mimla
11. feb 2014

@margareta52 Veľmi sa mi páči názor tvojej dcéry na priateľstvo. V tomto má jasno.

Tak premýšľam, že možno by som jej just prikúpila ešte dve podobné bábiky, aby si túto jednu príliš nezosobnila.

kuriatko84
11. feb 2014

Podľa mňa je úplne normálna baba. Ani ja som nechodila na diskotéky, v živote som nebola opitá, nikdy som si ani nepotiahla z cigarety a bábiky som poschovávala do pivnice ako 20 ročná aj to len preto, že som si našla prvého frajera (tč. môj mm) a aby to nevyzeralo čudne keď k nám príde a uvidí, že mám ešte v poličkách bábiky :D Maľovať som sa začala až keď som nastúpila do práce.

No môj brat vždy hovoril, že ma dajú zabalzamovať do mauzólea :D :D

izabelkas
11. feb 2014

@lorela Dala som si, ale vzdy viem co robim, nie som na nich zavisla (alebo na nezdravom jedle) aby som to jedla kazdy den na ukor svojho zdravia, vyzoru... A ked vidim tucnych ludi, ktorym sa len jednoducho nechce a nevedia sa toho nezdraveho vzdat, tak myslim len na to ze su rozmaznani ako male deti... a keby sme im zobrali cokoladku a poslali ich cvicit, tak sa nam rozplacu ako male dieta, ktoremu vezmeme hracku... Byt tucnym nie je zodpovedne a dospele.

princesspetra
11. feb 2014

Ja si skor myslim,ze je to nejaka tuzba po dietati..kazdy to prejavuje inak..ale inak na tom nic nieje..ja idem mat 28 a pred 3-4 romi som manzelovi povedala,ze chcem na vianoce babiku baby born...a on mi ju kupil..a chodila som s nou aaj do postele..potom prisli tehotenstvo a babo,takze babika sla bokom..

jabadaba
11. feb 2014

@lucus222 tusim tu potrebuje odbornika niekto iny. Bez urazky!

babulka82
11. feb 2014

No a čo ? A chlapi sa hraju cely život a nikto to nerieši 😀