2 roky sa odhodlávam na VŠ. Vždy som vedela čo chcem ale bojím sa. Je to dosť náročné a neviem či na to mám..
Teraz som si pozrela prihlášky s tým, že som zmeškala opäť a hold, nie.
Bojím sa, keďže by som pravdepodobne mala ísť na internát a nájsť si prácu (brigádu) v meste kde budem študovať, keďže dochádzať sa mi neoplatí. To znamená, že by sa mi celý život zmenil, nové cudzie mesto, nikoho tam nepoznám, ťažká škola. Ale som s tým tak, že prečo aspoň ne podať prihlášku a uvidíme, vyrieši sa to ale ak to ani neskusim?
Aký máte na to názor?
Určite chod toho 🙂
Ze to bude super jazda. Uzi si ju 😄😉
Nebudes sama v cudzom meste. Podaj a uvidis 🙂
ja ti nechcem kaziť radosť či nejako ťa demotivovať v odhodlaní prihlásiť sa na vysokú školu, ale zatiaľ nie si na štúdium prijatá. Čiže praktické otázky by som ja osobne odložila do doby, kým by mi neprišla odpoveď, že som na štúdium prijatá
Preco si nesla hned po strednej? Na aky odbor su este otvorene miesta? Ake su financne pomery v rodine-pri nizkych prijmoch rodicov by si mozno mala narok na socialne stipendium, ale kazdopadne brigada znie tiez rozumne, no prave si nie som ista, ci to popri dennom studiu z brigady utiahnes
@tuippo ono teraz sa koná bez prijímacích skúšok a časom sa 'vyselektujú študenti' takže toho sa až tak nebojím. Len ten prvý krok..
Jasne že chod😊zmena nie je vždy zla a uvidíš že práve vďaka tejto škole budeš mať lepšiu prácu a nový ľudia sú fajn😊ver že by si časom lutovala že si sa na to vykašľala
A čo to je aká škola? Zaujíma Ťa odbor? Ak to nie je Tvoja srdcovka, tak nechoď.
Ako sa vravi,kto sa boji, nech nechodi do lesa..
2 roky si uz mohla mat za sebou. Neskusis nevies a len si to vycitas
už si dospelá, tak sa tak aj chovaj. Podaj si konečne prihlášku a vykroč do sveta mimo detskej izbičky. Neboj sa, nič zlého sa ti v tom cudzom svete nestane. Nájdeš si priateľov, aj školu zvládneš, aj brigády, skrátka budeš samostatne žiť. Len potlač tie iracionálne strachy a aspoň to vyskúšaj
ešte si ani nezačala, neskúsila a už sa bojíš, a vieš, že to bude ťažké..
hľadáš samé negatíva a podceňuješ sa.. resp.. hľadáš výhoroky pre seba, prečo nie a nie prečo áno..
veľmi zlý prístup k životu...
o 10 rokov budeš stále sedieť v tej jednej izbe a ľutovať, že si niektoré veci aspoň neskúsila lebo si sa bála..
čo môžeš stratiť? nič..
Daj si prihlasku, skus a uvidis ;)