Prosím o radu: je potrebné predatestačné vzdelávanie ked učitel chce vykonat 1 atestáciu po novom - tvorba portfolia?
Je daný presný dátum dokedy sa treba prihlásiť - poziadat o atestáciu,
Dakujem
@sorciera24 ani urcity pocet kreditov uz netreba??
to portofolio je co vlastne? nie je to len iny nazov pre atestacnu pracu?
Dakujem ano tvorba portfolia je uz po novom , uz sa nepíse praca
@okataivana viete mi jednoducho vysvetli, aku formu ma to portfoliu? co je to, o com je to? dakujem
@okataivana nie je treba predatestačné vzdelavanie. Momentálne je to nastavene tak, ze pottfolio mozte odovzdat kedykolvek pocas roka. Maju 60 dni na to, aby sa k nemu vyjadrili a dali vam termin skusky. Jedinou podmienkou je momentalne 5 rokov od predoslej atestacie, pripadne 5 rokov ako samostatny pg zamestnanec.
@karhu ziadne kredity sa nezbieraju...terba si pozriet dany novy zakon o atestaciach, je uvedny tam v tej stranke.....ano, portofilio je vlasne atestacna praca
@karhu ja to tiez uplne enviem.....idealne si zaplatte nejaky webinar, akademia vzdelavania robi, mpc robia...dke to vysvetluju....je to dost zlozite...
@sorciera24 ja som bola na webinari v MPC Nitra a nepochopila som - bolo to zadarmo. Potom som bola na 4 webinaroch Edusteps (platene) a chvalabohu som porozumela co to vlastne to portfolio je a co do nho treba davat.
@matus7030
@sorciera24 ...uz som sa bala ze to portfolium bude nieco zrozumitelne, prakticke a uzitocne, ze pri jeho pisani nestratim 5r zivota a chut ucit a zit😂
dakujemza info, aspon som ako tak v obraze🙂
@karhu ono to je uzitocne a prakticke, v podstate don vkladas tvoj vlastny material z vlastnej praxe...napr. vyrobene prac. listy pre integrovanych...a pod. .....cize zmysluplne to je......len uplne ta forma je komplikovanejsia, proste msuis tie dokazy (materialy) okomentovat k danym oblastiam....naozaj si to treba nastudovat zo zakona idelane absolvovat nejake webinare (mimo MPC...🙂)
@sorciera24 ak je to tak, tak to moze byt zaujimave🙂
@matus7030 DAKUJEM toto som chcela vediet 🙂 takze hocikedy v priebehu roka
to je super- ano edusteps robia webináre na vsetky tri oblasti ZIAK, VYCHOVNO-VZDEL. PROCES, PROFESIJNY RAST, jeden webinar stojí 9,90e treba si to vypocut a pozriet
Ahojte, neviete mi poslat vypracovane podklady na prvu atestacku pre ucitelku na strednej skole?
Ahojte, mohol by mi niekto poslat aspon nejaku ukazku z atestacneho portfolia? Rada bz som si urobila 1.atestaciu no mam pocit ze netusim ako a kde zacat. Absolvovala som uz aj nejake webinare ale mam v tom jeden gulas. Potrebujem presny postup :D
Dievčatá obnovujem tuto tému. Ako dlho trval cely ten proces od kedy ste poslali žiadosť o vykonanie 1. atestácie až po samotne vykonanie skúšky? Bolo zo viac ako pol roka?
@misulicek333 MPC ma myslim 2 mesiace na posudenie tvojho portfolia. Potom ta zavolaju na obhajobu.
@mirage áno, čo sa týka portfólia. Len mna by zaujimalo , ako dlho sa čaká na tu obhajobu. Aspoň približne.
@misulicek333 nam vraveli, ze aj skor ako o 2 mesiace nas zavolaju po odovzdani portfolia. A potom to uz nie je skuska, ale " diskusia".. vraj..
Ahojte, možno niekomu pomôže video...
https://www.ccvpfku.sk/kontinualne-vzdelavanie/...
@sorciera24 prosím vedeli by ste mi poslať na Vás mail, veľmi by som sa potrebovala niečo popýtať ohľadom atestácie. Veľmi Vás prosím. Ďakujem.
Pozrite stránku univerzity, v Ružomberku. Tam majú vysvetlene, ako robiť portfólio, plus video.
@sarajana napíšte mi ip
Chcem sa spýtať na atestáciu v Ružomberku. Vo videu je uvedené,že z každej oblasti si vyberám iba jednu kompetenciu a nie všetky 3. Mám aj ukážku zo zborovne,ale tam pani popisovala všetky kompetencie. Viete mi v tom niekto poradiť? Vie mi aj niekto poslať ukážku z atestácie? Niečo už napísané mám, len neviem,či je toho dostatok. Dôkazy mám písomky, testy,diktáty, pracovné listy, prácu na tabuli a popis okolo toho. Popis okolo dôkazov mám dokopy na 6 strán. To stačí, či je to málo?
@betka111
@salome51 ahojte, ja mám urobenú atestacku v RK a teda ak môžem poradiť... nejaké testy, diktaty a PL nie je dôkazom v reálnom zivote. Toto vyčítali aj 2 dievčatám predo mnou. Overenie v praxi chcú reálne "manuálnu" prácu žiakov, nie len nejaká teória preskušaná v liste na papieri. Napriklad ja som robila matiku- najskôr teória k obvodom, obsahom útvarov a potom prax v dielni kde ich vyrábali a museli reálne merať, počítať koľko farby treba na natretieť a tak. Kamoška mala v MŠ a tiez mala najskôr teóriu o farbách a druhoch kvetov, potom s deckami išli na lúku tieto kvety zbierať a vytvorili herbár. Baba, čo jej to dali prerobiť mala geografiu a ako overenie v praxi dala slepú mapu- toto pre nich nebolo nic reálne, len proste nasilu vytvorený materiál na skúšanie. Takže pozor na tú prax - na to sa zameriavajú. Ak máš napr. slovenčinu tak kolegyňa robí to, že sa učia o katalógových listoch (na literature) a bola s nimi reálne v knižnici v MT a detská hľadali. Túto skúsenosť popisuje, čo bolo dobré, čo nie. Všetko treba zaznamenať do zaznamového harku a priložiť k práci
@okataivana nie, ziadne predatestacne nie je treba, odovzdavas portfolio a k tomu potrebné dokumenty, jedina podmienka je k 1at., že ju môžes vykonať najskr 5 rokov od zaradenia do kategorie samsotatny ped. zamestnanec...vsetko je inak na ich stranke: https://www.ccvpfku.sk/ponuka-ccv-pf-ku/atestacie/