Dobrý deň prajem a ahojte. Chcela by som sa opýtať, či nemáte niekto skúsenosť so skúškou v MPC BB po úspešnom obhájení portfólia. Snažím sa učiť, ale ja sa z tých téz neviem poriadne vysomáriť, je toho tam tak veľa, že ani neviem kde začať. Nemáte prosím niečo vypracované, čo by mohlo pomôcť? Otázky možno? Je to 1. atestácia, pedagogický zamestnanec, učiteľ. Ďakujem krásne
@mirage vážne, na akom? V banskej Bystrici? Teda vieš mi povedať ako teda bude prebiehať obhajoba? Lebo na ich stránke sa píše , že Pedagogický zamestnanec a odborný zamestnanec vykoná atestáciu, ak:
1.úspešne obháji atestačné portfólio a
2.úspešne vykoná atestačnú skúšku.
Atestácia sa skladá z:
1.prípravy na atestačnú skúšku, ktorou je posúdenie atestačného portfólia a doplnenie atestačného portfólia,
2.obhajoby atestačného portfólia
3.atestačnej skúšky.
Práve som ukončila školenie o novej atestácii a bude aj skúška. Nové tézy sú na stránke MPC a týkajú sa kompetencií, ktoré sú v portfóliu.
@angel11 nepomôžem ti bohužial s tézami, ale aj ja viem tak, že skúška ešte prebieha aj po odovzdaní portfólia. Ja som teda zisťovala MPC NR a RK. Ja pracujem zatial len na tom portfoliu a neviem čo a 3.časťou ☹ netuším čo tam dať, ako tam dať...atď. Školenia som absolvovala viaceré.
Ak mi viete dať dobrú radu niektorá, poteším sa.
@matus7030 v časti 3.1( profesijnú rast) treba osobný plán profesijného rozvoja podpísaný riaditeľom a všetky certifikáty a absolvované školenia (s potvrdením).v časti 3.2 (stotožniť sa s rolou) môžu byť publikované články, ktoré ste napísali o škole, lektorovanie iných učiteľov alebo riaditeľom potvrdená organizácia školského podujatia pre verejnosť.
Ešte som zabudla, že každý dokument (certifikát) má mať aj napísanú reflexiu a využitie pre prax, ideálne ak by vzdelávanie bolo využité v oblasti 1 a 2.
@ivka7 tak je to pomerne veľa na vysvetľovanie, odporúčam sa zúčastniť nejakého online školenia na túto tému. Existujú aj úplne lacné, ale tam sa dozviete len také všeobecné veci. Pre mňa bolo najprínosnejšie toto. Najbližší termín je máj-jún, ale je drahšie. Ale fakt sa oplatí https://edupark.sk/kategoria/ucitelia/tvorba-po...
@angel11 dobry den, prosim vas ako ste dopadli na tej obhajobe portfolia? A potrebovala by som vediet ako ma cca vyzerat tato cast portfolia- Potvrdenie o využívaní vyžadovaných profesijných kompetencií získaných sebavzdelávaním alebo výkonom pracovnej činnosti (vyda riaditel) ... je to nejaky dokument spisany riaditelom? Aky to ma mat formu? 🙏🤔 dakujem krasne za odpoved
Mozno aj kolegynky budu vediet pomoct 🙏🙏🙏
@petka154 Dobrý deň prajem, obhájila som, rozprávala som viacmenej len ja, ohľadom portfólia, len niekedy sa ma niečo opýtali, tiež len ohľadom portfólia. Žiadne teoretické vedomosti. Dokument, ktorý dáva riaditeľ nemá nejakú predpísanú formu. Mne to napísali tak, že išli cez kompetencie a tam napísali čo som robila k jednotlivým kompetenciám a že teda spĺňam predpoklady na učiteľa z prvou atestaciou.
@petka154 mám tam poznamenané vzdelávania a webináre , ktoré som absolvovala, že som sa podieľala na aktualizácii ŠKVP, na redukcii učiva, že využivam metódy INSERT, EUR, projektové vyučovanie, učenie na stanovištiach....že podporujem žiakov v enviromentálnej oblasti,používam diagnostické metódy, že zaraďujem rôzne aktivity do procesu, pracujem so žiakmi IZŽ, poznám hodnotenie žiakov, propagujem školu a pod.
Dobrý deň a ahojte, prosím vás robili ste niekto atestáciu učiteľka MŠ? Pripravujem si portfólio k atestácii, no Zatiaľ som nemala možnosť vidieť takúto prácu, a nemám v tom úplne jasno.aj na vzdelávaní cez mpc nám síce poskytli ukážky, ale všetky sa týkali ZŠ a SŠ. Viem, že je to veľmi odvážne, ale ak by mi niekto poskytol nejakú časť svojej práce ako ukážku budem veľmi vďačná.Ďakujem
Je tu prosím, nejaká pani vychovávateľka, ktorá absolvovala prvú atestáciu po novom v Ružomberku?
@marta1611 prosím vás, viete sa mi ozvať??? Ďakujem
zsanulik@gmail.com
Je tu niekto kto písal portfólio pre mš? Ďakujem
Mozno tomu zle rozumiem, ale ked obhajis portfolio pred komisiou, uz nemas ziadne skusky, ci sa mylim?