To je veľmi individuálne, záleží od konkrétneho dieťaťa. Spýtajte sa učiteľa v ZUŠ a hlavne kúpte kvalitné nástroje
Ja som tiež objednávala cez kytary.sk. S dovozom nebol problém, predtým sme sa boli pozrieť aj v kamennej predajni v Brne. Reklamovať som sice nemusela, takže túto skúsenosť nemám ale vzhľadom k tomu, že jednajú naozaj solídne, ani toho by som sa nebála. Hlavne je to len Česko, nie USA. A mimochodom s ich jednaním som bola nadmieru spokojná, navyše majú vlastný servis a ten vám poskytne málokto
kozmetika, wellness poukaz, nejaká pekná šatka, parfém,...
My sme mali psíka z útulku a malu sme dobré skúsenosti. V útulku vám určite radi poradia. určite by som si nebrala psíka so zlými skúsenosťami, týraného alebo niečo podobné. Ale keď je psík v útulku už nejaký čas, zvyčajne poznajú jeho povahu a vedia ho odhadnúť. Čo sa týka granulí, je dobré zistiť si, čím bol kŕmený v útulku a keď ich budete chcieť zmeniť, dávajte mu nové po troške do tých starých, aby si na ne postupne zvykal. Vhodné ranule vám poradia v chovatelských potrebách. ja mám dobré skúsenosti so ZOODOMom v Bratislave. Majú veľký výber a vedia poradiť 🙂
My taký dosť netradičný, od januára ide tatino do dochodku, tak sme mu objednali detské knižky z egmontu, aby mal čo čítať až bude strážiť vnukov. a kdeže s nimi stále pozerá Mášu a medveďa, hádajte čo sme objednali 🙂
Syn tiež stále chce hrať na flautičku ale neviem či pri tom vydrží? Kde ste mu kupovali flautu? V hračkárstve alebo normálne v hudobninách, či na bazáre?
V tomto veku mali najradšej krtkove príbehy a obľúbenou bola knižka Moj macík
Ten náš ešte stále frčí na transformeroch a autách na diaľkové ovládanie 🙂
Náš drobec dostane šliapaciu štvorkolku - http://www.rajhraciek.sk/falk-sliapacia-stvorkolka-600-pirate-cervena-p18510. Ak máte záujem o niečo podobné, na rajhraciek majú teraz super akcie 😉
Na začiatok by som určite kupovala z druhej ruky a ak to dieťa baví, tak potom určite kúpte nové v hudobninách. Umenie treba v dieťati podporovať 🙂
sériu kníh o Vilolette - napr. http://www.egmont.cz/knihy/violetta-moje-tajemstvi-moje-sny-tajny-denik/ 🙂
Ak nie ste tak bohatí, aby ste mohli kupovať lacné veci, investujte do niečoho poriadneho. Určite sa spýtajte priamo v hudobninách, nekupujte niekde cez bazár a vyberte si hudobniny, kde vám nástroj naladia a zároveň kde majú vlastný servis.
Ja tiež potrebujem mať kontakt s knihou, prelistovať si ju až potom ju možem kúpiť
A aby som nezabudla, na ekzém nám veľmi pomáha každoročný pobyt pri mori. A ako alergikom im aj krásne prečistí pľúca 🙂
Kniha špeciálne pre deti a tatinka je super nápad. Ja som tak objednala z egmontu Pohádky do postýlky pro malé nezbedy. a túto knižku može čítať len tatinko 🙂
Ja mám rada knihy od Keleovej-Vasilkovej. Sú to príbehy zo skutočného života, so skutočnými problémami skutočných ľudí ale s pozitívnym koncom 🙂
Ak ešte hľadáte tip, ja som tento rok objednala 9-ročnej neterke knižku http://www.egmont.cz/knihy/ledove-kralovstvi-nove-pribehy-kouzelne-detstvi-a-tajici-srdce/
Ak ešte kojíte, skúste červené líčka potierať materským mliečkom. To bol u nás všeliek. Može to byť zavádzaním príkrmov, niektoré detičky to ťažšie znášajú. Zavádzajte príkrmy opatrne a hlavne každú jednu zeleninku a ovocie skúšajte viac dní aby ste zistili či nemá alergiu. Určite sa vyhýbajte kravskému mlieku a citrusovému ovociu
My máme veľmi dobré skúsenosti s kozmetikou Protopan. Majú sprchový olej, telové mlieko, krémy i výživové doplnky určené pre citlivú a atopickú kožu. Skúste si pozrieť ich stránku www.protopan.sk
Súhlasím, omega mastné kyseliny sú super. Ja si ich objednávam z www.protopan.sk spolu s krémom na atopickú pokožku. Na podporu imunity sú skvelé tiež laktobacilky
My sme kožné testy nezvládli, takže námn robili testy z krvi, malému keď mal dva roky. Máva astmatické bronchitídy a ekzém ale má vraj veľkú šancu, že z toho vyrastie. Paradoxne alergie mu nezistili žiadne, zato jeho brat ich má neúrekom, Ale každopádne liečbou u alergolodičky sa nám stav veľmi zlepšil 🙂
Ak "žeriete" Ľadové kráľovstvo jako my, doporučujem: http://www.egmont.cz/kategorie/filmove-pribehy/ledove-kralovstvi/
U dospelých sa ekzém lieči rovnako ako u detí. Žiadne alergeny v prostredí, v strave, žiaden stres, zdravá životospráva a premasťovanie pokožky
Ovsené kúpele zaberali aj mojim deťom a na premastenie sme používali kokosový olej
Skúšala som, neviem nakoľko pomohli ale schudla som. Samozrejme zároveň som behávala, plávala a nechala som si od dietologičky zostaviť jedálniček. Žiadne tabletky nezaberú bez vašej pomoci ale ako doplnok určite ano