simca663
Používateľ simca663 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od simca663.
simca663
29. feb 2016

ahojte! ja som vegetarianka uz 4 roky a s menstruaciou som problem nemala. aj ked ma samozrejme doktorka strasila, ze budem mat ked som jej povedala, ze nejem maso. ale pravidelne mi chodila aj ked som maso jedla, nikdy som s tym nemala problem.. je to dost individualne, lebo poznam baby, ktore normalne maso jedia a maju velke problemy s cyklom..

simca663
30. nov 2015

Nám doktorka povedala, že rúrku máme používať ako poslednú možnosť :( Vraj z dôvodu, že častým používaním si dieťa na rúrku zvykne a bez jej pomoci sa nebude vedieť samo vykakať. Odporučila nám skôr užívať kvapky Coliprev, ktoré podporujú správne trávenie. Takže my sme po pár dňoch plaču prešli na kvapky a bolo po kolike.

simca663
28. okt 2015

My sme mali koliku do konca 5 mesiaca...bola to sila. Našťastie sme to zvládli - tiež som mala najprv pocit že je "malá nerváčka" ale po pár dňoch a väčšinou v tom istom čase - po krmení som si už bola istá. Skúšali sme polohu tigríka, masáž bruška a kvapky Coliprev. Po piatich mesiacoch akoby uťalo a bol pokoj 😎

simca663
22. okt 2015

My sme tiež mali komplikácie so stolicou aj trávením. Odporučili nám probiotiká BioLac na posilennie črevnej mikroflóry aj imunity. Nakoľko to sú kvapky malá ich brala už od prvého mesiaca.

simca663
21. okt 2015

Ja som taktiež do mlieka pridávala kvapky Coliprev. Malá na nich reagovala veľmi dobre, prestala sa pučiť, plakať aj mať bolesti bruška 🙂

simca663
1. okt 2015

Ak kojíš tak skús dat na lyzicku kvapky coliprev. Tie pomahaju pri kolikach. Ak si na umelom mliečku ja som davala klasicky sunar a tam som kvapky pridavala tiez na odporucanie nasej doktorky. Vhodne mlieko si treba najst - ale zas nemenit moc casto. To by neurobilo dobrotu.

simca663
1. okt 2015

Bolesti bruška môžu prísť v ktoromkoľvek veku :( aj pri kojení, aj pri príkrmoch. My sme mali problémy s bolesťou bruška, nadúvaním už pri kojení a potom aj pri UM. Doktorka nám odporučila vtedy kvapky Coliprev. Začali sme aj bruško masírovať a prestalo to.

simca663
29. sep 2015

Ja som sa snažila používať rúrku iba minimálne. Bolesti bruška sme mali , aj vetríky u nás bol problém tiež len s kakaním. Pediatrička nám odporučila kvapky Coliprev, ktoré nám pomohli. Po krmení nám malá neplakala a po odgrgnutí do pol hodiny už aj spala 🙂

simca663
autor
19. aug 2015

Ahojte, chcem sa opytat na vas nazor na glutaman v strave a vyrobkoch. Co si o nom myslite, je naozaj tatky nebezpecny ako sa o nom tvrdi? Som zvedava na vase postrehy, dakujem za kazdy nazor.

simca663
16. aug 2015

My doma oblubujeme zdrave polievky a salaty. V poslednej dobe nam velmi zachutil cicer Lagris. Z neho som minule robila chutny salat, pridala som tofu, cibulku a vsetku zeleninu, co som doma mala. Chutil skvelo a vcera som robila polievku z Lagris cervenej sosovice. Vysla perfektne

simca663
7. aug 2015

Ahojte mamičky. My osobne chodíme do wellness hotela v Patinciach. Je tam termálna voda, teplučká a teraz v auguste dokonca robia aj škôlku plávania pre deti a bábätká. Voda je upravovaná, takže neuškodí ani bábätkám. Som zvedavá, ako kurz zvládne naša malá 2 ročná 🙂 Chystá sa tam ešte niekto?

simca663
29. júl 2015

Ja mám taktiež citlivú a suchú pokožku, kde sa mi často vytvárajú aj červené fľaky z presušenia. V lekárni mi odporučili časté krémovanie špeciálnym prípravkom Erevit sensitive. Zistila som, že moja pokožka je po nom menej napätá a ani nesvrbí. Hánky na prstoch boli mojou najcitlivejšou časťou, tie som často mala až prasklín zdraté od suchej kože. Viem teda, že je to veľmi nepríjemný pocit ale s týmto krémom som ja osobne velmi spokojná aj ked samozrejme, ruky si kremujem niekolkokrat do dna aj dnes.

simca663
19. júl 2015

Ja som moje malej dávala na suchu atopickú pokozku krem erevit senistive. Lahko sa vstrebával a zmiernuje zapalove reakcie. Takze po pravidelnom natierani aj niekolkokrat denne mala mala jemnejsiu pokozku a ziadne zacervenane flaky po tele.

simca663
30. jún 2015

Nám na koliku odporučili kvapky coliprev - davala som ich do UM. Taktiez sme praktizovali rozne masaze a cviky - koliky potom presli.

simca663
29. jún 2015

Nam lekarka odporucila podavat viac tekutin - ak treba tak aj cistu vodu. Zmena mlieka môze mat za nasledok zmenu farby stolice - my sme mlieko menili na trikrat kym sme nasli take, ktore nam vyhovuje. Taktiez sme pri problemoch s travenim davali do UM kvapky coliprev.

simca663
22. jún 2015

V obchodoch je dnes už dostatok produktov na intoleranciu laktozy aj alergiu na mlieko. Su samozrejme drahsie ako tie klasicke :( tak ako pisala aj julia283 - coliprev kvapky su na intoleranciu laktozy do cca 6 mesiaca. Potom môzeš začať postupne prikrmovať - len si musiš dávať pozor na to čím. Keď budete odmalička viesť a učiť tak si na to aj samo zvykne a dostane sa mu "pod kozu" ze on nemozes jogurty, termix,... ale ine. Naucite sa s tym fungovat a potom to uz pojde aj samo.

simca663
18. jún 2015

Ked nekakalo skus mu pomasírovať bruško. Ak by to nepomohlo a nekakalo by aj ďalšie dni skus mu dat do mlieka kvapky coliprev. Ale v prvom rade netreba stresovat, tak male babatka nekakaju aj niekolko dni.

simca663
17. jún 2015

Ja ti môžem odporučiť probiotické kvapky Biolac Baby, ktoré sme používali už od narodenia a stačí ich držať pri izbovej teplote.

simca663
7. jún 2015

Nam doma najviac chutia eva sardinky od podravky. Su absolutne skvele

simca663
31. máj 2015

Ja som vcera robila taketo fajnove cestovinky. Pouzivala som nove fusilli od podravky, potom pasirované paradajky, obycajne paradajky, urobila som z nich omacku, talianske korenie a sardinky Eva, na vrch som postruhala skvely parmezan. Bola to perfektná mnamka, oblizovali sme sa az za usami :D.

simca663
31. máj 2015

Ahoj citam tvoj prispevok a najst vhodne mlieko pri kolike je umenie. My sme hladali asi na 4x kym sme nasli take co nas nezapeka. Placu bolo v tomto obdobi neurekom. Znama nam tiež odporucila podavat este pred pitim UM kvapky na koliku coliprev. Tie sme davali a bolest bruska presla. Bolo to obdobie ktore bolo narocne pre vsetkych ale teraz som uz rada, ze to mame za sebou.

simca663
26. máj 2015

V takomto prípade ti mozem aj ja odporucit Symbiolac. Ja ho pouzivam v prípadoch kedy ma tiez "zapecie" a pomaha mi na 100%.

simca663
26. máj 2015

Na zápchu je dobrý aj sirup Symbiolac.

simca663
24. máj 2015

Ahojt ak mate koliku mozem vam odporucit kvapky coliprev. Nam velmi pomohli. Su vo forme kvapiek a davaju sa do mlieka. Skuste. Mozem len odporucit.

simca663
24. máj 2015

Skus krém Erevit sensitive. Nám pomohol pri suchej pokoze aj s atopickym ekzemom.