Je to normálne aj mama je len člověk a každému občas prasknú nervy. Skús si občas nájs´t čas len pre seba ak ti niekto može postrážiť. a v tehu je to úplne normálne.
Čakám tretieho chlapca a všetky tri razy som otehotnela počas ovulácie, takže tá metóda milovať sa pred ovuláciou bude asi najistejšia 🙂 Mne nepomohli ani výpočty podľa Jonáša ani čínsky horoskop - podĺa týchto to malo byť teraz dievčatko. Možno nabudúce 😀
v tomto veku nás bavilo čokoľvek s hudbou - hudobné knižky, hracie telefóniky, klavírik, píšťalky, všetko čo vydávalo nejaký zvuk - len pre nás to nebolo nič moc 😀
lego duplo, vkladačky s roznymi tvarmi, navliekanie korálkov, stavanie veží z kociek, prvé společenské hry - napr. klobúčik hop, človeče nehnevaj sa s Krtkom a obrázkovou kockou,...
Kocky, stavebnice, vláčkodráha, s tým sa trojročné deti krásne prehrajú
nemá význam rieši´t, čo si mala alebo nemala urobiť. Dieťatko je tu ale len ty si zaň zodpovedná, tvoje bude rozhodnutie a ty s ním budeš musieť žiť. Tvojím pričinením je tu a ty nemáš právo brať mu šancu na život. Si matka, hoci nezrelá, máš voči bábu zodpovednosť, je tvoje. každopádne držím ti palce, aby si to zvládla
Ahojte, pridávam sa k milovníkom morčiat. Poradíte mi? Presťahovala som sa do BA, poznáte tam nejaký obchod so zvieratkami, kde by som mohla kupovať stravu a doplňky do klietky pre moju Nany?
Psíka, pre malé dieta najlepšie šteniatko aby mohli rásť spolu. Ak na neho samozrejme budete mať dostatok času a miesta 🙂
Jasne, hlavne ak máte jazvečíka. Tomu sa kabátik na zimu bude určite hodiť. Pre niektoré plemená je to len parádenie, ale niektoré psíky to vyslovene potrebujú.
My sme riešili podobný problém. Keď sa chce s niečím maznať, vtáčika by som asi nekupovala, na maznanie je výborný králik alebo škrečok. My sme mali troch krečkov a ani jeden nehrýzol. Ak sa chcete vyhnúť chlpatým zvieratkám, výborná je aj korytnačka. Je nenáročná a na mazlenie, i keď to tak nevypadá, veľmi vhodná. zájdite si niekam do obchodu a skúste si nechať poradiť 🙂
Skúste ucelený systém liečby Protopan. Obsahuje jednak výbornú kozmetiku určenú špeciálne na atopickú pokožku a zároveň výživové doplnky na posilnenie zvnútra. Ak máte záujem bližšie info nájdete na www.protopan.sk. Mne to veľmi pomohlo, snáď pomože aj vám 🙂
My sme začali čítať až v troch rokoch a ľutujem, že sme nezačali skor. Je krásne ľahnúť si s drobcami večer do postieľky, pritúliť sa a spoločne si čítať rozprávku. Ani neviem, kto z nás má tento zvyk radšej - či ja alebo deti 🙂
Hlavne sa snažte vyhnúť hormonálnym mastiam. Po porode veľmi pomáha postihnuté miesta si natierať materským mliečkom. Tak len vydržať 😉
Hlavne s vysokým faktorom a keď sme pri vode, deti vždy necháváme v bielom tričku a klobúčiku aj keď idú do vody
Náš má rád všetko, čo vrčí - detskú vrtačku, holiaci strojček, proste chce byť ako tatino. A ešte má veľmi rád zvukové knižky - autá, zvuky zvieratiek. 🙂
Skúste podporiť imunitu. Často telo ekzémami dáva najavo, že niečo telu chýba a v tehotenstve, keď živíte aj svoje bábo, máte vyššiu potrebu vitamínov a minerálov. Pomáhajú laktobacilky, výživové doplnky, urobte si vitamínovú bombu z ovocia a zeleniny - len pozor na alergény 🙂
U nás to jeden drobec zdedil druhý nie. Ja sama atopický ekzém nemám ale som alergička, takže tieto gény v rodine máme. V tehotenstve som mala silné alergie, keďže žiadne lieky som užívať nemohla. V tehotenstve sa má budúca mamina vyhýbať alergénom ale ako sa mám vyhnúť peľu?
Z egmont.cz objednáváme deťom knižky aj my. Všetky, ktoré poznajú z telky - Včielka Maja, Mašinka Tomáš, Autá, Máša a medveď. Večer vyberáme kratšie rozprávky, pretože pri tých dlhých si odpočinú a potom nechcú spať 🙂
Bohužiaľ rovnaké trápenie sme si tiež prežili aj my so starým otcom. Skúste sa obrátiť na iných lekárov, onkologické centrá, nutričných poradcov, samozrejme bez pacienta, je mi jasné, že v takom stave už ďalšie vyšetrenia nezvláda. Skúste si nechať poradiť ako mu uľaviť od bolestí a všetkých problémov tohoto stavu
Všetci predsa vieme, že pri rakovine sa hrá o čas. Takže čakať niekoľko mesiacov na vyšetrenie je nemysliteľné. Zmeňte lekára, skúste ak je to len trochu finančne možné, skúste hľadať pomoc v zahraničí. Len nečakajte. Hoci presne toto sa na Slovensku deje. Držím palce
Ahojte, podobný problém sme mali aj my, zistila som, že to bola alergia na prací prášok. Plienky na ktorých ležkal a všetko jeho oblečenie som prala len v ekoprášku, rovnako aj moje oblečenie. Raz sa veľmi osypal, keď sme si ho dali k sebe do postele, kde som mala čerstvo vyprané periny a ešte aj škrobené. Natierala som mu to materským mliečkom, po pár dňoch sa to upokojilo. Pozor aj na to, keď ho niekto berie na ruky. Doporučujem len v perinke 🙂
Skúste Princeznu. Mojej neterke sa veľmi páči 🙂
Ak pracujú obaja rodičia v Česku, na Slovensku im nemajú prečo priznať rodičovský,. Ja som odchádzala na materskú jako nezaměstnaná slobodná mamička, otec bol Čech zamestnaný v ČR a povedali mi, že napriek tomu, že som Slovenska a slobodná, musí si najskor zažiadať otec v ČR, lebo je tam zamestnaný a ak mu to zamietnu, potom mi ho dajú na Slovensku. Cítila som sa jak socka, hosi som normálne pracovala, výpoveď som dostala keď zistili, že som tehotná (samozrejme oficiálny dovod bol iný). Takže asi tak. Ale třeba sa popýtať priamo na úrade