Teraz sme objavili rozprávku o Pampúšikovi, čítáme ju stále dokola. A ešte tri prasiatka 🙂
Náš syn začal s bicími v 8 rokoch, myslím, že skor by to bolo príliš skoro. Bubny sme mali zapožičané od známych, ktorí ich už nepoužívali ale po dvoch rokoch sme mu kúpili nové
Ja by som tiež volila šteniatko, to sa k malým deťom hodí najlepšie. A v útulkoch mávajú aj šteniatka. Bohužiaľ, myslím, že po Vianociach sa ich tam nájde dosť
Hlavne dieťa nenúťte, lebo vy chcete, aby hralo. Keď nebude mať chuť, tak to stejne nepojde a budete sa zbytočne stresovať. Třeba ho motivovať, idálne keď hráte spolu ale určite nemá zmysel nútiť alebo uplácať
My sme stále verní škrečkom. Už 8 rokov 🙂
Pre mňa je klasika len klasika a elektrický klavír sa tomu normálnímu nevyrovná. Ale záleží, kde žijete a čo si možete dovoliť
Moj macík
Ja som objednala knihu z egmontu - 40 pravidel lásky 🙂
Skúste prvé kocky, prípadne vežičky z pohárikov alebo vkladačky. Dieťa si zlepšuje jemnú motoriku a zvyčajne ich to baví. Knižky sú tiež super nápad, dieta sa pri nich upokojí a učí trpezlivosti. Dobré skúsenosti sme mali s knižkami s okienkami - dieta otvorí okienko a ukáže sa npr. zvieratko. Dosť dlho ich to bavilo 🙂
Ja som rodila v TN 2x a o dva mesiace ma to čaká znova 🙂 Bola som veĺmi spokojná, hlavne pri druhom. Službu mala porodn.asistentka Zuzka Duncová a MUDr. Dibák - úžasní ľudia - do porodu zbytočne nezasahovali aj kanilu mi zaviedli až som požiadala o niečo proti bolesti, nástrih minimálny, maličkého mi hneď dali na brucho a nechali dotepať pupočník, odniesli ho len na chvíľu a potom som ho mala pri sebe kým ma neodviezli na šestonedelie, do rána som sa vyspala a maličkého mi priniesli a už som ho mala při sebe. Prvú noc možeš dať bábo na novorodenecké (čo doporučujem). Na novorodeneckom sú tiež veľmi milí, keď sa ti niečo nepáči alebo máš nejaké požadavky, neboj sa povedať. Ale celkovo trenčiansku porodnicu určite doporučujem. Mimochodom Zuzka Duncová vedie aj predporodnú prípravu. držím palčeky nech vám všetko dobře dopadne 🙂
Legoooo! To vždy vyhrá. A potom nejaké drobnosti ako pracovné zošity, prstvové farby, magnetická tabuľka
@miriamka001 To je super nápad. A kde ste kupovali?
Keď budete zháňať hudobné nástroje, určite vám doporučujem www.kytary.sk. ak to nemáte ďaleko, v Brne majú aj kamennú predajňu. Ich veľkou výhodou oproti ostatným je to, že vám nástroj hneď naladia a majú aj vlastný servis
Kamoška začala s bicími v dospelosti a je úplne unesená. Uvažujeme , že syna na ne tiež dáme. Čo mi ale všetci doporučujú - určite nekupovať bicie v bazároch. potrebujete niekoho, kto sa im rozumie (ak to nie ste vy), kto vám ich skompletizuje a hlavne kde budete mať servis
@sonka345 Local cream sme tiež hodne používali, je fakt super 🙂
V tomto období nezabúdajte hlavne na krém proti vetru a mrazu 😉
Ja mám dobré skúsenosti so ZOODOMom. Sídlia na Bajkalskej ulici, prípad. skúste www.zoodom.sk. Sú aj na FB
My sme zobrali drobca do obchodu so zvieratkami ZOODOM v Ba a spoločne sme vyberali. Rozhodovali sme sa medzi škrečkom, morčaťom a zajacom a nakoniec vyhral zajo. Nechali sme si o ňom všetko vysvetliť, nakúpili sme všetko potrebné a už máme nového člena rodiny 😀
Ahojte, náš synček nás ukecal na štvornohého kamaráta, tak sme si domov priniesli malé šteniatko. Tie, ktoré máte skúsenosti, aké granulky sú najlepšie pre zlatého retrievera? A kde ich nakupujete? Ďakujem za odpovede
dnes dorazili: http://www.egmont.cz/knihy/masa-a-medved-vybarvuj-cti-si-nalepuj-2/ a http://www.egmont.cz/knihy/masa-a-medved-hura-do-skoly/. Tieto pracovné zošity moje deti úplne zbožňujú 🙂
My kupujeme rodičom knihy, aby sa na dochodku nenudili 😉
Spoločenské hry sú dobrým nápadom. možete skúsiť pexeso alebo kloboučku hop a pod.
My sme deťom s alergiou kúpili akvárko s rybičkami a sme presvedčení, že sme urobili dobre. Zatiaľ ich baví starať sa o ne a hlavne večer sa im pri akvárku dobre zaspáva
Ja mám psíka už 7 rokov. Medzitým sa mi narodili dve detičky a nemáme vobec žiadne problémy. Danny ich od malička strážieval, veľmi si rozumejú. Jednoducho sme 5-členná rodina a v pohode zvládáme život v trojizbovom byte 🙂
Tak už som v Trenčíne porodila aj po tretí krát a znova maximálna spokojnosť. Rodila som tam v marci, všetci boli veĺmi milí, vzhľadom k tomu, že som bola treťorodička, veľa nechali na mňa, zbytočne nás s partnerom nerušili, prišli až som rodila, dovtedy len kontrolovali ozvy. Veľa času som strávila v sprche a na fitlopte, na ložko som si ľahla až keď som cítila tlaky a maličký sa narodil na dve zatlačenia. Nechali ho hneď na mne, len ho pozakrývali a nechali nás osamote, aby sme si užili prvé spoločné chvíľky, až potom ho vzali na váženie a meranie. Na novorodeneckom sú tiež všetci veľmi milí a ochotní kedykoľvek pomocť poradiť. Majú tam teraz naozaj obrovský frmol ale rozhodne to na na nich nevidiet, sú veĺmi ochotní. Ak náhodou budem ešte niekedy rodi´t, tak jedine v TN 😀