Ahojte baby, už týždňov cvičím jednu "výzvu" na schudnutie. Poslali mi zlavový kód, ak by ste chceli, pošlem do správy 🙂
Miešam ho už dlho s mliekom a zatiaľ som z toho žiadne problémy nemala 🙂
Mne na bolesť chrbta pomáhajú dlhé prechádzky - ale to je skôr dlhodobé riešenie, nepomôže ti to hneď. Ja som si dala za cieľ každý deň nachodiť aspoň 10000 krokov a odkedy to dodržujem, bolesť chrbta postupne ustúpila. Pomohli mi asi aj cvičenia s fyzioterapeutom, posilnila som si vďaka tomu brušné svaly, ktoré je vraj dobré trénovať, aby sme nemali problémy s chrbticou
Neviem či je to ešte aktuálne, ale ja zvyknem robiť aj praženicu s nastrúhanou cuketou 🙂 Cuketu najprv nastrúham, trochu osmažím spolu s nakrájanou cibuľou, potom pridám vajcia a už dokončím ako aj klasickú praženicu.
Ja si často robím rôzne druhy lievancov - namiesto obyčajnej múky sa dá použiť aj múka z ovsených vločiek. Zvyknem ich jesť s ovocím, medom a bielym jogurtom 🙂 Raz za čas ešte ovsené vločky, plnená tortilla (šunka, syr, vajcia, zelenina...). Vymyslieť sa toho dá naozaj veľa ;)
Čo sa týka aktuálnych covid podmienok, najlepšie a najpresnejšie info nájdeš na stránke MZV: https://www.mzv.sk/cestovanie/covid19/obmedzenia-na-hraniciach
My sme nešli autom, ale požičiavali sme si auto priamo v Podgorici a tak sme precestovali celú krajinu.
Na začiatok sa nauč gramatiku z nejakej knihy. Pozeraj filmy a seriály v nemčine, na začiatku s titulkami, po pár mesiacoch skús aj bez nich. Cestuj do Rakúska a Nemecka na dovolenky a núť sa tam rozprávať s domácimi. Dohodni sa s kamoškou, čo už vie po nemecky, že sa občas budete zhovárať v nemčine. Neskôr môžeš skúsiť knihy, časopisy a články na nete v nemčine (ale nie moc odborné). Možno ti pomôže aj duolingo 🙂 Tieto veci ti na pré 2-3 roky podľa mňa postačia na to, aby si sa v pohode dorozumela. Potom ak by si chcela vyššiu úroveň (B2/C1), tak už asi jedine jazykovka alebo jazykový pobyt 🙂
s behaním by som bola opatrnejšia 🙂 ja sama som na začiatku tehotenstva behávala, ale postupne som radšej prešla na rôzne cvičenia, ktoré mi aspoň na tých pár mesiacov behanie nahradili. Snáď ti trochu pomôže tento článok: https://instagym.sk/clanky/cvicenie-v-prvom-trimestri/ Sú tam nejaké tipy na cvičenia a aj vypísané benefity, že prečo je ich dobré robiť
Ja v prvom rade odporúčam lekára 🙂 Ten bude lepšie vedieť čo s tým, než my tu na fórach. Mne sa toto stávalo tiež, keď som celkovo pila veľmi málo vody - nie je to aj tvoj prípad?
Liptovská Mara napríklad, tam toho máte veľa na výber po okolí 🙂
@tulipan400, koľko rokov majú deti? 🙂 Od veku v tomto veľa záleží. Dieťa ešte nemám, takže tipy na family friendly ubytovanie ti neviem dať. Čo sa týka turistiky, mne sa veľmi páčilo nedávno pri Zelenom plese, vedie tam krásna a jednoduchá turistická cestička od Cesty slobody. Inak dobré tipy na túry sú aj v článku pelipecky.sk/najkrajsie-tatranske-tury-tipy-vysoke-tatry/ - aj keď to skôr pre staršie deti, preto som sa aj pýtala na vek 🙂
Ahoj, no žial už sa platí clo myslím že na všetko z Číny :/ Ja už som na to doplatila pred pár týždňami
Nič nepočujem 🙂 Asi by som odporučila spýtať sa pre istotu lekára, ten ti lepšie poradí 🙂
Ja som môjmu nedávno daroval súkromný let malým lietadlom, stálo to okolo 50 eur tuším a mega ho to potešilo 🙂 Bol to pre neho veľký zážitok. Ale veľmi záleží od toho čo ten tvoj chce, aké má záľuby a podobne
Ako dlho chodíš ku psychologičke? Ona je predpokladám že odborníčka na tieto veci viac ako ktokoľvek tu z nás, ktorí ťa ani nepoznáme 🙂 moja rada je, že počúvaj svoju psychologičku, dávaj na jej rady a uvidíš že časom bude všetko v poriadku. Asi potrebuješ zmeniť hlavne svoje vnútorné zmýšlanie a postoje, čo trvá nejaký čas a nedá sa to spraviť zo dňa na deň.
Mne sa osvedčilo sa vopred známych otvorene spýtať, že čo by sa im ako darček páčilo. S tým, že podotknem, že to neznamená že im to kúpim 🙂 Ideálne nech mi povedia aj viac nápadov, aby nevedeli čo z toho vyberiem a či vôbec niečo
@00momo Ahojky, ja už nejaký čas cvičím s jednou online "výzvou", zatiaľ mi to dosť pomáha 🙂 Nedávno mi poslali aj zlavový kód, ak chceš pošlem ti ho do správy