Ahojte, prišla som sa poradiť, lebo si prídem úplne neschopná.
Nemám dostatok materského mlieka, riešim to odsávaním a dokrmujem umelým.
Dcérka papá na etapy, má 10 dní a vypije napríklad 30ml, dá si 20, 30 minút oddych. Niekedy mi pritom zaspí, za hodinu sa zobudí a chce si dopiť.
Môžem prosím medzičasom, aby mlieko nevychladlo, dať fľašku do ohrievača fliaš? Ako dlho môžem takto mlieko udržovať teplé?
Ďakujem
Neviem, ale to mlieko je samo o sebe hnus, neprihrievala by som to...a je mi jedno, či sa na krabici píše, že sa má spotrebovať do 2 hodín alebo hodiny. Stačí ak to trocha postojí a smrdí to nehorázne, nikdy by som to svojmu dieťaťu nedala, ale to som ja. Radšej urobiť menej a potom znova, keď sa zobudí, veď to ti zaberie pár minút.
Nám vraveli v pôrodnici že 2x sa môže ohriat fľaša
Asi sa môže prihrievat ja som zvyšok rovno vylievala a keď sa zobudila zarábala nové, tiež to takto robila no minula som veľa mlieka tej jej prvý rok 🤦
Urob 30ml, to je presne jedna odmerka um a keď sa zobudí urob znova nové 🙂
Bud ho daj do chladnicky a potom znova ohrej alebo podaj v izbovej teplote. Zarobene mlieko by som stale v ohrievaci nedrzala. Idealne samozrejme robit vzdy nove, ale to je ti asi jasne.
@tim23 super, presne na toto som sa chcela spýtať. Že či to tak mozem spraviť. Ďakujem
@anavixy jasne, spravím to tak, nech nemusím stále vylievať, že spravím 60ml dávku namiesto tých 90, a v prípade potreby dorobím 30ml s jednou odmerkou
oj nepripadaj si neschopna. Je to normalna vec - ucis sa fungovat pri dietatku. Ak nechces zohrievat mlieko alebo riesit chladnicku a zohrievanie skus spravit len 30ml. Maj nachystanu teplu prevarenu vodu a ked bude znova po par minutach hladna, len pretrepes s praskom. Ak ti ostane tak to vylej. Skus zarobit mensie mnozstvo. Inak mliekom predsa nemusi byt teple. Staci ak je v izbovej teplote, takze ak budes mat v termoske vodu hoci teplejsiu, nachystaj si do dalsej flasky vychladenu vodu a teplotne ich uz lahsie premiesas aj s umelym mlieckom. Takto som to robila, ked sme cestovali a osvedcilo sa mi to.
Ja som robila aj 3x30ml počas 1 hodiny lebo mi mladší tiež takto všelijako jedaval, že popri tom aj pospal 🙈 a nechcela som UM zohrievat ani dávať vlažné, ani vylievat 🤷
Vždy som robila čerstvé, maximálne do hodiny od zarobenia teeba spotrebovat.
Mala som nachystanu teplu vodu v termoske