Zohrievanie umelého mlieka

27. aug 2024

Ahojte, prišla som sa poradiť, lebo si prídem úplne neschopná.
Nemám dostatok materského mlieka, riešim to odsávaním a dokrmujem umelým.
Dcérka papá na etapy, má 10 dní a vypije napríklad 30ml, dá si 20, 30 minút oddych. Niekedy mi pritom zaspí, za hodinu sa zobudí a chce si dopiť.
Môžem prosím medzičasom, aby mlieko nevychladlo, dať fľašku do ohrievača fliaš? Ako dlho môžem takto mlieko udržovať teplé?
Ďakujem

gejb
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
earlgrey
27. aug 2024

Neviem, ale to mlieko je samo o sebe hnus, neprihrievala by som to...a je mi jedno, či sa na krabici píše, že sa má spotrebovať do 2 hodín alebo hodiny. Stačí ak to trocha postojí a smrdí to nehorázne, nikdy by som to svojmu dieťaťu nedala, ale to som ja. Radšej urobiť menej a potom znova, keď sa zobudí, veď to ti zaberie pár minút.

petronellla87
27. aug 2024

Nám vraveli v pôrodnici že 2x sa môže ohriat fľaša

1mina
27. aug 2024

Asi sa môže prihrievat ja som zvyšok rovno vylievala a keď sa zobudila zarábala nové, tiež to takto robila no minula som veľa mlieka tej jej prvý rok 🤦

tim23
27. aug 2024

Urob 30ml, to je presne jedna odmerka um a keď sa zobudí urob znova nové 🙂

anavixy
27. aug 2024

Bud ho daj do chladnicky a potom znova ohrej alebo podaj v izbovej teplote. Zarobene mlieko by som stale v ohrievaci nedrzala. Idealne samozrejme robit vzdy nove, ale to je ti asi jasne.

autor
27. aug 2024

@tim23 super, presne na toto som sa chcela spýtať. Že či to tak mozem spraviť. Ďakujem

autor
27. aug 2024

@anavixy jasne, spravím to tak, nech nemusím stále vylievať, že spravím 60ml dávku namiesto tých 90, a v prípade potreby dorobím 30ml s jednou odmerkou

zuzikak
27. aug 2024

oj nepripadaj si neschopna. Je to normalna vec - ucis sa fungovat pri dietatku. Ak nechces zohrievat mlieko alebo riesit chladnicku a zohrievanie skus spravit len 30ml. Maj nachystanu teplu prevarenu vodu a ked bude znova po par minutach hladna, len pretrepes s praskom. Ak ti ostane tak to vylej. Skus zarobit mensie mnozstvo. Inak mliekom predsa nemusi byt teple. Staci ak je v izbovej teplote, takze ak budes mat v termoske vodu hoci teplejsiu, nachystaj si do dalsej flasky vychladenu vodu a teplotne ich uz lahsie premiesas aj s umelym mlieckom. Takto som to robila, ked sme cestovali a osvedcilo sa mi to.

nikpa
27. aug 2024

Ja som robila aj 3x30ml počas 1 hodiny lebo mi mladší tiež takto všelijako jedaval, že popri tom aj pospal 🙈 a nechcela som UM zohrievat ani dávať vlažné, ani vylievat 🤷

mia_von_prag
27. aug 2024

Vždy som robila čerstvé, maximálne do hodiny od zarobenia teeba spotrebovat.
Mala som nachystanu teplu vodu v termoske