Zmena z Nutrilonu HA na Kendamil

27. feb 2024

Ahojte, potrebujem poradit. Moj syncek (3 tyzdne) je od porodnice na Nutrilone HA 1, doteraz mu sedel ale zrazu je vzdy taky nepokojny, vzdy vecer ma zachvaty placu, kaka mozno max 1x denne, niekedy raz za dva dni..Vcera 5 hodin bol vkuse hore vecer, mal zachvaty placu, musela som pouzit rektalnu rurku a dobre vela z neho vyslo. Vetry ma pravidelne. Len je casto hladny, v noci sa budi aj kazdu hodinu na jedenie. Niekedy zje 90ml, niekedy 60ml a tak.. Neviem ci mu to mlieko nesedi, alebo co sa deje. A ani neviem preco mam HA, kedze v rodine nema nikto alergie. Rozmyslam nad zmenou na Kendamil. Pocula som o nom velmi dobre ohlasy, mozno sa mu upravi aj ta stolica a bude to lepsie. Ale zaroven sa bojim strasne zmeny, aby som mu neuskodila este viac.. Este mam uplne cele neotvorene balenie toho HA, tak neviem ci este pockam a miniem ho alebo ho uz zmenim. Co by ste radili?

anavixy
27. feb 2024

HA ma preto, lebo take nam do porodnic dodavaju. Pokial nemate alergiu v rodine, tak ho nepotrebuje a mozes davat obycajne. Co sa tyka zmeny mlieka, je to na tebe, relativne ho zmenit mozes, ja som tiez menila na Kendamil, na zaklade ohlasov, no nam nepomohol ani ten ani nic ine, len cas. V tomto obdobi zvycajne zacinaju koliky a s nimi spojene traviace tazkosti, zmena mlieka moze pomoct a nemusi. Nocne budenie nemusi byt vzdy kvoli hladu a aj keby, vsetky mlieka maju viac menej rovnaku energeticku hodnotu (dokonca nutrilon vyssiu ako kendamil), takze to problem asi nevyriesi. V zasade teda zmenit mlieko mozes, ja osobne nevidim uplne jasny dovod na zmenu, ale kludne vyskusaj. Nezabudni davat probiotika 🙂

autor
28. feb 2024

@anavixy jasne chapem, a myslis ze je stolica raz za dva dni pri tomto mlieku v poriadku? citala som, ze HA mlieko kvoli nastiepenej bielkovine je lepsie stravitelne a teda zanechava menej odpadu, tak preto menej frekventovana stolica. Ale obcas vidno na nom, ze tlaci a nejde, mozno by mu bolo lepsie keby ma castejsie tu stolicu.. Este vyuzijem to jedno balenie a odsledujem si to, popripade skusim teda vymenit za obycajny Nutrilon, aj ked sa bojim rovnako aby mu sedel 🙁🙁